Pitanje

Započeo Mixyz, Jun 30, 2022, 12:58:43 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Pitanje u vezi komande
Opširnije:Ovako Posto imam dinamicno kreiranje vozila , zanima me kako da napravim proveru da vozilo ne moze da se napravi ako na serveru ima spawnovano rent vozilo , ne mora rent vec ako na server ima spawnovano vozilo , da igrac ne moze da pravi vozilo ukoliko se to vozilo (NPR rent) ne izbrise pa tek onda moze da pravi novo vozilo

Dodatno:

Napravi novi niz za svakog igraca, postavi sve na INVALID_VEHICLE_ID, kada igrac kreira vozilo, uzme rent ili sta vec, sacuvas taj id u niz. I kada kreiras vozilo proveravas taj isti niz da li je jednak INVALID_VEHICLE_ID...Mislim ne moze prostije...

Pa samo mozes stavit neku provjeru promjenivu dali je to i to
Poslednja Izmena: Jun 30, 2022, 17:28:29 POSLE PODNE od yeet
CitatNe idite uokolo tumačeći kako vam svijet duguje život. Svijet vam ne duguje ništa. On je bio prvi ovdje.

Ne momci , niste me razumeli posto imam dinamicno kreiranje vozila - i sad da mi se RENT i Privatna vozila ostala ne mesaju ID , hocu da napravim proveru da Privatna vozila ne mogu da se kreiraju dok je RENT vozilo na serveru , posto rent vozila mi je drugaciji sistem nije dinamicno kao kod ovih ostalih Privatnih vozila

EDIT: evo kako izgleda moj sistem za pravljenje vozila : https://pastebin.com/bY4Dx0fv
a evo kako izgleda da se spawna vozilo RENT  : https://pastebin.com/kPD9krz8

Ja hocu da napravim proveru da kada ja pravim vozila na server , ako koji slucaj ima spawnovano RENT vozilo da ja ne mogu da napravim Privatno vozilo sve dok se to RENT vozilo ne unrenta
Poslednja Izmena: Jun 30, 2022, 17:42:01 POSLE PODNE od Mixyz

Ovo vise nije pitanje/savet nego napravite umesto mene. Prvo moras da naucis osnove programiranja pa tek onda da pocinjes nesto. Imas google, pocni od promenivih i funkcija, pa nizovi, loopovi i ostalo.
[pawn]
IsAnyPlayerRentingVehicle()
{
    for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++)
    {
        if(Rentano[ i ] != INVALID_VEHICLE_ID) return 1;
    }
    return 0;
}
[/pawn]
To ce ti proveriti, ali da li ti kreiras, brises i resetujes promenive kako treba, to je druga stvar.
Znaci ako ima rentano vozilo, funkcija vraca 1, ako nema 0. (ili true/false)

Odustao sam od toga , napravio sam novu funkciju da kada ima Vise od 1 igraca na serveru Vozilo ne moze da se napravi ali nece Evo Koda:
Pawno code:
for(new laki = 0; laki < MAX_PLAYERS; laki++)
if( laki > 2 ) return ErrorMessage( playerid, "Ne mozete napraviti vozilo zato sto ima 2 igraca na serveru.");
Poslednja Izmena: Jul 01, 2022, 01:13:33 PRE PODNE od Mixyz

for(new i = 0, count = 0; i != MAX_PLAYERS; ++ i) {
    if (IsPlayerConnected(i) && (++ count) >= 2) return ErrorMessage( playerid, "Ne mozete napraviti vozilo zato sto ima 2 igraca na serveru.");
}