Bug Logs

Započeo Goku ^, Februar 04, 2023, 12:49:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: // xunder poslato Februar 08, 2023, 04:09:25 PRE PODNE
To mozes ispraviti. Sortiraj prijave po datumu od novijeg ka starijem. Ovim nacinom ces brze i jednostavnije odraditi read i lakse ces moci da odradis pagination.
Opet, ako ne zelis da uradis kako je preporuceno iz nekog razloga, moraces da koristis fread ili fgetchar, fseek i flength naravno. Takodje, moraces da nadjes workaround za nepostojanje funkcije ftell u SA-MPu.
Ja znam da mogu ALI KAKO. Nikada to nisam radio ne znam kako da ih sortiram. I da koristim trenutno fopen da otvori taj log i fread da ga procita i onda na kraj fclose. Ja razumem to ali ne znam kako da ispravim da ide po datumu od novijeg ka starijem to je i glavni razlog ovog topica

mnogo ga komplikujes zar nije lakse spojiti mysql i odraditi kao covjek nego se patiti i kontati kako i sta
Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento

Citat: Grella™ poslato Februar 08, 2023, 23:45:19 POSLE PODNE
mnogo ga komplikujes zar nije lakse spojiti mysql i odraditi kao covjek nego se patiti i kontati kako i sta
Lako je reci nego uraditi, klk ce meni trebati vremena da totalni ini prebacim u mysql i da ga spojim?

Citat: Goku ^ poslato Februar 09, 2023, 02:31:23 PRE PODNE
Lako je reci nego uraditi, klk ce meni trebati vremena da totalni ini prebacim u mysql i da ga spojim?

ne mora znaciti da moras prebacivati ostalo u mysql da bi mogao taj sistem odraditi

spojis mysql konektujes bazu  napravis upis/ispis samo za taj sistem

da malo proucis mysql shvatio bi koliko je lagan za koristiti
Upwork Skills
Back-end:
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• Bootstrap

CMS
• Shopify, Magento

Citat: Grella™ poslato Februar 09, 2023, 04:04:06 PRE PODNE
ne mora znaciti da moras prebacivati ostalo u mysql da bi mogao taj sistem odraditi

spojis mysql konektujes bazu  napravis upis/ispis samo za taj sistem

da malo proucis mysql shvatio bi koliko je lagan za koristiti
Cekaj znaci ja mogu da napravim da samo to bude u mysql a sve ostalo ini, pa da polako i postepeno sve prebacujem u mysql i nece mi praviti problem ako je 20% moda mysql a 80% ini? Da sam znao da mogu korak po korak da menjam odradio bih odavno full mod.

Citat: Goku ^ poslato Februar 09, 2023, 06:38:41 PRE PODNE
Cekaj znaci ja mogu da napravim da samo to bude u mysql a sve ostalo ini, pa da polako i postepeno sve prebacujem u mysql i nece mi praviti problem ako je 20% moda mysql a 80% ini? Da sam znao da mogu korak po korak da menjam odradio bih odavno full mod.

Ne, ne zavisi ti to sta radis od ostalih stvari
Upwork Skills
Back-end:
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• Bootstrap

CMS
• Shopify, Magento

Citat: Grella™ poslato Februar 09, 2023, 14:17:02 POSLE PODNE
Ne, ne zavisi ti to sta radis od ostalih stvari
Da sam znao da ne zavisi i da mogu odvojeno odradio bih odavno, nista pocecu tako, ja znam da je mysql dosta laksi itd itd ali eto nisam znao da moze posebno ovo posebno ovo.

cak i kada prebacujes accove, mozes drzati mysql i ini zajedno kao spremanje/citanje korisnickog racuna, medjutim da ti stoji password i sqlid naravno i novac(dajem primjer) stoje u mysql, a da ti ostale stvari ostanu u ini i tako postepeno prebacujes iz ini u mysql ostalo ti ostane na ini cuvanje na isto ime, a ovo u mysql na isto ime, ako si me skontao o cemu pricam
Upwork Skills
Back-end:
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• Bootstrap

CMS
• Shopify, Magento

Citat: Grella™ poslato Februar 09, 2023, 16:48:24 POSLE PODNE
cak i kada prebacujes accove, mozes drzati mysql i ini zajedno kao spremanje/citanje korisnickog racuna, medjutim da ti stoji password i sqlid naravno i novac(dajem primjer) stoje u mysql, a da ti ostale stvari ostanu u ini i tako postepeno prebacujes iz ini u mysql ostalo ti ostane na ini cuvanje na isto ime, a ovo u mysql na isto ime, ako si me skontao o cemu pricam
Sine, nisam te ni ja skontao a kamoli on...

Citat: Deleted User poslato Februar 09, 2023, 18:45:04 POSLE PODNE
Pa kako nisi, bitno je da ti sqlid i password stoje u mysql, eventualno i novac HAAHAHA

Cek koji ce ti k 2 cuvanja i dodatno opterecivanje masine. Ne vidim poentu cuvanja nekih stvari u SQL a nekih u i ini. (konkretno na statse igraca). Ili jedno ili drugo, u ini eventualno logove.

Citat: Deleted User poslato Februar 09, 2023, 18:45:04 POSLE PODNE

Navodio sam primjer kako zapoceti prebacivanje iz ini u mysql acc stats kao (sqlid,password) da napravi prvenstveno kao info od mysql, a ostalo ostavi u yini  kako bude prebacivao jednu po jednu stvar u mysql tako ce se postepeno onaj drugi dio iz yini smanjitim(account infoi mislim), a pri tome ce moci sve odraditi detaljno

Citat: njoBe_ poslato Februar 09, 2023, 20:14:36 POSLE PODNE
Cek koji ce ti k 2 cuvanja i dodatno opterecivanje masine. Ne vidim poentu cuvanja nekih stvari u SQL a nekih u i ini. (konkretno na statse igraca). Ili jedno ili drugo, u ini eventualno logove.

nece biti 2 citanja rekao sam da to moze uraditi i lakse je, i da nakon toga moze nastaviti prebacivanje ostalih stvari u mysql

Citat: PazzOnee poslato Februar 09, 2023, 18:55:11 POSLE PODNE

Pa kako nisi, bitno je da ti sqlid i password stoje u mysql, eventualno i novac HAAHAHA
...

Upwork Skills
Back-end:
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• Bootstrap

CMS
• Shopify, Magento

Citat: Grella™ poslato Februar 09, 2023, 23:11:43 POSLE PODNE
Navodio sam primjer kako zapoceti prebacivanje iz ini u mysql acc stats kao (sqlid,password) da napravi prvenstveno kao info od mysql, a ostalo ostavi u yini  kako bude prebacivao jednu po jednu stvar u mysql tako ce se postepeno onaj drugi dio iz yini smanjitim(account infoi mislim), a pri tome ce moci sve odraditi detaljno

nece biti 2 citanja rekao sam da to moze uraditi i lakse je, i da nakon toga moze nastaviti prebacivanje ostalih stvari u mysql
...
Polako sad dok provalim sve oko pravljenje tabela itd itd i basic stvari posle prebacivanje ce biti lakse.

Citat: Goku ^ poslato Februar 08, 2023, 04:26:16 PRE PODNE
Ja znam da mogu ALI KAKO. Nikada to nisam radio ne znam kako da ih sortiram. I da koristim trenutno fopen da otvori taj log i fread da ga procita i onda na kraj fclose. Ja razumem to ali ne znam kako da ispravim da ide po datumu od novijeg ka starijem to je i glavni razlog ovog topica

main() {
new File:handle = fopen("prijedlozi.txt", io_read); // Otvaramo fajl "prijedlozi.txt" za citanje

if (handle) { // Provjeravamo da li je handle validan. Ukoliko ne provjerimo i pokusamo neku IO operaciju nad invalid handle - server ce crashovati
#define MAX_DISPLAYED_SUGGESTIONS (5) // Broj sugestija koje cemo pokazivati

new string[128],
totalSuggestions = 0, // Ukupno readovanih prijedloga iz fajla "prijedlozi.txt"
countSuggestions = 0, // Varijabla koja sluzi da spremimo koliko smo prijedloga iscitali u drugom loopu
tmpReadPos = 0, // Varijabla koja sluzi da sacuvamo trenutnu poziciju/index gdje je fread zavrsen
suggestionStart[MAX_DISPLAYED_SUGGESTIONS], // Array gdje cemo cuvati pocetnu poziciju prijedloga
tmpCount = 0; // Pomocna varijabla koja ce sluziti da znamo koliko polja smo popunili u arrayu "suggestionStart"

// Brojimo koliko ukupno fajl "prijedlzi.txt" sadrzi prijedloga
// Pretpostavljamo da su prijedlozi razdvojeni karakterom \n (novom linijom)
while(fread(handle, string)) {
++ totalSuggestions;
}

fseek(handle, 0, seek_start); // Vracamo pointer za read filea na index 0 (pocetak fajla)

// Opet vrsimo read fajla i storujemo svaki red u array "string"
while(fread(handle, string)) {
// Za svaki prijedlog dodajemo +1 na varijablu "countSuggestions" a zatim uzimamo "totalSuggestions"
// i oduzimamo "MAX_DISPLAYED_SUGGESTIONS" da bi znali da li prijedlog treba biti uzet u obzir.
if (++ countSuggestions > totalSuggestions - MAX_DISPLAYED_SUGGESTIONS) {
suggestionStart[tmpCount ++] = tmpReadPos; // U "suggestionStart" upisujemo trenutnu poziciju read pointera,
// zatim povecavamo "tmpCount" za +1 da u sledecoj iteraciji ne overwriteujemo prethodno upisano polje
}

tmpReadPos += strlen(string); // Dodajemo duzinu "string"-a na "tmpReadPos" da bi znali gdje je nas pointer trenutno
}

// Radimo reverse loop jer je "suggestionStart" upisan od 0 do 4 a ne od 4 do 0
// Da bi izbjegli reverse loop potrebno je mijenjati kod gore ("tmpCount" start vrijednost = 4 i onda umanjivati)
for(new i = MAX_DISPLAYED_SUGGESTIONS - 1; i != -1; -- i) {
fseek(handle, suggestionStart[i], seek_start); // Postavljamo pointer na poziciju pocetka prijedloga
fread(handle, string, sizeof string); // Vrsimo read (koji ce procitati liniju do novog reda - \n)
print(string); // Printamo prijedlog. Ovdje bi ti trebao da formatiras svoj dialog ili odradis "SendClientMessage" ili sta ti je vec volja
}

fclose(handle); // Zatvaramo handle
}

printf("Done!");
}

PS. Daleko od savrsenog, moze se odraditi optimizacija koda ali sam ovo sklepao na brzinu da bi vidio proces kroz koji moras da prodjes da bi napravio da ovo radi.