Inventory system pitanje

Započeo realivchaa, Avgust 04, 2022, 22:04:05 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Kako da uradim inventory system
Opširnije: Bas je kompleksan system za uradit a i nije bas lak
Dodatno: Nista
Poslednja Izmena: Avgust 06, 2022, 11:53:57 PRE PODNE od Deleted User

Pa gledaj, prosto kao budak. U enumu za Account dodas sta ce sve da ima taj inventory (Hrana ili sta si ti vec planirao). Napravis cmd useinventory/inventory/sta god. Dodas provere da li ima ranac (ako si planirao tako nesto), gde ne sme da se koristi (eventi, odredjena mesta, sta god), da li ima neko vreme na koliko moze da se otvara... Formatujes u sklopu komande dialog tablist sa svime potrebnim sto si stavim u acc. Kasnije u OnDialogResponse odrasi sta si planirao, (ako je hrana) koliko daje HP/animacija/provere sitne. Nadam se da si skapirao, posto jednostavnije ne moze iskreno.

Prvo pitanje je presiroko da se moze odgovoriti kao takvo. Da si dao kako si zamislio sistem da radi pa neki deo koji ti nije jasan onda ajde ovako presiroko posto moze na milion nacina.
Druga stvar, koliko ce sistem biti kompleksan zavisi od tebe...Naprostije mozes napraviti enum za tipove stvari, i napraviti niz za svakog igraca pa prikazivati koliko cega ima. I to je inventory sistem.

Ostavicu otkljucanu temu ali kao sto sam rekao ne moze se odgovoriti, presiroko je pitanje.

Jel bi moglo u enumu da bude tipa hrana pa onda napravim cmd /inventory bas kako je ovaj rekao

Napravis enum (hrana, oruzije itd itd) ili ako ti je vec negde napravljen enum za hranu itd itd da ne kopiras dzaba i samo napravic cdm /inventroy i izbaci ti dialog ne znam sta tu moze biti komplikovano, moze jedino ako pokusavas da napravis textdrawove pa da te to muci negde, btw nemoj ondialogresponse ko to jos koristi?

Mozes kroz stockove takoder, a i kroz enume zavisi kako ti je lakse da uradis
CitatNe idite uokolo tumačeći kako vam svijet duguje život. Svijet vam ne duguje ništa. On je bio prvi ovdje.

Citat: yeet poslato Avgust 05, 2022, 00:02:56 PRE PODNE
Mozes kroz stockove takoder, a i kroz enume zavisi kako ti je lakse da uradis
Kroz enume mi je lakse

Sudeci po zadnjem odgovoru autora smatracu da je reseno i lock. Za unlock PM