North Cape

Započeo devster, Septembar 17, 2023, 23:50:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Stories of North Cape is here, so let's begin

• Public opena nece biti, ovo je licni projekat.
  • Server ce biti za odabranu ekipu, te ce se napraviti whitelist-a.

Sta server trenutno ima ?

• Register i Login Sistem (Textdraw Uskoro)
  • Staff Sistem (Omogucava moderiranje servera igracu)
  • RCON Control (Omogucava upravljanje serverom igracu)
  • Wanted Level (Unikatan sistem sa default wanted textdraw, kao i default levelima. Wanted mozete dobiti samo ukoliko vas neko puca ili udara na delovima gde postoje kamere. Wanted mozete izgubiti samo ako umrete od strane Sheriff Departmenta ili na Bribe pointu)
  • Locations Sistem (Odredjene lokacije vam mogu dati nagrade kada ih pronadjete, zadatke ili neke poslove da zavrsite)
  • Race Wars (Sistem trkanja na serveru izmedju dva igraca, gde dobiju checkpoint na mapi, te zdravo takmicenje ko ce pobediti, makar isao peske ili nekim vozilom. Oba igraca dobijaju zaradu od trke)
  • Headshot Sistem (Jednostavan sistem kada igraca pogodite u glavu, odmah ce biti mrtav)

Gamemode Source ?

• Gamemode je opensource te svi mogu videti na cemu se radi.
  • Gamemode mozete pogledati ovde : https://github.com/realnaith/northcape
  • Gamemode se aktivno radi kada imam volje, tako da uskoro planiram da ga zavrsim.

Storyline ?

• Tokom registracije na server mozete uci sa bilo kojim nickname.
  • Tokom registracije trebate uneti vase RP Ime a zatim i Prezime u odvojene dialoge.
  • Tokom vase smrti ili spawn nakon registracije, padate iz aviona i mozete sami odrediti na koju stranu zelite.
  • Tokom igre gde ste izasli sa servera, tu ce se dogoditi vas spawn, te odatle nastavljate igru.

• Radnja se odvija na podruciju "Tierra Robada" izmedju sva tri grada u tom County - Bayside, El Quebrados i Los Barrancas.
welcome and enjoy the thread

Iz kog razloga nekoricscenje mysql-a umesto ini-a, prvobitno bi rasteretilo single thread na kojem radi server, a drugo lakse za manipulaciju podacima

Citat: michaelstar poslato Septembar 18, 2023, 13:53:22 POSLE PODNE
Iz kog razloga nekoricscenje mysql-a umesto ini-a, prvobitno bi rasteretilo single thread na kojem radi server, a drugo lakse za manipulaciju podacima

Iz kog razloga nisam koristio pawn.cmd koji je brzi ?

Isti razlog kao i za sve sto radim, stvar licnog ukusa.

Ovaj gamemode nece preci preko 20000 linija code, nema neki upis/ispis da bi opteretio server, takodje server je namenjen jako malom broju ljudi iz moje ekipe i eventualno za ljude koji dobiju whitelist.

MySQL jeste bolji i superiorniji, ali u ovom slucaju ne dobijam nista u vezi pogodnosti istog, da bi se osetila razlika na serveru.

Citat: realnaith poslato Septembar 18, 2023, 15:05:20 POSLE PODNE
Iz kog razloga nisam koristio pawn.cmd koji je brzi ?

Isti razlog kao i za sve sto radim, stvar licnog ukusa.

Ovaj gamemode nece preci preko 20000 linija code, nema neki upis/ispis da bi opteretio server, takodje server je namenjen jako malom broju ljudi iz moje ekipe i eventualno za ljude koji dobiju whitelist.

MySQL jeste bolji i superiorniji, ali u ovom slucaju ne dobijam nista u vezi pogodnosti istog, da bi se osetila razlika na serveru.
Brzi, ali nepozeljniji jer je ipak mem hack plugin, tako da ne mozes da poredis ta dva, btw. broj linija nema apsolutno veze s opterecenjem i uticajem na performanse servera, takodje, ja sam za to da kad se nesto pravi, pravi najbolje moguce, ali dobro, kako god...

Citat: michaelstar poslato Septembar 18, 2023, 15:46:18 POSLE PODNE
Brzi, ali nepozeljniji jer je ipak mem hack plugin, tako da ne mozes da poredis ta dva, btw. broj linija nema apsolutno veze s opterecenjem i uticajem na performanse servera, takodje, ja sam za to da kad se nesto pravi, pravi najbolje moguce, ali dobro, kako god...

Broj linija ima apsolutno veze sa opterecenjem i uticaj na performanse servera.
Gamemode koji ima 80k linija daleko vise ima cuvanja, te ako koristis ini - veruj mi da ces opteretiti server i performanse.

Kada se nesto pravi, koristis pakete najbolje za to nesto.
Da li je MySQL bolji od INI ? - Jeste bolji ali da li je u ovom slucaju toliko superiorniji ? - Nije i ne mozes izvuci maksimum iz istog.

No ova tema nije rasprava sta je bolje i superiornije.
MySQL nije nista tezi od INI te ne vidim poentu da li je bitno sta koristim, nikakav big deal nije prebaciti gamemode u MySQL - to je samo cuvanje i nista vise...

Citat: realnaith poslato Septembar 18, 2023, 16:59:19 POSLE PODNE
Broj linija ima apsolutno veze sa opterecenjem i uticaj na performanse servera.
Gamemode koji ima 80k linija daleko vise ima cuvanja, te ako koristis ini - veruj mi da ces opteretiti server i performanse.

Kada se nesto pravi, koristis pakete najbolje za to nesto.
Da li je MySQL bolji od INI ? - Jeste bolji ali da li je u ovom slucaju toliko superiorniji ? - Nije i ne mozes izvuci maksimum iz istog.

No ova tema nije rasprava sta je bolje i superiornije.
MySQL nije nista tezi od INI te ne vidim poentu da li je bitno sta koristim, nikakav big deal nije prebaciti gamemode u MySQL - to je samo cuvanje i nista vise...
To je kao da mi kazes da kolicina timera ima vise uticaja na performanse nego sam sadrzaj unutar njih, veze s vezom nema

Kog boli kurac vise za samp i modove... imas 25 god idi nesto radi zajebi ovo. Svaki ti je skoro isti samo neke sitnice odradenje, ako ces objavljivati dovrsi mod full a ne ove "osnove".

Citat: michaelstar poslato Septembar 18, 2023, 17:12:12 POSLE PODNE
To je kao da mi kazes da kolicina timera ima vise uticaja na performanse nego sam sadrzaj unutar njih, veze s vezom nema

Ako konstantno imas opterecenje na cuvanju, utice na performanse ako je INI za razliku od MySQL

Na 80k linija imas sigurno mnogo kompleksnija cuvanja i upotrebu cuvanja nego na 20k linija sto je cinjenica, sto ce sigurno da utice na performanse servera ako je INI - za razliku od MySQL

Opet cu reci ovo nije mesto za raspravu sta je bolje i sta bih trebao koristiti.

Citat: Detth poslato Septembar 18, 2023, 17:18:19 POSLE PODNE
Kog boli kurac vise za samp i modove... imas 25 god idi nesto radi zajebi ovo. Svaki ti je skoro isti samo neke sitnice odradenje, ako ces objavljivati dovrsi mod full a ne ove "osnove".

Gamemode se radi skoro svaki dan, ovo nije osnova nego kompletan projekat. Nekad se zapitam znate li da citate...

Sta vas boli kurac vise sta ja radim i gde trosim svoje vreme, moje je nije vase. Radim sta mi se radi i kada zelim to nesto da radim...
Poslednja Izmena: Septembar 18, 2023, 17:22:43 POSLE PODNE od realnaith

Citat: realnaith poslato Septembar 18, 2023, 17:19:59 POSLE PODNE
Ako konstantno imas opterecenje na cuvanju, utice na performanse ako je INI za razliku od MySQL

Na 80k linija imas sigurno mnogo kompleksnija cuvanja i upotrebu cuvanja nego na 20k linija sto je cinjenica, sto ce sigurno da utice na performanse servera ako je INI - za razliku od MySQL

Opet cu reci ovo nije mesto za raspravu sta je bolje i sta bih trebao koristiti.

Gamemode se radi skoro svaki dan, ovo nije osnova nego kompletan projekat. Nekad se zapitam znate li da citate...

Sta vas boli kurac vise sta ja radim i gde trosim svoje vreme, moje je nije vase. Radim sta mi se radi i kada zelim to nesto da radim...
Forum ko forum generalno sluzi za razmenu misljenja, to sto sekcija nije prvenstveno namenjena za to, to je nesto drugo

Kako ste dosadni u pičku materinu...

#PEACE
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

REGISTER - LOGIN

INGAME - SPEEDOMETER

Register Textdraw / Paramterar "Password" se menja prema dialogu koji popunjavate.

Big Thanks and Credits to creator : reals1lenth - https://github.com/reals1lent

Poslednja Izmena: Septembar 18, 2023, 20:31:44 POSLE PODNE od realnaith

Citat: Detth poslato Septembar 18, 2023, 17:18:19 POSLE PODNE

Evo ja imam 24 godine i u mjesec i pol dana sam od ove igre zaradio nešto više od 800 eura za pružanje usluga skriptanja, a to mi je samo usputna zanimacija. Nemoj se prosipat sa takvim izdavanjima. Back to topic: Jako dobro, dobro je ljudi i išta ddobiju ovdje koliko su nezahvalni.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: pokerface poslato Septembar 18, 2023, 20:57:13 POSLE PODNE
Evo ja imam 24 godine i u mjesec i pol dana sam od ove igre zaradio nešto više od 800 eura za pružanje usluga skriptanja, a to mi je samo usputna zanimacija. Nemoj se prosipat sa takvim izdavanjima. Back to topic: Jako dobro, dobro je ljudi i išta ddobiju ovdje koliko su nezahvalni.

Slazem se i zahvaljujem se :)