Texture

Započeo __Xavi__, Septembar 20, 2022, 20:49:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Zanima me kako da "izbacim" neki deo sa objekta, i tu stavim staklo, pr: https://imgur.com/a/1VuOOqV
Takodje zelim raditi na istom objektu sa slike.

Ova slika što si postavio je rađena objekt po objekt i staklo je naknadno dodato, ako me razumijes sta ti hocu reci
2k18 - Underworld Developer
2k22 - RedRose Developer / Mapper

mislis ceo taj deo je obrisan i radjen posebno ponovo?

Nije obrisan nego predpostavljam da je urađen swapbuilding, i da je dole stavljena providna textura

Kao sto je ovaj čiko gore objasnio

Nadjes objekat koji zelis(mislim da ne mogu svi nisam siguraan) prije toga ukucas /gtaobjects,
Swapujes taj objekat komandom /swapbuilding, texturu prozra postavis na neku providnu, imas tamo na texture sajtovima, ostalo preuredis i tjt
sretno

Zaboravih napomenuti, mozes koristiti objekat 1310, pa na njega mozes dodati neki rope i staviti ga u crno, kao da izgleda staklo

kada nadjes objekat ig, kucas /gtaobjects i pojavi ti se index svih "fabrickih" gta objekata
/swapbuilding [index objekta] - obrise se gta objekat i stvori se novi, isti, koji mozes uredjivati
/mtset [0-15] - kad nadjes na kojem slotu je prozor, postavis mu nevidiljivu texturu, njen id je 117, tako da dobijes proziran objekat
npr /mtset 2 117
zatim napravis objekat prozora, ID: 19325 i postavljas ga kako ti pase
okvir prozora mozes uredjivati sa objektom 1897 ili rope - /osearch rope

Citat: Tebrix poslato Novembar 27, 2022, 18:10:34 POSLE PODNE
kada nadjes objekat ig, kucas /gtaobjects i pojavi ti se index svih "fabrickih" gta objekata
/swapbuilding [index objekta] - obrise se gta objekat i stvori se novi, isti, koji mozes uredjivati
/mtset [0-15] - kad nadjes na kojem slotu je prozor, postavis mu nevidiljivu texturu, njen id je 117, tako da dobijes proziran objekat
npr /mtset 2 117
zatim napravis objekat prozora, ID: 19325 i postavljas ga kako ti pase
okvir prozora mozes uredjivati sa objektom 1897 ili rope - /osearch rope

A jel nije lakse ukucas /sindex i provjerit id prozora nego da nabada od 0-15 xD