Mape

Započeo desibro, Februar 06, 2023, 15:58:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Sta je bolje enterijer na nebu visoko ili ispod zemlje.
Opširnije: Drugar mi je reko da je najbolje ispod zemlje kao u slucaju propadanja vraca igraca na to mesto...
Dodatno: /

Citat: desibro poslato Februar 06, 2023, 15:58:06 POSLE PODNE
Pitanje/savjet: Sta je bolje enterijer na nebu visoko ili ispod zemlje.
Opširnije: Drugar mi je reko da je najbolje ispod zemlje kao u slucaju propadanja vraca igraca na to mesto...
Dodatno: /
Ispod zemlje

Najbolje je onda na samoj zemlji... :D

Nije ti to bitno, samo preload poziciju u streameru pre nego sto teleport igraca
https://github.com/samp-incognito/samp-streamer-plugin/wiki/Natives-(Updates)#streamer_updateexplayerid-floatx-floaty-floatz-worldid---1-interiorid---1-type---1-compensatedtime---1-freezeplayer--1

I naravno kad je vec interior onda odredi Virtual Worlds u kojima se kreiraju ti objekti da ne jebes streamer bez potrebe (mislim glupost ali 100 igraca, 100-200 objekata po mapi, skupi se).

Citat: Deleted User poslato Februar 06, 2023, 19:28:48 POSLE PODNE
Najbolje je onda na samoj zemlji... :D

Nije ti to bitno, samo preload poziciju u streameru pre nego sto teleport igraca
https://github.com/samp-incognito/samp-streamer-plugin/wiki/Natives-(Updates)#streamer_updateexplayerid-floatx-floaty-floatz-worldid---1-interiorid---1-type---1-compensatedtime---1-freezeplayer--1

I naravno kad je vec interior onda odredi Virtual Worlds u kojima se kreiraju ti objekti da ne jebes streamer bez potrebe (mislim glupost ali 100 igraca, 100-200 objekata po mapi, skupi se).
:D :D :D
Ma znam za VirtualWorld nego sad pravim jedan sistem za enterijere pa reko cisto da pitam sta mi bolje dal da ostavim gore u tri lepe na 3000 visini ili da spustim dole :D  . Al verovatno cu spustiti sve enterijere dole i van grada kako ne bi lagovalo i ostalo.

Citat: desibro poslato Februar 06, 2023, 19:38:35 POSLE PODNE
:D :D :D
Ma znam za VirtualWorld nego sad pravim jedan sistem za enterijere pa reko cisto da pitam sta mi bolje dal da ostavim gore u tri lepe na 3000 visini ili da spustim dole :D  . Al verovatno cu spustiti sve enterijere dole i van grada kako ne bi lagovalo i ostalo.
Kad je u poseban VW nema sta da laguje, a propadanje se nece desavati ako koristis streamer kako bogu spada, eventualno stavi 100ms delay (to jest compensationtime) tako da ti na klient prvo stignu paketi za create object, pa tek onda set player pos.

Bolje pod zemljom bas zbog tih propadanja. ;)
Samp Stories RP - 2023 - USKORO !

Citat: Deleted User poslato Februar 06, 2023, 19:28:48 POSLE PODNE

U teoriji zvuci bolje nego u praksi. Postavljanje "playerid", "worldid", "interiorid" argumenta na bilo sta osim -1 postavlja objekte u per-player pool i gubis dosta performansi. Testirano je na velikom broju igraca i nije se pokazalo kao dobra solucija (pogotovo ne na SA-MP serveru).

Citat: // xunder poslato Februar 07, 2023, 14:34:47 POSLE PODNE
U teoriji zvuci bolje nego u praksi. Postavljanje "playerid", "worldid", "interiorid" argumenta na bilo sta osim -1 postavlja objekte u per-player pool i gubis dosta performansi. Testirano je na velikom broju igraca i nije se pokazalo kao dobra solucija (pogotovo ne na SA-MP serveru).

Igraci propadali ko lacio ? :D

Citat: realnaith poslato Februar 07, 2023, 16:32:02 POSLE PODNE
Igraci propadali ko lacio ? :D

Ne, taj problem je rjesiv i dalje sa Streamer_UpdateEx. Tickrate sa vecinom enterijera na -1 (shared pool) je bio ~60 na 1000 igraca, kada su odradjene mape koje nisu vise bile u shared poolu (ko prati SA zna za RP world) tickrate je bio 15 na 600 igraca.
Moram dodati da je kolicina streamer objekata bitna. Ukoliko nemas 80k objekata koji ce biti u odredjenim vw/int trebao bi da budes safe.