[FLY HACK PROVJERA PITANJE] Samo Admini da mogu letiti serverom

Započeo andreo.pwn, Mart 09, 2023, 15:10:54 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Zna li neko kako da napravim provjeru za Fly Hack posto sam napravio komandu fly ali me moj Fly Hack AntiCheat kicka, novi sam u skriptanju pa ako neko moze da pripomogne bilo bi super :D
Evo ispod slika od linija i anticheata samog kako izgleda.
Slika: https://ibb.co/9TCfKR6

Napravi varijablu kojoj ces dodijeliti neku vrijednost kada iskoristis komandu, zatim unutar anti cheata postavi provjeru i ukoliko je provjera validna, odnosno, varijabla je jednaka toj vrijednosti, neces izvrsiti kod anti cheata...

E jbg ja tebe nista ne razumijem ako znas bolje objasniti posto sam pocetnik u skriptanju...
Da li bi mi mogao pokazati na nekom primjeru? Hvala i na tom ali pocetnik sam

Citat: andreo.pwn poslato Mart 09, 2023, 15:40:51 POSLE PODNE
E jbg ja tebe nista ne razumijem ako znas bolje objasniti posto sam pocetnik u skriptanju...
Da li bi mi mogao pokazati na nekom primjeru? Hvala i na tom ali pocetnik sam

Nauci osnove onda ako si pocetnik.

[pawn]

// napravi varijablu na vrhu skripte negdje

new bool:playerFly[MAX_PLAYERS];

// kada se poveze na server postavi mu vrijednost false

OnPlayerConnect(playerid)
{
     playerFly[playerid] = false;
     return 1;
}

// tamo gdje ti je komanda za fly, ispod koda gdje mu postavljas da leti postavi vrijednost na true;

CMD:fly(playerid)
{
     // tvoj code
    playerFly[playerid] = true;
   return 1;
}

// i sad tamo gdje ti je ta anticheat provjera prije nego li ga detektuje, dodaj provjeru da vidis da li je iskoristio cmd, tacnije da je ovo 'playerFly' true i zaustavi code...

if(!playerFly[playerid])
{
          // ovo !playerFly[playerid] ti dodje kao i if(playerFly[playerid] == false)
       return 1;
}
[/pawn]

Eto ukratko manje vise, trebo tu jos na vise stvari obratit paznju da bi to radilo kako treba...