Pomoc neko

Započeo Pucketavi, Avgust 20, 2022, 07:18:13 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): error 076: syntax error in the expression, or invalid function call
Deo skripte: [pawn]ShowDialog(playerid, podesavanjerank, DIALOG_STYLE_INPUT, "Podesavanje Rank Prefix-a.", "Unesite ime igracevog imena prefix-a.\n\nPrimer: Admin Level 6 (Direktor).", "Dalje", "Izlaz");[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [pawn]--[/pawn]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): --

ShowDialog kao funkcija ne postoji u nijednog include-u koliko znam, koristi :

[pawn]ShowPlayerDialog..... //ukoliko koristis obican OnDialogResponse[/pawn]

ili

[pawn]Dialog_Show.... //ukoliko koristis easyDialog za dialoge[/pawn]

Citat: V01D poslato Avgust 20, 2022, 07:47:13 PRE PODNE
ShowDialog kao funkcija ne postoji u nijednog include-u koliko znam, koristi :

[pawn]ShowPlayerDialog..... //ukoliko koristis obican OnDialogResponse[/pawn]

ili

[pawn]Dialog_Show.... //ukoliko koristis easyDialog za dialoge[/pawn]
i dalje isto...

Zasto si dva puta "presao u novi red"

[pawn]\n\n[/pawn]
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

Citat: rev poslato Avgust 20, 2022, 09:12:21 PRE PODNE
Zasto si dva puta "presao u novi red"

[pawn]\n\n[/pawn]

Radi izgleda verovatno

@tema

Proveri drugi argument, kada bi nam rekao sta koristis za dialoge verovatno bi pomogao :D

"podesavanjerank" e sada sta ce biti sa ovim zavisi od toga sta koristis za dialoge

Ukoliko koristis easyDialog, onda ovo nije problem

Ukoliko koristis default dialoge, onda bi trebao u skripti da imas enum sa dialozima ili cak nesto tipa :

[pawn]#define podesavanjerank 1234[/pawn]

Umesto 1234 bi stajao neki broj koji bi oznacavao id dialoga

Najbolja opcija je da nam prvo kazes sta koristis, a zatim das kompletan kod. Mada neka moja pretpostavka je da si idalje omasio funkciju kao sto ti error nalaze

Citat: V01D poslato Avgust 20, 2022, 09:44:11 PRE PODNE
Radi izgleda verovatno

@tema

Proveri drugi argument, kada bi nam rekao sta koristis za dialoge verovatno bi pomogao :D

"podesavanjerank" e sada sta ce biti sa ovim zavisi od toga sta koristis za dialoge

Ukoliko koristis easyDialog, onda ovo nije problem

Ukoliko koristis default dialoge, onda bi trebao u skripti da imas enum sa dialozima ili cak nesto tipa :

[pawn]#define podesavanjerank 1234[/pawn]

Umesto 1234 bi stajao neki broj koji bi oznacavao id dialoga

Najbolja opcija je da nam prvo kazes sta koristis, a zatim das kompletan kod. Mada neka moja pretpostavka je da si idalje omasio funkciju kao sto ti error nalaze
koristim klasican "ShowDialog", i sasvim normalno radi svuda sem u toj komandi. Ta komanda je za postavljanje custom ranka sto si verovatno mogao i da pretpostavis.
Evo cela komanda ispod ako nesto znaci...
[pawn]COMMAND:setrank(playerid, params[]){
   new id;
   if(sscanf(params, "u", id)) return SendClientMessage(playerid, 0xF3FF02FF, "[KORISCENJE] "BELA"/setrank [ID/Ime_Prezime].");
   if(id == INVALID_PLAYER_ID) return SendClientMessage(playerid, 0x3E8E6BFF, "> Igrac nije konektovan na serveru.");
         if(!strcmp(PlayerName[playerid], "Pucke", true) || !strcmp(PlayerName[playerid], "N/A", true) || !strcmp(PlayerName[playerid], "Ana", true) || !strcmp(PlayerName[playerid], "justd3ba", true))
           {
            ShowDialog(playerid, podesavanjerank, DIALOG_STYLE_INPUT, "Podesavanje Rank Prefix-a.", "Unesite ime igracevog imena prefix-a.\n\nPrimer: Admin Level 6 (Direktor).", "Dalje", "Izlaz");
         }
         else{
            SendClientMessage(playerid, 0xFF6347FF, "* Niste ovlasceni.");
         }
   PranksetS[playerid] = id;
   pranksets1[id] = playerid;
   return 1;
}
[/pawn]
Poslednja Izmena: Avgust 20, 2022, 10:14:22 PRE PODNE od Pucketavi

Kao sto sam vec rekao, ShowDialog ne postoji apsolutno nigde koliko znam, jel to custom funkcija? Da li pripada nekom include-u? Daj boga ti jos jedan primer upotrebe toga, onde gde ti radi

Citat: V01D poslato Avgust 20, 2022, 10:18:33 PRE PODNE
Kao sto sam vec rekao, ShowDialog ne postoji apsolutno nigde koliko znam, jel to custom funkcija? Da li pripada nekom include-u? Daj boga ti jos jedan primer upotrebe toga, onde gde ti radi

[pawn]ShowDialog(pplayerid, DIALOG_INFO, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Informacije o izbacivanju", string, "Izlaz", "");[/pawn]
eto recimo tu radi, komanda za kick

Citat: Pucketavi poslato Avgust 20, 2022, 11:01:30 PRE PODNE
[pawn]ShowDialog(pplayerid, DIALOG_INFO, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Informacije o izbacivanju", string, "Izlaz", "");[/pawn]
eto recimo tu radi, komanda za kick
Daj tu funkciju ShowDialog