Skin

Započeo Usterkiller, Septembar 15, 2022, 21:19:51 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

postavim si skin 294 udjem ponovo u samp skin je 0, sta trebam uraditi da sacuvam skin,ako bih mogli detaljno da mi objasni te posto sam novi <3
Poslednja Izmena: Septembar 16, 2022, 14:55:15 POSLE PODNE od Fr0z3n

Prvo sto trebas je da posetis dokumentaciju : https://open.mp/docs

Onda treba da je procitas, naucis osnove...

Nije da se hvalim al bukvalno sam sve objasnio i pokazao ovde : https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=142239.0

Kada to savladas i dokumentaciju, onda sve ide mnogo lakse i prostije...

Ako vam sta znaci napravicu jedan tuts kako se primenjuje dokumentacija generalno...

Takodje mozda da pogledas ovaj gamemode : https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=141802.0
Poslednja Izmena: Septembar 15, 2022, 21:56:39 POSLE PODNE od neshallon
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Izvini "skripteru",za razliku od tebe ja gledam to i sluzim se time ali jednostavno sam htjeo nekog ko moze da mi pomogne,i ti kad si bio pocetnik vjerujem da si gledao engleske sajtove ko i ja danas  :D druze ako trazim pomoc zar ti nije jednostavnije ako ne znas da mi nista ne pises a ako znas da mi pomognes, a ne da mi posaljes stranicu za koju ti nisi znao do prije mjesec dana..a da sam ja na tvom mjestu ja bih obrisao taj mod,
ni za ..... nije.Pozdrav

Citat: Doka1 poslato Septembar 15, 2022, 22:21:18 POSLE PODNE
Izvini "skripteru",za razliku od tebe ja gledam to i sluzim se time ali jednostavno sam htjeo nekog ko moze da mi pomogne,i ti kad si bio pocetnik vjerujem da si gledao engleske sajtove ko i ja danas  :D druze ako trazim pomoc zar ti nije jednostavnije ako ne znas da mi nista ne pises a ako znas da mi pomognes, a ne da mi posaljes stranicu za koju ti nisi znao do prije mjesec dana..a da sam ja na tvom mjestu ja bih obrisao taj mod,
ni za ..... nije.Pozdrav

Prvo i osnovno, nisi ni formular stavio...

Dokle me vise oslovljavate sa "skripteru" kao da jesam jedan od istih kada nisam. Bukvalno sam ti pomogao time sto sam te uputio na dve strane, jedna je da pogledas LBS/LP mod u kom imas prikazano kako dokumentacija fukncionise. Dobio si moj odgovor na tvoje pitanje, izvini sto ti nisam nacrtao. Koliko "ne znam" mi je jako postalo vec isfurano, a ovo za OMP da si ziv i zdrav jedan sam od kontributora OMP-wiki odavno... Nemam potrebe da brisem gamemode, jer je doktorat, zao mi je. Umesto sto si napisao sve ovo, bolje da si otisao na taj isti gamemode i video kako docs funkcionise kroz gamemode, dzaba si potrosio vreme. <3  ;)
Poslednja Izmena: Septembar 15, 2022, 22:35:43 POSLE PODNE od neshallon
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.

To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.

A dobro brate nisu svi uspjesni kao ti..Mogu samo tebe zamisli ti kako ti je bilo u pocetcima sa pawnom,vjerujem da si sigurno i ti gledao sve ove sajtove engleske prevodio mucio se i da se na kraju to isplatilo hah... Pogledas 10 epizoda od Tazgeta i umislis da si otac skriptanja i da ti nekom mozes davati savjete..Decko ti si pocetnik kao i ja samo sto si zreliji u nekim stvarima i poduceniji.A za mod no koment mislim to nazivati doktoratom pocetnikog moda je smijesno jako...Ali brate tvoje rijeci me ne doticu..Ja radim sam i uz pomoc dobrih ljudi koji mi objasne svaku funkciju za sta sluzi i kako, a ne salju neke engleske sajtove i muci se...Sigurno si i ti gledo engleski sajt pa naucio... Ma daj molim te.Uglavnom sve u svemu to je to od mene sta god da napises necu se vezati za to i puno pozdrava ti saljem <3

Citat: Doka1 poslato Septembar 15, 2022, 22:42:53 POSLE PODNE
A dobro brate nisu svi uspjesni kao ti..Mogu samo tebe zamisli ti kako ti je bilo u pocetcima sa pawnom,vjerujem da si sigurno i ti gledao sve ove sajtove engleske prevodio mucio se i da se na kraju to isplatilo hah... Pogledas 10 epizoda od Tazgeta i umislis da si otac skriptanja i da ti nekom mozes davati savjete..Decko ti si pocetnik kao i ja samo sto si zreliji u nekim stvarima i poduceniji.A za mod no koment mislim to nazivati doktoratom pocetnikog moda je smijesno jako...Ali brate tvoje rijeci me ne doticu..Ja radim sam i uz pomoc dobrih ljudi koji mi objasne svaku funkciju za sta sluzi i kako, a ne salju neke engleske sajtove i muci se...Sigurno si i ti gledo engleski sajt pa naucio... Ma daj molim te.Uglavnom sve u svemu to je to od mene sta god da napises necu se vezati za to i puno pozdrava ti saljem <3

Nisu, ne merim svoj uspeh sa drugima, niti imam potrebu za tim. Ne mozes me zamisliti jer ja nisam poceo sa PAWN-langom (pawno je nesto drugo). Nisam imao potrebe da prevodim jer znam engleski, vecinu sam stvari naucio sam preko dokumentacije, pricanjem sa ljudima i gledanjem stranih gamemode-s kako bih uvideo svoje mane u code. Da li se isplatilo, u mom slucaju ne jer nisam od skriptanja nikada nikome uzeo eura, jer je bezvredno da posao koji radim nekome za sitnis/naspram vremena koje utrosim. Nisam nikada gledao tazgeta, niti sam klinac neki koji se lozi da uci skriptanje od nekog ko ni sam ne zna vise od osnova. Nisam pocetnik jer nisam ni skripter, objasnio sam to. Ja ovo ne radim, ovo je hobi, sto se tice iskustva jesam, jako sam iskusan sto se tice pisanja code. Sto se tice mojih saveta, ne znam koliko njih je za ovih osam godina od mene dobilo pomoc, savet pa je bilo naravno ispravno. Gamemode je osnova za dalji rad, zato sto jako mali broj njih zna napraviti gamemode od nule, tj napisati bas tu osnovu kvalitetno. Rekao bih da te doticu cim trosis vreme na mene, meni je ovo funny tako da ono... Nisam znao da su ljudi dobri ako ti pomognu nesto ili objasne nesto, to karakterise osobu ? Nemam sta da ti kazem, ispalio si se odgovorom i sa svime sto si rekao, malo mi te je i zao. Pozdrav  ;)

Btw ne kaze se dzaba "dok se ne pomucis za neki rezultat, neces ni znati ceniti uspeh kada ga postignes"... Umesto sto ce ti neko nacrtati ovde, trebas sam da razvijes logiku, upotrebu dokumentacije, mogucnosti i principe kako nesto da napravis. Bas zato sto sam se cimao sam generalno za sve, sam tu gde jesam.  8)
Poslednja Izmena: Septembar 15, 2022, 22:57:05 POSLE PODNE od neshallon

Moras da uradis kada setas skin cuvanje igracu ako je u pitanju setskin komanda

Kolko ja dugo pricam da je nejtan retard koji ne zna nista, napokon neko ko vidi to...

Pod Prvo
[pawn]static stock const USER_PATH[64] = "/Users/%s.ini";[/pawn]

[pawn]static player_Skin[MAX_PLAYERS];[/pawn]

[pawn] forward Account_Load(const playerid, const string: name[], const string: value[]);
public Account_Load(const playerid, const string: name[], const string: value[])
{ INI_String("Skin", player_Skin[playerid]); return 1;

}[/pawn]

[pawn]public OnPlayerConnect(playerid)
{
   if (fexist(Account_Path(playerid)))
   {
      INI_ParseFile(Account_Path(playerid), "Account_Load", true, true, playerid);
      );

return 1;
  }[/pawn]

[pawn] public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
   new INI:File = INI_Open(Account_Path(playerid));
        INI_SetTag(File,"data");
        INI_WriteInt(File, "Skin",GetPlayerSkin(playerid));
        INI_Close(File);

return 1;
}[/pawn]

[pawn]stock Account_Path(const playerid)
{
   new tmp_fmt[64];
   format(tmp_fmt, sizeof(tmp_fmt), USER_PATH, ReturnPlayerName(playerid));

return tmp_fmt;
}[/pawn]

Za kraj udješ u mod ideš u scriptfiles i napraviš  folder Users
Poslednja Izmena: Septembar 16, 2022, 12:38:45 POSLE PODNE od Karavdic

Citat: Karavdic poslato Septembar 16, 2022, 12:34:55 POSLE PODNE
Pod Prvo
[pawn]static stock const USER_PATH[64] = "/Users/%s.ini";[/pawn]

[pawn]static player_Skin[MAX_PLAYERS];[/pawn]

[pawn] forward Account_Load(const playerid, const string: name[], const string: value[]);
public Account_Load(const playerid, const string: name[], const string: value[])
{ INI_String("Skin", player_Skin[playerid]); return 1;

}[/pawn]

[pawn]public OnPlayerConnect(playerid)
{
   if (fexist(Account_Path(playerid)))
   {
      INI_ParseFile(Account_Path(playerid), "Account_Load", true, true, playerid);
      );

return 1;
  }[/pawn]

[pawn] public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
   new INI:File = INI_Open(Account_Path(playerid));
        INI_SetTag(File,"data");
        INI_WriteInt(File, "Skin",GetPlayerSkin(playerid));
        INI_Close(File);

return 1;
}[/pawn]

[pawn]stock Account_Path(const playerid)
{
   new tmp_fmt[64];
   format(tmp_fmt, sizeof(tmp_fmt), USER_PATH, ReturnPlayerName(playerid));

return tmp_fmt;
}[/pawn]

Za kraj udješ u mod ideš u scriptfiles i napraviš  folder Users

Cemu static ? Constant ? Nepoteebno, a verujem da je ovo od ovog debila nejtana tako da ne koristite ovo bolje

Bolji ovaj code nego SA/UP..

Citat: Nikolas poslato Septembar 16, 2022, 12:40:04 POSLE PODNE
Cemu static ? Constant ? Nepoteebno, a verujem da je ovo od ovog debila nejtana tako da ne koristite ovo bolje
za Static je brži od new pogledaj malo https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=116044.45

Citat: Karavdic poslato Septembar 16, 2022, 12:42:28 POSLE PODNE
Bolji ovaj code nego SA/UP..

Ima i boljeg koda od tog ako vec hoces tako

Citat: Karavdic poslato Septembar 16, 2022, 12:44:40 POSLE PODNE
za Static je brži od new pogledaj malo https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=116044.45

Malo brzi, neprimetno tako da nema neke razlike zapravo
Sta je sa konstantnom ?

@Doka1
Ti nemas pravo da prozivas @neshallon kada bi on tebe izazvao na Scripting Battle pa ti bi odma izgubio a to sto kazes kako ti neko objasnjava funkcije to je jasno ko dan kakav si ti skripter tako da nemas pravo nista da pricas ja neithan-a znam dugo vec i bas mi je pomogao oko skriptanja tako sto mi je objasnio kako da koristim open.mp i na tome sam mu zahvalan
A za tebe nema pomoci
Zz
fakenexsus

Ovo su slike koliko si ti puta stavio help za gluposti
I cekam accept za frend na discordu
Zz
fakenexsus