Rent Vozila Provera

Započeo cofilinko, Jul 20, 2023, 16:25:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kreirao sam svoj rent sistem od 0 gde ima komanda /rent i on izabere jedno od ponudjenih vozila i sve radi okej ali problem je kad neko drugi udje u to vozilo on ga moze voziti pa mi treba pomoc oko kreiranja koda preko kog igrac koji nije iznajmio to vozilo ne moze da udje u njega.
Deo skripte: [pawn]
new RentVehicleID[MAX_PLAYERS];
case DIALOG_RENT:
      {
         if(!response) return SendClientMessage(playerid, -1, "* Odustali ste od iznajmljivanja vozila.");
         if(response)
         {
             new Float:X, Float:Y, Float:Z, Float: Angle;
            switch(listitem)
            {
                case 0:
                {
                    if(GetPlayerMoney(playerid) < 200) return SendClientMessage(playerid, CRVENA, "GRESKA: {ffffff}Nemate dovoljno novca da iznajmite 'Faggio'. (200$)");
                    GetPlayerPos(playerid, X, Y, Z);
                    GetPlayerFacingAngle(playerid, Angle);
                  SetVehicleNumberPlate(RentVehicleID[playerid] = CreateVehicle(462, X, Y, Z, Angle, 1, 1, -1), "RENT");
                  PutPlayerInVehicle(playerid, RentVehicleID[playerid], 0);
                  GivePlayerMoney(playerid, -200);
                  SendClientMessage(playerid, BELA, "* Uspesno ste iznajmili vozilo marke 'Faggio' po ceni od 200$");
                  GameTextForPlayer(playerid, "~r~ -200$", 2000, 1);
                  SacuvajKorisnika(playerid);
               }
            }
         }
      }
[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):///
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):
Aj napuni pun i vozi odavde,
na autoput u najveci krug,
da najbolje razmislim ko mi je drug.

A vidim da si ti licno pisao taj kod i to od 0 a da ne znas ni sta si napisao naravno...

if(RentVehicleID[playerid] == vehicleid) //It's a rent vehicle

Citat: Sniffie White poslato Jul 20, 2023, 17:39:16 POSLE PODNE
A vidim da si ti licno pisao taj kod i to od 0 a da ne znas ni sta si napisao naravno...

if(RentVehicleID[playerid] == vehicleid) //It's a rent vehicle
Pretpostavljam da ciljaš na ovo SetVehicleNumberPlate. Ispisano je tako da bi se na igraču koji renta vozilo sačuvao ID u RentVehicleID i automatski se tablice promene u RENT. Inače hvala sto si probao da pomogneš ali ispisao sam kod za proveru i radi u potpunosti.
Srdačan pozdrav.

Ti da si pisao ovaj kod nebi tražio pomoć za najednostavniju provjeru koju bi "sam" trebao da znaš, a sada se tu prosipaš da si je napisao a uvjeran sam da koristiš primjer koji je Sniffie dao.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Ne mogu koristiti njegov primer nikako jer mi se onda ne bi postavile tablice na "RENT". Je l ti citas uopste sta se pise? Svakako ovo nije tema, mozemo mi o tome razglabati koliko hoces nije problem ali ukljuci mozak malo.