Linux Server PAWN

Započeo plaz03, Jun 06, 2023, 22:16:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav, treba mi pomoc oko namestanja samp servera ma linuxu. Skinuo sam sve sto treba i server radi ali u linux verziji ne dolazi pawno folder kako se onda edituje skripa ili sta god, neke smernice hvala svima.

PS prvi put ovo radim ali ako je neko stvarno zainteresovan da mi pomogne i da dodje teamspeak moze da dobije besplatan samp server na 2 meseca premium ping naravno u zavisnosti od pomoci.

Pawn za samp nije imao za linux ili mac,samo windows. Po ideji uvek si radio na windows, compile .amx i njega upload na linux. Zad ima community compiler, i on ima i za linux, a i open source je pa mozes i sam da compile ako zatreba. https://github.com/pawn-lang/compiler/releases/tag/v3.10.10

Ne znam jel si svjestan ali tebi pawn ne treba na linuxu ako mislis za host, to je samo da compile u .amx kiji ce server da load.

Digao sam server na linuxu, i uploadovao sam fajlove sa nekog gamemoda koji je na windows serveru, uploadovao sam foldere poput: gamemodes. filderscripts, scriptfiles i plugins, usao u server.cfg ucitao sve plugine i zamenio "gamemode 0 imegamemoda 1" i kad pokrenem server u konzoli ne dobijem nikakve informacije, nego kad udjem u logove nadjem failuje mi load gamemoda, a na windows verziji radi.

Citat: plaz03 poslato Jun 07, 2023, 19:08:39 POSLE PODNE
Digao sam server na linuxu, i uploadovao sam fajlove sa nekog gamemoda koji je na windows serveru, uploadovao sam foldere poput: gamemodes. filderscripts, scriptfiles i plugins, usao u server.cfg ucitao sve plugine i zamenio "gamemode 0 imegamemoda 1" i kad pokrenem server u konzoli ne dobijem nikakve informacije, nego kad udjem u logove nadjem failuje mi load gamemoda, a na windows verziji radi.
Pawn ti nema nikakve veze onda. A pluginovi i sam server naravno moraju biti za linux. Plus moras da pazis na mala i velika slova posto je linux case sensitive za razliku od windowsa. To sto ne vidis log u konzoli je sasvim treci problem i zavisi od toga kako pokreces server. Ako ga pokreces kao ./sampsvr &  onda je to do & na kraju, posto mu je to i namena.

Citat: Sniffie White poslato Jun 07, 2023, 19:43:08 POSLE PODNE
To sto ne vidis log u konzoli je sasvim treci problem i zavisi od toga kako pokreces server. Ako ga pokreces kao ./sampsvr &  onda je to do & na kraju, posto mu je to i namena.

Netacno, "&" u bashu sluzi da bi proces pokrenuo u backgroundu (+ return id spawned procesa).
Ukoliko zelis output u konzolu kao sto si navikao od Windows servera dodaj "output 1" u server.cfg.
Ukoliko zelis potpuno ugasiti stdout i stderr (ispisivanje bilo cega u terminalu) koristi "./samp03svr > /dev/null 2>&1 &".

"./samp03svr" - path do binary fajla samp servera
"> /dev/null" - redirekcija stdouta u "/dev/null" (https://linuxhint.com/what_is_dev_null/)
"2>&1" - redirekcija stderr na stdout
"&" - pokretanje u backgroundu

Svakako, mislim da ti za dev environment ovo nije potrebno i da ce ti vise sluziti sam "output 1" u konzoli nego da koristis tail ili svaki put ocitavas server_log.txt na neki nacin.

Izvinjavam se na nesporazumu, pokusavam da dignem gamepanel od nule preko djanga i nemam nekog iskusktva sa sampom generalno, uspeo sam da uradim sta sam hteo sto je najbitnije, hvala vam svima na jako korisnim informacijama i izvinite moje neiskustvo.  ::) ;D

lock