Kako prebaciti skriptu u mysql?

Započeo fejza, Maj 07, 2022, 21:51:40 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Kako prebaciti ysi skriptu u mysql?
Opširnije: sve jasno
Dodatno: nisam mogao naci tut a zanima me
graphic designer / music producer

instagram:

last release on streaming platforms:

https://www.youtube.com/watch?v=ik0szCCD-so probaj ovako za pocetak, na pocetku imas potrebne fajlove koje trebas da skines i ubacis, zatim ides u mod i povezes sa hostom, nadji dalje tutorijale ne secam se bas svega
Graphic Designer - Contact info
[email protected]
https://markovicdesigns.carrd.co/

Citat: PsychoScript poslato Maj 07, 2022, 21:55:05 POSLE PODNE
https://www.youtube.com/watch?v=ik0szCCD-so probaj ovako za pocetak, na pocetku imas potrebne fajlove koje trebas da skines i ubacis, zatim ides u mod i povezes sa hostom, nadji dalje tutorijale ne secam se bas svega
znam to ali obicna skripta koja nema mysql nikako ni databazu ni nista
kako da u nju dodam mysql

instagram:

pa pogledaj snimak sto sam poslo valjda ces skontati jbt
Graphic Designer - Contact info
[email protected]
https://markovicdesigns.carrd.co/

Citat: fejza poslato Maj 07, 2022, 21:56:14 POSLE PODNE
znam to ali obicna skripta koja nema mysql nikako ni databazu ni nista
kako da u nju dodam mysql
imas dosta tutorijala za mysql cuvanje/citanje na ytu, trebas promeniti citav sistem cuvanja i citanja podataka
prvi korak zavisi od toga hoces li databazu da imas na tvom pcu il bi to preko hostinga
ja sam mysql koristio samo pythonom i ukratko sto sam ja skontao je da ugl trebas napravit kao novi 'table' i onda tu dodajes varijable sa servera
ako nisi bas najbolje upoznat sa mysqlom onda je bolje da pocnes gledati tutorijale osnove ne samo u vezi sampa da bi shvatio poentu i kako se sta koristi
Poslednja Izmena: Maj 07, 2022, 22:22:18 POSLE PODNE od xsar.p
Oduvek sam se pitao:
"Zbog cega se ljudi toliko brinu jedni za druge?",
"Zasto ljudi daju sve od sebe da usrece neku osobu?"

Najjednostavnije receno brinu se jer vole tu osobu celim svojim srcem,
daju sve od sebe da je usrece zbog toga sto ne zele da je ikada vide tuznom ili rasplakanom.
#xsarnaaparatima..

Citat: xsar.p poslato Maj 07, 2022, 22:19:05 POSLE PODNE
imas dosta tutorijala za mysql cuvanje/citanje na ytu, trebas promeniti citav sistem cuvanja i citanja podataka
prvi korak zavisi od toga hoces li databazu da imas na tvom pcu il bi to preko hostinga
ja sam mysql koristio samo pythonom i ukratko sto sam ja skontao je da ugl trebas napravit kao novi 'table' i onda tu dodajes varijable sa servera
ako nisi bas najbolje upoznat sa mysqlom onda je bolje da pocnes gledati tutorijale osnove ne samo u vezi sampa da bi shvatio poentu i kako se sta koristi
posto ne planiram hostovati server samo hocu na localhost tj na mom pc-u

instagram:

Pitanje je presiroko da ti iko objasni ali neki najblizi odgovor koji ti mogu dati je:
Nauci principe/osnove programiranja, nakon toga procitas malo SQL, lagan je kao jezik, osnovne upite (query) ces shvatiti u par minuta, veci ce ti problem biti pawn strana za slanje upita i ucitavanje vracenog rezultata.
Neces naci kako da konvertues jedno u drugo, ali ces naci tutoriale po netu kako da koristis mysql za cuvanje i ucitavanje podataka. Znajuci kako save/load trenutno radi kod tebe u skripti, i znajuci kako mysql plugin u samp-u funkcionise bice ti jasno kako da prebacis iz jednog u drugo.

Inace, svi oni fajlovi koji ti se trenutno cuvaju u skriptfiles, njihovu strukturu ces morati da rekreiras u databazi (verovatno uz pomoc phpmyadmin posto je najlakse tako). Takodje ovo iznad sto kaze covek, prvi korak da li hoces databazu na localhost ili na hosting, je obicna nebuloza posto uvek mozes da export i import databazu, a to sto su ovde ljudi navikli da rade svakakve gluposti to je drugi problem.

Da, ako ti treba mysql databaza na localhost, instaliraj WAMP, on je za web ali ima mysql server i phpmyadmin tako da je to ono sto ce ti trebati.

Tema lock (presiroko pitanje da bi se odgovorilo i zabranjeno trazenje tutoriala).