[Aplikacija] Coiler

Započeo LoOdaK, April 08, 2022, 20:14:27 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav društvo. Evo da vam predstavim jedan novi projekat koji je još uvijek u fazi izrade. Radi se o aplikaciji za proračune parametara pri kreiranju teslinog transformatora. Kako sam nedavno i sam počeo praviti trafo, uvijek zatreba neka kalkulacija sa malom promjenom vrijednosti. Kako ne bih svaki put morao ići na računar i tražiti kalkulatore ili računati na papiru odlučio sam napraviti jednostavnu mobilnu aplikaciju gdje bi se nalazili svi osnovni proračuni. Pored proračuna, aplikacija bi trebala sadržati primjere dobrih i loših trafoa odnosno dobrog dizajna određene komponente i lošeg dizajna. U suštini trebala bi sadržati određeni vodič pri kreiranju transformatora.

Da napomenem, aplikaciju sam kreirao prvenstveno iz razloga jer sam krenuo učiti flutter framework pa sam na taj način na nekom realnom projektu htio ući u dublju priču.
Aplikacija će biti na engleskom jeziku za sada.

Cjelokupan projekat je dostupan na GitHub-u, pa ako imate vremena bacite pogled i predložite neke izmjene ako ste uočili neku grešku.
GitHub link: https://github.com/BojanDolic/Coiler

ALBUM SLIKA:
https://imgur.com/a/IBoYsxt

Ja ću izdvojiti ovde dole par slika da objasnim neke od trenutnih funkcionalnosti.

Na slici iznad se nalazi kalkulator za spiralne namotaje sa vazdušnim jezgrom. Induktivnost namotaja se automatski izračunava unošenjem vrijednosti tako da bilo koja promjena vrijednosti u poljima ispod automatski se očitava u različitoj induktivnosti namotaja.

Na ovoj slici možemo vidjeti različite transformatore. Ova funkcionalnost je unikatna jer korisnik ima mogućnost da kreira svoj virtualni transformator u aplikaciji i dodaje mu komponente te samim time može pratiti parametre transformatora. Pri kreiranju transformatora, korisnik može izabrati tip trafoa što znači da za različite vrste virtualnih transformatora će imati različite komponente koje mora dodati.

Aplikacija bi trebala biti objavljena na play prodavnicu kada se završi.

Aplikacija je još uvijek u alpha fazi i finalni proizvod bi se mogao razlikovati od gore prikazanog.

Poslednja Izmena: April 09, 2022, 18:28:01 POSLE PODNE od KRISTIJΛ N
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Svaka cast, odlicno. Drago mi je da napredujes sve vise i vise <3   8)
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Citat: neshallon poslato April 08, 2022, 20:23:27 POSLE PODNE
Svaka cast, odlicno. Drago mi je da napredujes sve vise i vise <3   8)
Hvala ti puno. :)
Zeznuo sam ovu treću sliku, ista je kao i prethodna, trebala je biti druga ali nema veze.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

iskreno, top je, kao sto je neshallon vec rekao drago mi je sto napredujes sve vise i vise

Citat: .fuck poslato April 08, 2022, 23:21:30 POSLE PODNE
iskreno, top je, kao sto je neshallon vec rekao drago mi je sto napredujes sve vise i vise
Hvala
Poslednja Izmena: April 09, 2022, 18:26:18 POSLE PODNE od KRISTIJΛ N

Izgleda poprilicno dobro i zapetljano s obzirom da sam uvijek mrzio te proracune..  :(

Citat: LoOdaK poslato April 08, 2022, 22:49:03 POSLE PODNE
Hvala ti puno. :)
Zeznuo sam ovu treću sliku, ista je kao i prethodna, trebala je biti druga ali nema veze.

S obzirom da sam dobio moderatora pdfa ako zelis neku drugu sliku posalji u pm pa cu zamijeniti..

Citat: KRISTIJΛ N poslato April 09, 2022, 16:03:42 POSLE PODNE
Izgleda poprilicno dobro i zapetljano s obzirom da sam uvijek mrzio te proracune..  :(

S obzirom da sam dobio moderatora pdfa ako zelis neku drugu sliku posalji u pm pa cu zamijeniti..

Hvala puno. Trenutno i nije toliko kompleksno, nema pretjerano puno preračuna, ali ideje koje planiram implementirati će definitivno podignuti kompleksnost na jedan viši nivo :)

Evo mali update. Odrađen je redizajn kalkulatora. Novi dizajn podržava i dark temu :)

Puna rezolucija: https://i.imgur.com/goxAbNR.jpg

Svidja mi se, sto jednostavnije to ljepse...

Citat: KRISTIJΛ N poslato April 26, 2022, 14:52:29 POSLE PODNE
Svidja mi se, sto jednostavnije to ljepse...
Hvala, iako možda izgleda jednostavnije na oko, sam kod je kompleksniji od prethodnog dizajna  :D

State Management + Logiku pisi u posebnim servisima nije pametno sve drzati u pogledima
Sve u svemu fin dizajn, flutter je top stvar kada se dobro iskoristi

Citat: CADILAB poslato April 28, 2022, 13:16:35 POSLE PODNE
State Management + Logiku pisi u posebnim servisima nije pametno sve drzati u pogledima
Sve u svemu fin dizajn, flutter je top stvar kada se dobro iskoristi
Hvala mnogo na savjetu. Od skoro sam počeo učiti provider pattern i prebacujem logiku u zasebne klase. Iako još uvijek nije sve prebačeno, planiram to odraditi uskoro.