Shadow City RP | Sezona 1 Open 15.04.2023 / Expoze

Započeo devster, April 04, 2023, 22:12:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Balkanska optimizacija starter pack!

Biljeske za pocetnike:
- Server se mora startovati za manje od 10 sekundi iako loadujete iz baze >15k redova podataka (startup optimizacija ne dolazi u obzir, zaboravite na koriscenje YSI-a jer isti koristi optimizaciju na startupu i developer tog paketa pojma nema sta je real balkans' code optimization)
- Sto se krace compiluje gamemode to je vise optimizovan. Ne dozvolite da se gm compiluje 13 sekundi (kao retardima poput mene)
- Veliki .amx size? Lose za performanse servera, .amx size obavezno da bude <1 MB.

Ne zelite da vam tickrate servera bude 190 (dok je max. 200 sa sleep 5 u idealnom stanju moda [bez igraca]) na 500 igraca sa >80k streamer itema.

Pravi balkanski server ima od 50 do 100 tickrate na vise od 200 igraca.

Pored svega ovoga na updateovima obavezno morate pisati koliko je koji dio moda optimizovan u procentima (sto je normalna mjera za nivo optimizacije, logicno).

Pocetnici ovo je sarkazam

Citat: // xunder poslato April 04, 2023, 23:07:13 POSLE PODNE
Balkanska optimizacija starter pack!

Biljeske za pocetnike:
- Server se mora startovati za manje od 10 sekundi iako loadujete iz baze >15k redova podataka (startup optimizacija ne dolazi u obzir, zaboravite na koriscenje YSI-a jer isti koristi optimizaciju na startupu i developer tog paketa pojma nema sta je real balkans' code optimization)
- Sto se krace compiluje gamemode to je vise optimizovan. Ne dozvolite da se gm compiluje 13 sekundi (kao retardima poput mene)
- Veliki .amx size? Lose za performanse servera, .amx size obavezno da bude <1 MB.

Ne zelite da vam tickrate servera bude 190 (dok je max. 200 sa sleep 5 u idealnom stanju moda [bez igraca]) na 500 igraca sa >80k streamer itema.

Pravi balkanski server ima od 50 do 100 tickrate na vise od 200 igraca.

Pored svega ovoga na updateovima obavezno morate pisati koliko je koji dio moda optimizovan u procentima (sto je normalna mjera za nivo optimizacije, logicno).

Pocetnici ovo je sarkazam

Kakve veze to ima sa ovim ATH modom od 0 koji je optimizovan :D

Mislim kontam al mogao sam temu za to napravit :D

Citat: // xunder poslato April 04, 2023, 23:07:13 POSLE PODNE
Balkanska optimizacija starter pack! ... Pocetnici ovo je sarkazam
Iako se tačno ne sećam prepiske, nije bilo objektivno, pa sarkazam odgovarajući na poruke gore i nema smisla, jer značenje istih nije shvaćeno
Poslednja Izmena: April 04, 2023, 23:45:55 POSLE PODNE od choppa100

Citat: realnaith poslato April 04, 2023, 23:33:15 POSLE PODNE
Kakve veze to ima sa ovim ATH modom od 0 koji je optimizovan :D

Mislim kontam al mogao sam temu za to napravit :D

Morao sam se nadovezati na njegvo "50% optimizovano" i na tvoje "kako moze biti optimizovano ako si sakrio compile warninge" da bi pokazali ljudima sta trebaju da rade da bi kod bio optimizovan. Naravno uz to sam prilozio dokaze o osobi koja je kompetentna da prica o ovoj temi - "2step" i osobi koja nije - "Amir". Na greskama moramo da ucimo.

Citat: // xunder poslato April 04, 2023, 23:44:44 POSLE PODNE
Morao sam se nadovezati na njegvo "50% optimizovano" i na tvoje "kako moze biti optimizovano ako si sakrio compile warninge" da bi pokazali ljudima sta trebaju da rade da bi kod bio optimizovan. Naravno uz to sam prilozio dokaze o osobi koja je kompetentna da prica o ovoj temi - "2step" i osobi koja nije - "Amir". Na greskama moramo da ucimo.

Ako uradis update include onda brate uzmes i update sve sto ide uz to, ne samo da sakrijes i kao koga boli kurac :D

Ne mozes da se ne slozis sa time :)

Citat: // xunder poslato April 04, 2023, 23:44:44 POSLE PODNE
Najrealnija optimizacija po meni trenutno za balkanske servere. Krsteni streamer objekata, onaj gde klient skine SVE objekte, i streamuje ih klient a ne server 3000x u sekundi salje RPC za Delete i Create Object...Jos povezi to sa balkanskim serverima na e-trail hostu gde ima 300 servera na jednoj masini, i dobijes nerealan lag na 3 igraca i grandlarceny modu zbog neta...

Citat: choppa100 poslato April 04, 2023, 23:42:38 POSLE PODNE
Iako se tačno ne sećam prepiske, nije bilo objektivno, pa sarkazam odgovarajući na poruke gore i nema smisla, jer značenje istih nije shvaćeno

Ovoga sam se sjetio jer sam pretrazivajuci Skill Arena nedavno na discordu naisao na ovu prepisku i nasmijala me.
Prepiska prije toga:

Citat: realnaith poslato April 04, 2023, 23:47:41 POSLE PODNE
Ako uradis update include onda brate uzmes i update sve sto ide uz to, ne samo da sakrijes i kao koga boli kurac :D

Ne mozes da se ne slozis sa time :)

S tim se slazem ali sakrivanje warninga ne mora biti nuzno losa stvar.
Primjer:

Citat: // xunder poslato April 04, 2023, 23:57:06 POSLE PODNE
Ovoga sam se sjetio jer sam pretrazivajuci Skill Arena nedavno na discordu naisao na ovu prepisku i nasmijala me.
Prepiska prije toga:

S tim se slazem ali sakrivanje warninga ne mora biti nuzno losa stvar.
Primjer:

Sve sto sam rekao tada za SA mod stojim i sada uz to, mislim tako. Svako ima pravo na svoje misljenje pa i choppa koji misli drugacije, po meni mod je optimizovan odlicno, jedan od najboljih na balkanu (nisam fan tog tipa igre al bio sam na serveru nije mi zalagovalo niti jednom, potpuna igrivost sobzirom na kolicinu mapa i stvari koje server poseduje...

Takodje slazem se, ne mora biti nuzno losa ali u mom primeru i navedeno od strane njih, veoma losa stvar za uraditi xD

Citat: User Banned poslato April 04, 2023, 23:51:29 POSLE PODNE
Najrealnija optimizacija po meni trenutno za balkanske servere. Krsteni streamer objekata, onaj gde klient skine SVE objekte, i streamuje ih klient a ne server 3000x u sekundi salje RPC za Delete i Create Object...

Svako sebi kroji server po volji. Niko ljudima ne brani da uzmu i naprave totalno novi client i optimizuju ga po svojoj potrebi. Ovdje ja pisem o svom serveru (koji koristi samo nativni SAMP client i server) koji biva na meti strucnjaka za optimizaciju. Ja koristim ono sto SAMP nudi i ne extendujem funkcionalnosti time sto forsiram klijenta da skida 3rd party fajlove.

Citat: User Banned poslato April 04, 2023, 23:51:29 POSLE PODNE
Jos povezi to sa balkanskim serverima na e-trail hostu gde ima 300 servera na jednoj masini, i dobijes nerealan lag na 3 igraca i grandlarceny modu zbog neta...

Na balkanu, nazalost, imas MOZDA 4 servera koja su zapravno spremna da uloze novac u isti. Sto je najgore, ljudima prolazi to sto uzimaju servere kod tralala hostera jer igraci koji igraju na takvim serverima nisu ni navikli na bolje. Nimalo ih ne krivim, ako mogu tako zasto ne bi to i radili...

PS. Moram da se ogradim i da kazem da mi zaista nije cilj da se iko nadje uvrijedjenim ovdje. Tu sam samo da se nasalim i da porucim ljudima kroz sarkazam na sta treba da obrate paznju. Necu reci da sam najkompetetniji (niti da sam kompetentan) u ovoj oblasti ali slusajte one koji zasluzuju da se to kaze (gore navedeni Amir i Y_Less).

Lepo je svadjati se o optimizaciji.
- open.mp regional coordinator -

Inace je l znate vi kakvu sam ja malenu a tako dobru biblioteku danas izbacio. Ne znate, naravno, ajde sad da mi date ideju za jos neki sistem koji bih mogao odraditi, evo iskr pitam, rispekt za sve vas
- open.mp regional coordinator -

Citat: // xunder poslato April 04, 2023, 23:57:06 POSLE PODNE
Prepiska prije toga:
Još uvek stojim uz to, underpoint gamemode ima loše napisan code, barem po onome što je ovde releasovano, što sam i komentarisao u tim porukama, a to ne možeš osporavati