Oko faction members

Započeo whyllon, Maj 25, 2023, 13:39:41 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Zanima me kako bi mogao da napravim nekako da ne moram pisati sve od faction_Member1 do faction_Member20
Opširnije: Gledao sam ranije video od Tazgeta i ako ste gledali onaj enum orgInfo znate o čemu pričam
Dodatno: //

Citat: whyllon poslato Maj 25, 2023, 13:39:41 POSLE PODNE
ne moram pisati sve od faction_Member1 do faction_Member2

Zavisi na koji nacin zelis da sistem funkcionise. Nema potrebe da koristite SQL kao INI.

Hoces da igrac moze biti samo u jednom fakciji? Odradi strukturu na sledeci nacin:
"Player" - ID igraca, primary key
"Faction" - ID fakcije
Ostali podaci (npr. rank, datum ulaska u fakciju itd.)

Hoces da igrac moze biti u vise fakcija? Struktura:
"Player" - ID igraca, index
"Faction" - ID fakcije, index
Primary Key bi trebao da bude kombinacija "Player" i "Faction" kolona

Citat: // xunder poslato Maj 26, 2023, 20:20:05 POSLE PODNE
Zavisi na koji nacin zelis da sistem funkcionise. Nema potrebe da koristite SQL kao INI.

Hoces da igrac moze biti samo u jednom fakciji? Odradi strukturu na sledeci nacin:
"Player" - ID igraca, primary key
"Faction" - ID fakcije

Hoces da igrac moze biti u vise fakcija? Struktura:
"Player" - ID igraca, index
"Faction" - ID fakcije, index
Primary Key bi trebao da bude kombinacija "Player" i "Faction" kolona
Lepi, ti pokusavas obasniti Vise ka Jednom i Vise ka Vise relacije osobi koja dvodimenzionalni niz ne ume da napravi...

Dovoljno je da napraviš query svih igrača koji su u toj određenoj fakciji (pobogu negdje čuvaš u tabeli igrača id organizacije/fakcije) i napraviš descending order po Ranku, i dobit ćeš recimo spisak igrača, po ranku, od većeg ka manjeg, bez ikakvih čuvanja podataka unutar tabele fakcija.
Relacija bi ti bila id fakcije u tabeli igrača (koju imaš sigurno, kako ćeš znat jel član ili nije).

Koje su ti prednosti? Možeš imati neograničeno članova bez da praviš nova polja u bazi, i isto tako uzeti count članova organizacije/fakcije i uporediti ga sa nekom max_members vrijednoscu iz baze da stavis limit, bez da svakog člana čuvaš u tabeli.

Citat: Slade poslato Maj 26, 2023, 23:02:42 POSLE PODNE
Dovoljno je da napraviš query svih igrača koji su u toj određenoj fakciji (pobogu negdje čuvaš u tabeli igrača id organizacije/fakcije) i napraviš descending order po Ranku, i dobit ćeš recimo spisak igrača, po ranku, od većeg ka manjeg, bez ikakvih čuvanja podataka unutar tabele fakcija.
Relacija bi ti bila id fakcije u tabeli igrača (koju imaš sigurno, kako ćeš znat jel član ili nije).

Koje su ti prednosti? Možeš imati neograničeno članova bez da praviš nova polja u bazi, i isto tako uzeti count članova organizacije/fakcije i uporediti ga sa nekom max_members vrijednoscu iz baze da stavis limit, bez da svakog člana čuvaš u tabeli.
Sry, al zaboravio sam da naglasim da radim yini mod, a ne mysql

Možda ovako?

[pawn]new string[20];
for(new d; d < MAX_FACTION_MEMBERS; d++)
{
      format(string,  sizeof(string), "fMember[%d]", d);
      INI_String(string, Faction[factionId][fMember][d], MAX_PLAYER_NAME);
}[/pawn]

Iskreno ne radim ini pa nemam pojma ima li nešto kraće, ovo mi jedino pada na pamet..
Opet, najbolji ti je način sql, tako da razmisli i o tome.

Citat: Slade poslato Maj 26, 2023, 23:08:33 POSLE PODNE
Možda ovako?

[pawn]new string[20];
for(new d; d < MAX_FACTION_MEMBERS; d++)
{
      format(string,  sizeof(string), "fMember[%d]", d);
      INI_String(string, Faction[factionId][fMember][d], MAX_PLAYER_NAME);
}[/pawn]

Iskreno ne radim ini pa nemam pojma ima li nešto kraće, ovo mi jedino pada na pamet..
Opet, najbolji ti je način sql, tako da razmisli i o tome.
A vidjet ću možda prebacim sve u mysql

Citat: Sniffie White poslato Maj 26, 2023, 21:05:36 POSLE PODNE
Lepi, ti pokusavas obasniti Vise ka Jednom i Vise ka Vise relacije osobi koja dvodimenzionalni niz ne ume da napravi...

Ne koristi samo on forum, i ostali clanovi gledaju topice i traze odgovore.

Citat: // xunder poslato Maj 27, 2023, 17:45:08 POSLE PODNE
Ne koristi samo on forum, i ostali clanovi gledaju topice i traze odgovore.

Koji isto ne kontaju kao ni on, zato sto vecina se sama potrudi i nauci, ko zeli da nauci, to uradi sam iskreno