Otvaranje servera u 2022 godini

Započeo ich., Decembar 16, 2022, 21:45:14 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav SA-MPeri  :)

Ajde da pocnem sa pitanjem... Da li se isplati otvarati SA-MP server i od toga napraviti neki biznis?
Dugo sam igrao SA-MP, od 2015 do 2019 godine. Kao i svaki igrac, i ja sam zeleo da naucim pawno jezik i napravim svoj server.
Dodir sa pawnom kao i sa SA-MPom nemam vec 3 godine, zato i ne znam kako to danas funkcionise, kako se drze serveri i igraci.
Ucim vec 6 meseci za programera( back-end ), pa mi se vratila volja za pawno i programiranje.

Planiram da se posvetim kreiranju moda, da nadjem ekipu i ulozim novac u marketing, ali me zanima da li se isplati u 2022 godini otvarati SA-MP server i posvetiti se maksimalno.

ako si mislio biznis praviti od samp servera batali takvu glupost

Citat: .paradoxDSGN poslato Decembar 16, 2022, 22:09:57 POSLE PODNE
ako si mislio biznis praviti od samp servera batali takvu glupost

Zasto? Verujem da mnogo ljudi baca pare na donacije, pa i ja sam dok sam igrao i bio mladji bacao sam pare na to :D

Citat: ich. poslato Decembar 16, 2022, 21:45:14 POSLE PODNE
Pozdrav SA-MPeri  :)

Ajde da pocnem sa pitanjem... Da li se isplati otvarati SA-MP server i od toga napraviti neki biznis?
Dugo sam igrao SA-MP, od 2015 do 2019 godine. Kao i svaki igrac, i ja sam zeleo da naucim pawno jezik i napravim svoj server.
Dodir sa pawnom kao i sa SA-MPom nemam vec 3 godine, zato i ne znam kako to danas funkcionise, kako se drze serveri i igraci.
Ucim vec 6 meseci za programera( back-end ), pa mi se vratila volja za pawno i programiranje.

Planiram da se posvetim kreiranju moda, da nadjem ekipu i ulozim novac u marketing, ali me zanima da li se isplati u 2022 godini otvarati SA-MP server i posvetiti se maksimalno.
Vrlo zanimljiva tema iskreno, vrijedi i ne vrijedi, vrijedi ako ces uloziti minimalno novca i maximalno slobodnog vremena. Ima trenutno par dominatnih servera i bruku kao i uvijek onih vikend servera. Ako mislis otvoriti server da plane odjednom da bi mogao uzimati novac kao sto na SA rade, tesko da ce proci. Mislim da ne vrijedi trositi novac i vrijeme na ovo osim ako je nesto unikatno ali da fakat nije nikad vidjeno. Moje neko misljenje  :D , uzivaj  8)
- Osnivač, vlasnik, skripter i maper Yugo Roleplay servera.
- Stari Skill Arena igrač (Zivojin_Ciwot, Kike_Mujic, Durex, Ciwot)

SA:MP je sada, samo lijepa uspomena.

Citat: Ciwot poslato Decembar 16, 2022, 22:25:59 POSLE PODNE
Vrlo zanimljiva tema iskreno, vrijedi i ne vrijedi, vrijedi ako ces uloziti minimalno novca i maximalno slobodnog vremena. Ima trenutno par dominatnih servera i bruku kao i uvijek onih vikend servera. Ako mislis otvoriti server da plane odjednom da bi mogao uzimati novac kao sto na SA rade, tesko da ce proci. Mislim da ne vrijedi trositi novac i vrijeme na ovo osim ako je nesto unikatno ali da fakat nije nikad vidjeno. Moje neko misljenje  :D , uzivaj  8)

Verujem, ali opet verujem da je SA-MP publika od 14-18 godina, vecina..
U tim godina ugl. radis ono sto vidis od drugog. U tim godinama znaju da trose pare na gluposti, znam po iskustvu, jer smo mi bas u tim godinama igrali SA-MP i blenuli ispred racunara 10h dnevno, nismo imali zivot, verujem da je i dan danas tako. Jer Balkan School gde smo zadnji put igrali od otvaranja i aktvino godinu dana, dan danas broji 800 igraca dnevno, verujem da od tih 800 igraca bar 200 ima uplaceno neki donator paket ili privatne organizacije itd itd..
Mislim okej, oni su tu 5 godina, ali su ipak ulozili kintu i placali youtubere i to im sad donosi lovu nazad, moras da das da bi ti se vratilo :D

Mesas razliku u generacijama, sada ce pre potrositi pare na nekog "skriptera" i cheap hosting i otvarat nesto, ofulao si deceniju
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Citat: neshallon poslato Decembar 16, 2022, 23:12:59 POSLE PODNE
Mesas razliku u generacijama, sada ce pre potrositi pare na nekog "skriptera" i cheap hosting i otvarat nesto, ofulao si deceniju
Ali opet mislim da kroz dobar marketing mozes da dovedes igrace...

Citat: ich. poslato Decembar 16, 2022, 23:16:35 POSLE PODNE
Ali opet mislim da kroz dobar marketing mozes da dovedes igrace...

Koji ? Dovedes Vedroxa cheatera koji je bolid (da ne idem u detalje) ili bilo kog drugog koji ti dovede igrace samo dok placas i tjt, posle odvede na drugi server ?
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.

To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.

Citat: neshallon poslato Decembar 16, 2022, 23:36:28 POSLE PODNE
Koji ? Dovedes Vedroxa cheatera koji je bolid (da ne idem u detalje) ili bilo kog drugog koji ti dovede igrace samo dok placas i tjt, posle odvede na drugi server ?

Jos ne razmisljam u smeru ko ce da reklamira, neka ih dovede bilo ko, na meni je da ih zadrzim :)
Ako ja ne zadrzim igrace koji su dosli na server, do mene je.

Citat: ich. poslato Decembar 16, 2022, 23:39:06 POSLE PODNE
Jos ne razmisljam u smeru ko ce da reklamira, neka ih dovede bilo ko, na meni je da ih zadrzim :)
Ako ja ne zadrzim igrace koji su dosli na server, do mene je.

Te igrace ne mozes da zadrzis, to je fora

Citat: ich. poslato Decembar 16, 2022, 22:17:29 POSLE PODNE
Zasto? Verujem da mnogo ljudi baca pare na donacije, pa i ja sam dok sam igrao i bio mladji bacao sam pare na to :D
Znam ja to islo je to tako do 2018, ali su prosla t avremena vecina igraca su sada djeca i mali broj zeli donirati za neku poziciju. Postoji brdo manjih servera na koje bi ta djeca radije otisli i dobili tu poziciju  dzabe nego doniranjem 2 evra...

Veoma dobro pitanje to se i ja isto pitam, eto pratim citavu situaciju i ne vidim bas neka specijalna ocekivanja oko toga...Teska prica za novija vremena po pitanju samp scene.

i am king!