Y_Ini za sacuvanje ili MYSQL

Započeo Qiyamet, Maj 07, 2022, 23:39:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje: imam mod u Y_ini sam radio svo sacuvanje i ucitavanje ( ocekivanje da ce na serveru biti do 100 igraca max ).
Da li je to po vama ok za sacuvanje ili da polako ucim MySQL da prevedem skriptu.
Slika/Video://
Kod://
Hvala Vam unaprijed  ;D
Poslednja Izmena: Maj 08, 2022, 20:19:20 POSLE PODNE od Deleted User
Alen Hadzimustafic

Nemam nista protiv y_ini-a, OK je. Ali ipak je bolji mysql.
Prebaci ga, ucinices sebi uslugu, nije tesko.

Iako se ne bavim skriptanjem moj glas ide MySQL. Možda ti se trenutno ne čini tako ali će ti se isplatiti na duže staze definitivno. MySQL otvara mnogo više mogućnosti.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

100 igraca nemoze biti mjera, na kakvom hardveru, koliko puta ti se neka teza funkcija poziva, da li imas neki bottleneck kada recimo neko se connect, ima tu milion stvari koje treba da ispitas.
Inace, mysql resava dosta toga sa threaded funkcijama i prebacuje opterecenje citanja sa samp servera na mysql ali to ne znaci da ce ti resiti sve.

U sustini problem y_ini, tacnije modova koji koriste y_ini je to da kada se igrac connect ucitavaju se podaci svi odjednom, tako isto kada se disconnect sve se cuva odjednom. Takve stvari bi trebale da se izbegavaju i da recimo podaci koji se retko menjaju cuvaju samo kada se oni promene.
Recimo, admin level, nikad se ne menja osim ako vlasnik ne iskoristi komandu, tako da bi logicnije bilo da tu nakon sto promenis level i sacuvas, a ne svaki put u OnPlayerDisconnect.

Ali vecina servera ovde su na file sistemima, neki su imali i preko 100 igraca, tako da si ok. A i ako imas 100 igraca onda uvek mozes da pojacas hardver, uzmes nesto sa SSD. Mozda do tada i open.mp resi da prebaci File IO na threaded nacin.

Citat: ivobosnjak poslato Maj 08, 2022, 11:44:30 PRE PODNE
Mysql je bolji
Ozbiljno? Po cemu to? Zbog cega to? U kojim situacijama?
Ja cu se sloziti da je bolji, ali kad vec saljes takav komentar obrazlozi zasto, a ne zato sto si ti (ili neko drugi) tako rekao.

Citat: Deleted User poslato Maj 08, 2022, 12:05:52 POSLE PODNE
Ja cu se sloziti da je bolji, ali kad vec saljes takav komentar obrazlozi zasto, a ne zato sto si ti (ili neko drugi) tako rekao.
Mislis da on zna zbog cega je bolji?

Citat: Deleted User poslato Maj 08, 2022, 12:05:52 POSLE PODNE
Čemu vrijeđanje?

Citat: ivobosnjak poslato Maj 08, 2022, 12:54:59 POSLE PODNE
Čemu vrijeđanje?
Kako sam te to uvredio? Jel uvreda ako zatrazim da obrazlozis nesto sto si izlozio kao cinjenicu?

Citat: Deleted User poslato Maj 08, 2022, 13:17:49 POSLE PODNE
Kako sam te to uvredio? Jel uvreda ako zatrazim da obrazlozis nesto sto si izlozio kao cinjenicu?

Video covek da svi pisu mysql pa reko ajde i ja cu ko ga jebe :D

Hvala Vam svima na odgovorima, za sad cu da nastavim u Y_ini, ali u dogledno vrijeme kad me ne bud emrzilo cu da naucim mysql.
Ugodan ostatak dana svima.
Ide lock!
Alen Hadzimustafic