[PC] Pomoc

Započeo Rafael Garcia, Jun 29, 2023, 22:00:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Cao cao, ovako imam problem sa kompom, konretno u CSGO, kad sam u menu ili kad specam nekoga igrica radi super, 170-220fps bez laga.Medjutim cim ja pocnem da igram, da se krecem i pucam, prvih 10 sekundi bude dobro, posle toga dobijem frame drop sa 200 na 30 fps koji varira gore doel (10-50fps) i to traje nekih 10ak sekundi,nakon 10 skenudi se vrati na 200 i onda opet nanovo. Skinuo sam HWMONITOR i u njemu video da je temepratura procesora 255c (https://imgur.com/a/xBurMt3) sto je fizicki ne izvodljivo da bude. Cim ugasim Cs temperatura spadne na normalnu ( https://imgur.com/a/km6FDCh ) . Pokusavao sam nov sistem isti djavo, menjao termalnu pastu nista. Znam da je ne moguce da bude ta temperatura ali tako pise i to mi pravi fps dropove. Procesor je FX 6300 Black Edition a kuler je neki Cooler Master Tower. Ako neko ima neku ideju sta da radim nek pise slobodno. U ostalim igrama nisam primetio da se to desava.

170c na cpu ne moze biti, to onda bukvalno sve gori, mada je fx cpu, svasta moze biti. Ako si menjao pastu ili cooler, proveri da nisi zajebo nesto (jesi stavio dovoljno paste, i jesi skinuo naljepnicu sa coolera). Ako nije to, reinstal OS (nemoj se zajebavati sa update za chipset i slicno, odmah idi na reinstall, lakse ce ti biti kad iskljucis mogucnost da je OS nesto prso (ako si na windows 11, ne cudi se, microsoft. E, da, prvo mozes proveriti bios, reset na default, da.ne bude kakav overclock

Citat: Sniffie White poslato Jun 30, 2023, 07:24:31 PRE PODNE
170c na cpu ne moze biti, to onda bukvalno sve gori, mada je fx cpu, svasta moze biti. Ako si menjao pastu ili cooler, proveri da nisi zajebo nesto (jesi stavio dovoljno paste, i jesi skinuo naljepnicu sa coolera). Ako nije to, reinstal OS (nemoj se zajebavati sa update za chipset i slicno, odmah idi na reinstall, lakse ce ti biti kad iskljucis mogucnost da je OS nesto prso (ako si na windows 11, ne cudi se, microsoft. E, da, prvo mozes proveriti bios, reset na default, da.ne bude kakav overclock
Ovo je pocelo da se desava pre zamene paste, ja sam nakon toga zamenio pastu. Znam da ne ne moguce da bude da temeratura procesora izgorela bi ploca. Win uradjen i opet sve isto. Bios nisam dirao ali uzecu danas da ga resetujem. Inace malo dok sam guglao dosao sam do toga da je moguce da je crkao senzor za temeraturu na procesoru i da on brljavi i pri vecem opterecenju ubaci sebe u ,,safe mode,,.
Tako da je vreovatno vreme za upgrade i relazak na drr4 i ryzen

Citat: Rafael Garcia poslato Jun 30, 2023, 12:15:25 POSLE PODNE
Ovo je pocelo da se desava pre zamene paste, ja sam nakon toga zamenio pastu. Znam da ne ne moguce da bude da temeratura procesora izgorela bi ploca. Win uradjen i opet sve isto. Bios nisam dirao ali uzecu danas da ga resetujem. Inace malo dok sam guglao dosao sam do toga da je moguce da je crkao senzor za temeraturu na procesoru i da on brljavi i pri vecem opterecenju ubaci sebe u ,,safe mode,,.
Tako da je vreovatno vreme za upgrade i relazak na drr4 i ryzen
A vreme je odavno za taj CPU, jbg ima mu preko 10 godina vec...Inace ako imas mogucnost, idi odmah na AM5, i pozeljno DDR5 da imas kasnije otvoren upgrade path

E ovako, reset biosa nije pomogao nista i bio sam spreman da ovo bacim u kurac. Zovem drugara sto se kao ,,razume,, oko kompova.
On kaze da je moguce da maticna brljavi i da ona pravi problem oko toga jer da je procesor onda bi komp morao da se iskljuci cim prepozna tu temperaturu. Srecom on je imao neku staru am3+ plocu te smo uzeli da prepakujemo i gle cuda posle 1h stress testa temepratura drzi super ( Niska je temperatura jer je cpu fan na 100% bice visa kad je smanjim). Tako da sam uspeo ovo da fixam mada svakako sam planirao uskoro upgrade na nesto novije tako da bar sad ne moram da zurim.

Procesor u kurcu , kakva matična  :D ::)

Citat: Max_Simeon poslato Jun 30, 2023, 23:20:10 POSLE PODNE
Procesor u kurcu , kakva matična  :D ::)
Ne gubi se druze, zamenjena maticna bio je 1h pod stress testom temeperatura max 65c
Sinoc igrat cs 3-4h radilo perfektno