Unikatni Poslovi

Započeo V01D, Avgust 20, 2022, 13:17:39 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Potrebne su mi ideje za unikatne poslove, uz objasnjenje kako da radi
Opširnije: Sto vise poslova, to bolje, sto unikatnije, to bolje, samo da nisu oni prevoznici i ostala sranja
Dodatno: Niet

Moler...Izmapa se enterier ili se uzme postojeci, i da ti "farbas" zidove. Naravno imamo delove zidova u samp-u, tako da kako gledas u koji i klikces ili kako vec odradis to, on promeni boju.
Ovo se moze iskoristiti i za upgrade enteriera ako imas na serveru tako da nije samo magicno platis i to je to, nego da moras naci i nekoga da ti odradi to...

Citat: Deleted User poslato Avgust 20, 2022, 13:37:44 POSLE PODNE
Moler...Izmapa se enterier ili se uzme postojeci, i da ti "farbas" zidove. Naravno imamo delove zidova u samp-u, tako da kako gledas u koji i klikces ili kako vec odradis to, on promeni boju.
Ovo se moze iskoristiti i za upgrade enteriera ako imas na serveru tako da nije samo magicno platis i to je to, nego da moras naci i nekoga da ti odradi to...

Ideja je odlicna, ali nazalost sam odavno napravio posao koji isto tako funkcionise, moler, apsolutno isto hahahhaha :D

Citat: .paradoxDSGN poslato Avgust 20, 2022, 14:02:59 POSLE PODNE
Radnik u fabrici samsung-a kratko i jasno

Mozes malo vise detalja? Kako da funkcionise? Sta radi?

Tiskar/štampač

Sama rijec kaze, odes u fabriku gdje vec zelis i stampas knjige,novine i slicno
Micanje objekata, za novine textdraw i slicno

Gradjevinar(opsirnije dosta)
Imas kao vise scenarija, rušiš stare plocice te lijepis druge.Skidas ih hiltijem fora da se neki objekt attacha i sl.

Pregradjivanje stana/kuce ili rusenje zida u kuci

U to naravno spada jos dosta stvari kao i oko vode, montiranje WC skoljke i sl. postavljanje cjevi za vodu i tako dalje

Nesto i oko elektrike, instalacija struje, sprovodjenje zica, ugradjivanje podnog grijanja i sl.(Za podno grijanje tipa se odvoji dio poda, i postavljaju se objekti kako ti montiras)

Renovacija, isto u vezi hiltija rusis zid te sa masama lijepis itd...

Advokat(vidio sam na par servera ali nije ni slicno advokstu)
Dobije se poziv, ode do klijenta opsirinje o dogadjaju i sl.Nakon toga 2 - 3 sudjenja i slicno

SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

Citat: rev poslato Avgust 20, 2022, 14:35:16 POSLE PODNE
Tiskar/štampač

Sama rijec kaze, odes u fabriku gdje vec zelis i stampas knjige,novine i slicno
Micanje objekata, za novine textdraw i slicno

Gradjevinar(opsirnije dosta)
Imas kao vise scenarija, rušiš stare plocice te lijepis druge.Skidas ih hiltijem fora da se neki objekt attacha i sl.

Pregradjivanje stana/kuce ili rusenje zida u kuci

U to naravno spada jos dosta stvari kao i oko vode, montiranje WC skoljke i sl. postavljanje cjevi za vodu i tako dalje

Nesto i oko elektrike, instalacija struje, sprovodjenje zica, ugradjivanje podnog grijanja i sl.(Za podno grijanje tipa se odvoji dio poda, i postavljaju se objekti kako ti montiras)

Renovacija, isto u vezi hiltija rusis zid te sa masama lijepis itd...

Advokat(vidio sam na par servera ali nije ni slicno advokstu)
Dobije se poziv, ode do klijenta opsirinje o dogadjaju i sl.Nakon toga 2 - 3 sudjenja i slicno

Odlicno, svidja mi se vecina, imam ideju kako cu da povezem sa trenutnim modom na kome radim tako da bude uklopljeno sa ostalim sistemima, hvala :D

Citat: V01D poslato Avgust 20, 2022, 14:12:37 POSLE PODNE
Mozes malo vise detalja? Kako da funkcionise? Sta radi?
pa naprimer proizvodjnja mobilnih uredaja i tako toga da na traci mora sastaviti telefon onda spakuje kao to nes i odnese u skladiste pa posle dostavljac tiga odveze u samsung store i onda tamo ostavi ako je u store skladiste prazno onda ne mozes uzeti telefon

Mozda posao House Flipper,kao da ti cistis kuce,farabas zidove, namjestaj i to i nako svega toga za to dobijes pare

Citat: Doka1 poslato Avgust 21, 2022, 15:43:07 POSLE PODNE
Mozda posao House Flipper,kao da ti cistis kuce,farabas zidove, namjestaj i to i nako svega toga za to dobijes pare

Da, mogao bih nesto tako da iskombinujem, umesto samo da farbas zidove kao moler, da napravim posao kao da uredjujes celu kucu i da spojim to sve u jedan posao

Zasto termin unikatni poslovi? Sta to predstavlja?
Uzmi i napravi posao koji ne ukljucuje pracenje 30 random checkpointa, i vec si na koraku da se razlikujes od ostalih. Radi na UX-UI dozivljaju, koristi TextDrawe, ali da budu sto vise simple, jasni, ali da imaju smisla i da se zapravo dobro uklope u sami sistem posla.
Najgora stvar kod poslova na uglavnom svim serverima (narocito ovim vecim sto imaju preko 200 aktivnih igraca) jeste taj sto imaju najobicnije poslove gdje ides od checkpointa do checkpointa i dobijes platu. Ako oni imaju taj posao, i toliko igraca, naravno da identicnim poslom ne dobijas nista zato sto je svakom drugom zanimljivije radit taj isti posao na serveru od 500 igraca nego na tek otvorenom serveru.

Uz to, zapravo napravi "POSAO", ne da se igrac samo mora kretati sa WASD, neka kuca neke kodove, spaja neke zice (opet UX UI), neka bukvalno radi, neka moze pogrijesiti, neka treba neki effort da se zapravo zaradi plata. I sigurno ce igraci biti zadovoljniji time.
Uz to, mozes napraviti sidejobs kao na GTA:SA, neke sitne poslice, ako vec dajes punu zaradu svaki payday, da dobijes kes instant nekim sitnim poslovima kada ti zatreba (sverc itd)

Poz :)

Mozes napravi ti posao vozas se po sumi i kupis gljive bez checkpointa i kad skupis odrecenu kolicinu gljiva odneses ih prodat.

Citat: Slade poslato Avgust 23, 2022, 21:54:07 POSLE PODNE
Zasto termin unikatni poslovi? Sta to predstavlja?
Uzmi i napravi posao koji ne ukljucuje pracenje 30 random checkpointa, i vec si na koraku da se razlikujes od ostalih. Radi na UX-UI dozivljaju, koristi TextDrawe, ali da budu sto vise simple, jasni, ali da imaju smisla i da se zapravo dobro uklope u sami sistem posla.
Najgora stvar kod poslova na uglavnom svim serverima (narocito ovim vecim sto imaju preko 200 aktivnih igraca) jeste taj sto imaju najobicnije poslove gdje ides od checkpointa do checkpointa i dobijes platu. Ako oni imaju taj posao, i toliko igraca, naravno da identicnim poslom ne dobijas nista zato sto je svakom drugom zanimljivije radit taj isti posao na serveru od 500 igraca nego na tek otvorenom serveru.

Uz to, zapravo napravi "POSAO", ne da se igrac samo mora kretati sa WASD, neka kuca neke kodove, spaja neke zice (opet UX UI), neka bukvalno radi, neka moze pogrijesiti, neka treba neki effort da se zapravo zaradi plata. I sigurno ce igraci biti zadovoljniji time.
Uz to, mozes napraviti sidejobs kao na GTA:SA, neke sitne poslice, ako vec dajes punu zaradu svaki payday, da dobijes kes instant nekim sitnim poslovima kada ti zatreba (sverc itd)

Poz :)

Tako nesto mi je i u cilju da pravim, problem je ideja. Retko je da nesto novo moze da se napravi u sampu a da pritom nije vec isfurano. Pravio sam poslove gde klikces 'Y' ili 'N' u zavisnosti koje ti dugme iskoci, pravio sam takodje hakera gde moras da uneses odredjeni random kod koji ti izbaci na ekranu, naravno to sve ide kroz tdove, elektricar gde preko tdova skidas maticnu plocu i stavljas drugu ( skidas srafove ). Na vrh mozga mi nije bas sve sto sam pravio, ali kao sto rekoh, vec mi sve ovo gore navedeno deluje kao isfurana ideja zato sto sam vec realizovao to i napravio. Treba mi nesto novo, nesto drugacije :D

Citat: Marko_Menteljev poslato Avgust 23, 2022, 22:05:05 POSLE PODNE
Mozes napravi ti posao vozas se po sumi i kupis gljive bez checkpointa i kad skupis odrecenu kolicinu gljiva odneses ih prodat.

Kao sto sam naveo negde gore u temi, treba mi ideja za posao koji nije klasican ( nije pracenje cp-ova, voznja ili pritiskanje levog klika misa da iskopas rudu ) :D

momci, ovo je GTA, necemo brati gljive i praviti mobilne telefone u temi '92
nece posao biti bolji ako bude sto detaljniji, ne gledajte tako na to

napraviti job/side-job koji ima smisla, povezan sa San Andreasom, lore-om i originalnim timelineom
dockworker, newspaper delivery, garbageman, pizzaboy.. mogu se napraviti submissions iz singleplayera

zavisi koji je game-mode u pitanju
Poslednja Izmena: Avgust 24, 2022, 00:42:33 PRE PODNE od dre