Pomoc neko ?

Započeo Pucketavi, Avgust 22, 2022, 21:05:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):error 017: undefined symbol "MYSQL_HOST" - error 017: undefined symbol "MYSQL_USER" - error 017: undefined symbol "MYSQL_USER"- error 017: undefined symbol "MYSQL_USER"
Deo skripte: [pawn]   mSQL = mysql_connect( MYSQL_HOST, MYSQL_USER, MYSQL_DB, MYSQL_PASS, 3306, true, 4 );
      printf("(U) SQL: Failed connection to %s@%s -> %s", MYSQL_USER, MYSQL_HOST, MYSQL_DB);
      printf("(U) SQL: Successed connection to %s@%s -> %s", MYSQL_USER, MYSQL_HOST, MYSQL_DB);
      SCMF( playerid, 0x33CCFFFF, "(MySQL): USER: %s - HOST: %s - DB: %s - PW: %s", MYSQL_USER, MYSQL_HOST, MYSQL_DB, MYSQL_PASS);[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [pawn]/[/pawn]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): /

Nisi definisao MYSQL_HOST(error ti sam kaze...), pogledaj tutorial na bsampu kako se povezuje na bazu...

Citat: Fr0z3n poslato Avgust 22, 2022, 21:20:50 POSLE PODNE
Nisi definisao MYSQL_HOST(error ti sam kaze...), pogledaj tutorial na bsampu kako se povezuje na bazu...
Jesam.. isto

Citat: Fr0z3n poslato Avgust 22, 2022, 21:57:27 POSLE PODNE
Posalji tu definiciju
[pawn]#define MYSQL_HOST[14]          
#define MYSQL_USER[16]          "";
#define MYSQL_DB[16]               "";
#define MYSQL_PASS[17]                "";[/pawn]
naravno napisao sam informacije, ali necu da ih stavim ovde logika jer imam host
Poslednja Izmena: Avgust 22, 2022, 22:40:00 POSLE PODNE od Pucketavi

Idi po ovom primeru :

[pawn]#define MYSQL_HOST "localhost"
   #define MYSQL_USER "root"
   #define MYSQL_PASS ""
   #define MYSQL_DB "samp"[/pawn]

Probaj bez stringova, ne znam zasto na tako bitnom delu stedis, a recimo si definisao "SCMF"...

Citat: V01D poslato Avgust 22, 2022, 23:17:35 POSLE PODNE
Idi po ovom primeru :

[pawn]#define MYSQL_HOST "localhost"
   #define MYSQL_USER "root"
   #define MYSQL_PASS ""
   #define MYSQL_DB "samp"[/pawn]
hvala <3