Update Underpoint moda na YSI 5.x, novi compiler i optimizacija skripte

Započeo Clay1337, Maj 29, 2023, 06:55:13 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Nedavno sam se vratio skriptanju nakon mnogo godina pauze i naravno sve se izmenjalo. Pokušao sam već sam da upgradeujem sve, ali naravno ne ide lako kao i pre 10 godina. Promenio sam procesor komandi u Pawn.CMD,  updateovao sam streamer i sscanf, međutim imam problem sa novim compilerom i YSI-Includes. Dobijam nenormalno veliki broj warninga i errora. Trenutno nisam na kompu, pa ne mogu da vam tačno kažem šta je u pitanju, ali su to uglavnom errori iz .inc fajlova. Sigurno znate već na šta mislim zato što je 80% modova na balkanu izvorni mod UP. Takođe, šta u samom modu moram da menjam da bi skripta bila kompatibilna sa najnovijim YSI inkludovima.
Šta bih još trebao da updateujem na UPu što se tiče samog koda?
Ako nekom nije jasno zašto koristim UP; Zato.
Molim za pomoć.

Pišem skriptu isključivo kad sam naduvan

Nekako logicno, ni ti 2k12 nisi isti kao u 2k23, pa tako i standard code-a - logicno. Ne mozes samo da ubacis i da ti magicno radi, moras da svoj outdated code usavremenis, a ti errori/warnovi ti bukvalno govore sta da uradis.

Bukvalno sam to i ja isto rekao u postu koji si gore pročitao.

Pa postavio sam ovde baš zato što ne znam da ih rešim xD. Nemam errore u skripti nego u .inc fajlovima. Ja kontam da je to zato što su callbackovi u skripti zastareli, a objašnjenja na githubu i po forumima o updateovanju skripti su u najboljem slučaju polovično objašnjena

Citat: Clay1337 poslato Maj 29, 2023, 15:22:16 POSLE PODNE
Pa postavio sam ovde baš zato što ne znam da ih rešim xD. Nemam errore u skripti nego u .inc fajlovima. Ja kontam da je to zato što su callbackovi u skripti zastareli, a objašnjenja na githubu i po forumima o updateovanju skripti su u najboljem slučaju polovično objašnjena

Ali pise ti sta je problem ???

Citat: Clay1337 poslato Maj 29, 2023, 06:55:13 PRE PODNE
Nedavno sam se vratio skriptanju nakon mnogo godina pauze i naravno sve se izmenjalo. Pokušao sam već sam da upgradeujem sve, ali naravno ne ide lako kao i pre 10 godina. Promenio sam procesor komandi u Pawn.CMD,  updateovao sam streamer i sscanf, međutim imam problem sa novim compilerom i YSI-Includes. Dobijam nenormalno veliki broj warninga i errora. Trenutno nisam na kompu, pa ne mogu da vam tačno kažem šta je u pitanju, ali su to uglavnom errori iz .inc fajlova. Sigurno znate već na šta mislim zato što je 80% modova na balkanu izvorni mod UP. Takođe, šta u samom modu moram da menjam da bi skripta bila kompatibilna sa najnovijim YSI inkludovima.
Šta bih još trebao da updateujem na UPu što se tiče samog koda?
Ako nekom nije jasno zašto koristim UP; Zato.
Molim za pomoć.

Javi se na discord whyllon#3543 da ti pomognem oko toga

Citat: realnaith poslato Maj 29, 2023, 15:36:16 POSLE PODNE
Ali pise ti sta je problem ???
Rešio sam problem , ali ne zahvaljujući tebi. Problem je bio do novog compilera. Žalosno je to što si na ovaj forum nekada mogao da dođeš i da očekuješ da ti neko pomogne kad zapne negde, al od kad ste vi "SKR SKR GENG" klinci preuzeli forum, sve je otišlo u kurac. Naučili najprostiji jezik ikad i ne pišu ga u PAWNO-u nego u Sublime ili VSCode i prokurčili se ko da pišu kodove za sletanje Rovera na mars xd. Dao sam sebi slobodu da malo prečešljam tvoj profil i skonto da kad god neko traži pomoć ti samo kenjaš i preseravaš se. Ja kad sam ove kodove pisao ti si jeo govna i mislio da su euro krem xd. Tako da, što se mene tiče, možeš jedino da mi se napaseš nadpalamudne dlakave krovnice i to ako ti ja dozvolim. Sad mozes da me reportuješ i hvala za ban. Tuga šta se desilo sa nekad jako dobrom ekipom.

Ne znam jesam li trazio zasluge za resenje problema ? :D
Da jeste, pomagalo se nekada na forumu, pomagao sam nekada mnogima, ali kad skontas da tvoja pomoc ne vredi nista jer niko nista ne nauci kada se resi problem, postane ti malo glupo da pomazes - ako taj neko sam ne ume da skonta problem. Svrstavas me u skupinu neznalica koji pisu svima da dodjete discord da vam pomognu, a oni prvi ovde kace na forum pomoc za gluposti. Da gluposti, toliko je tesko procitati i resiti problem.
Ovo za najprostiji jezik ikada, ne znam odakle ti da je pawn-lang jedino sto znam (vecina oldsql ovde na forumu radi nesto kompleksnije), zato sto se bavim sa dosta toga i znam dosta toga - radim dosta toga za klijente.
Ocigledno nisi dobro pregledao moje profile, zato sto sam pomogao bas na ovom forumu preko 500+ ljudi, kao i sto sad pomognem mnogima.

Toliko od mene ;)

Ps. Nemam te za sta prijaviti, sama cinjenica da moras da vredjas nekoga govori za tebe, ali me nesto ne dotice sta misli neki "klinac" posto sam smatras da imam 14y  :D

Poslednja Izmena: Maj 30, 2023, 16:00:01 POSLE PODNE od realnaith