warning

Započeo lukakuu, Oktobar 17, 2022, 14:09:11 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): C:\opposite roleplay\gamemodes\opposite.pwn(3876) : warning 219: local variable "banfile" shadows a variable at a preceding level
C:\opposite roleplay\gamemodes\opposite.pwn(3895) : warning 219: local variable "banfile" shadows a variable at a preceding level
Deo skripte: [pawn]CMD:ban(playerid,params[])
{
    if(PlayerInfo[playerid][xAdmin] == 0) return NemaPermisije(playerid);
    new id, razlog[32];
   if(sscanf(params,"us[32]",id,razlog)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_LIGHTPURPLE"POMOC >{FFFFFF} /ban [ID] [razlog]");
   new str[128];
   new ime[MAX_PLAYER_NAME]; GetPlayerName(playerid, ime, sizeof(ime));
   new igrac[MAX_PLAYER_NAME]; GetPlayerName(id, igrac, sizeof(igrac));
   format(str,128,""COL_RED"BAN >{FFFFFF} Banovali ste igraca %s, razlog: %s", igrac, razlog);
   SendClientMessage(playerid, 0xffff00aa, str);
   format(str,128,""COL_RED"BAN >{FFFFFF} Banovani ste od strane admina %s, razlog: %s", ime, razlog);
   SendClientMessage(id, 0xff0000aa, str);
   format(str,128,""COL_RED"BAN >{FFFFFF} Igrac %s je banovan od strane %s, razlog: %s",igrac, ime, razlog);
   SendClientMessageToAll(0xff0000aa, str);

new banfile[128];
   format(banfile,64,BanFolder,igrac);
   new File:ban = fopen(banfile, io_write);
   fwrite(ban, " - BAN - \n");
   new var[64]; format(var,64,"Admin = %s\n", ime);
   fwrite(ban,var);
   new var1[128]; format(var,128,"Razlog = %s\n", razlog);
   fwrite(ban,var1);
   fclose(ban);
   SetTimerEx("KickTimer", 3000, false, "i", id);
   return 1;
}

CMD:unban(playerid,params[])
{
    new imeigraca[24];
   if(sscanf(params,"s[24]",imeigraca)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_LIGHTPURPLE"POMOC >{FFFFFF} /ban [ID] [razlog]");
   new str[128];
   new banfile[128];
   format(banfile,64,BanFolder,imeigraca);
   if(!fexist(banfile)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_RED"GRESKA >{FFFFFF} Igrac sa tim nickom nije banovan! (nema ga u ban file-u)");
    format(str,128,""COL_RED"UNBAN >{FFFFFF} Uspjesno ste unbanovali %s.", imeigraca);
   SendClientMessage(playerid, -1, str);
   fremove(banfile);
   return 1;
}
[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [pawn][/pawn]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):

jel moze netko tko zna pomoci hitno mi je

Lokalna varijabla "banfile" prikriva varijablu na novou iznad...

Ako ti je "banfile" varijabla, sta mislis sta je problem ?

Necu ti nacrtati jer da ste makar naucili osnove znali bi ste ovo...

https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=138030.0
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

[pawn]
CMD:unban(playerid,params[])
{
    new imeigraca[24];
   if(sscanf(params,"s[24]",imeigraca)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_LIGHTPURPLE"POMOC >{FFFFFF} /unban [IME]");
   new str[128];
   new banfile1[128];//ovdje sam dodao 1
   format(banfile1,64,BanFolder,imeigraca);//i ovdje takodjer
   if(!fexist(banfile)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_RED"GRESKA >{FFFFFF} Igrac sa tim nickom nije banovan! (nema ga u ban file-u)");
    format(str,128,""COL_RED"UNBAN >{FFFFFF} Uspjesno ste unbanovali %s.", imeigraca);
   SendClientMessage(playerid, -1, str);

new str1[128];
   format(str1,128,""COL_RED"A-LOG >{FFFFFF} Admin %s unbanovao je igraca %s.", playerid, imeigraca);
   PorukaAdminima(str1);
   print(str1);

fremove(banfile);
   return 1;
}
[/pawn]
dodao sam 1 kod banfile na obje komande, nema vise warninga i /ban radi sve ispisuje u fileu ali /unban ne pronalazi igraca s tim da prije nego sto sam dodao 1 kod imena i dok je bilo warninga perfektno je radila

moze li netko pomoci pocetnik sam

[pawn]   if(!fexist(banfile)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_RED"GRESKA >{FFFFFF} Igrac sa tim nickom nije banovan! (nema ga u ban file-u)");
[/pawn]
banfile1 formatiras, a koristis banfile, to jest zaboravio si da stavis 1 kako si napisao iznad.

Citat: Deleted User poslato Oktobar 18, 2022, 17:44:57 POSLE PODNE
[pawn]   if(!fexist(banfile)) return SendClientMessage(playerid, -1, ""COL_RED"GRESKA >{FFFFFF} Igrac sa tim nickom nije banovan! (nema ga u ban file-u)");
[/pawn]
banfile1 formatiras, a koristis banfile, to jest zaboravio si da stavis 1 kako si napisao iznad.
stavio sam 1 i sada samo ispisuje poruku ali ne brise ban file, tj ne unbanuje igraca