Pitanje u vezi 144hz

Započeo <sel1m>, Mart 21, 2022, 11:52:23 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Poz ljudi , pre neki dan sam bio igrao neki lan turnir u BG-u i probao kako tamo radi zaista 144hz , kod mene nije takva situacija a slicni su kompovi cak moji izvlaci dosta vise frejma tamo nego njihov, moje komponente su :

Intel i5 10400f
16gb ram - 2400mhz
Asus strix 1060 - 6gb
nVme - 128gb
ssd-256gb
Monitor - Asus VG248QE 144hz

Kanter mi je instaliran na ssd-u , ali opet ko da imam neki lag dok se krecem , dok je tamo sve bilo cisto i smooth, zna li neko do cega moze to da bude?
p.s izvlacim i do 450 500 frejma , 300frejma na infernu, ali idalje ko da imam lagove.

Poslednja Izmena: Mart 21, 2022, 11:54:50 PRE PODNE od <sel1m>
/\

Koja je poenta imati 500 fps ako imas 144hz monitor?
fps_max 200

Citat: αєzαкмι poslato Mart 21, 2022, 12:16:43 POSLE PODNE
Koja je poenta imati 500 fps ako imas 144hz monitor?
fps_max 200

I to sam probao bato , ali kao da ima neki mali slutter , i da napomene kad promenim hz na 144,  par sec mi treperi monitor (ne gasi se vec samo treperi), kad vratim na 60 nikakvih treperanja , da li moze doci cak da je i fake 144?
/\

Citat: <sel1m> poslato Mart 21, 2022, 12:43:05 POSLE PODNE
I to sam probao bato , ali kao da ima neki mali slutter , i da napomene kad promenim hz na 144,  par sec mi treperi monitor (ne gasi se vec samo treperi), kad vratim na 60 nikakvih treperanja , da li moze doci cak da je i fake 144?
Koji monitor imas, koju graficku, koji izlaz koristis(hdmi, display port...), da li koristis neki adapter?

Na HDMI ti nece raditi 144hz, samo DP  ;)
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Citat: PazzOnee poslato Mart 21, 2022, 15:10:26 POSLE PODNE
HDMI podrzava 144hz

Zavisi koja verzija HDMI, ispod 1.3 koliko znam ne radi 144hz

Takodje DP je mnogo bolji od HDMI  ;)
Poslednja Izmena: Mart 21, 2022, 15:23:02 POSLE PODNE od neshallon
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Citat: neshallon poslato Mart 21, 2022, 15:20:47 POSLE PODNE
Zavisi koja verzija HDMI, ispod 1.3 koliko znam ne radi 144hz

Takodje DP je mnogo bolji od HDMI  ;)
Zavisi koju grafidzogicu imas, DP je bolji na Nvidie, HDMI za AMD, npr za rx580, hdmi je bolji nego dp, zato sam mu postavio gorenavedena pitanja ;)

evo mene , koristio sam dual-link dvi-d (on isto podrzava 144hz) , pa sam mislio da nije zbog toga pa sam kupio kabal dispaly port to display port , medjutim ista stvar, kao sto sam naveo imam asus strix 1060 6gb grafu i monitor ASUS VG248QE

p.s podeseno je na panelu 144hz takodje i na nvidia settigse 144 stavljen freq 144 medjutim nista lag se i dalje nastavlja.
/\

Uff, jbm li ga onda, vidi da li ti sve komponente rade stabilno, je l ti radi lepo 144hz kad si na desktopu, koristis chrome i slicno?
Poslednja Izmena: Mart 21, 2022, 16:30:24 POSLE PODNE od PazzOnee

Na kojim podesavanjima igras csgo? 4:3 ili 16:9? Csgo vise nije ona igrica iz 2015/16, kada se lagano izvlacilo 400-500 fps jer sada sasvim solidna konfiguracija gura 150-250 fps, sto umnogome govori koliko neko mora da ima jak PC (pro igraci ili streameri) da bi se izvukao maksimum.
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Probaj da se igras sa vsync on/off, imao sam iskustva da je on jebao na par igara, doduse nevezano za 144hz nego bas stuttering.

Citat: SlavicBeast poslato Mart 21, 2022, 16:41:22 POSLE PODNE
Na kojim podesavanjima igras csgo? 4:3 ili 16:9? Csgo vise nije ona igrica iz 2015/16, kada se lagano izvlacilo 400-500 fps jer sada sasvim solidna konfiguracija gura 150-250 fps, sto umnogome govori koliko neko mora da ima jak PC (pro igraci ili streameri) da bi se izvukao maksimum.

4:3 skoro sve na low , ali bas bas me iznenadilo u igraonici slabiji pc avg fps 220 al letim kroz igricu bas , na mom imam 350/400 frejma nemam taj osecaj nikako ne kontam bas bas mi ne upada u glavu, video sam i po forumima ljudi imaju slicne probleme ali bas ni jedan nije opisao kako je resio i da li je resio ustvari...
/\

Mozda ti i jeste problem tih 400-500fps...
Prvo monitor ti sigurno nije 4:3, tako da bih ja stavio 16:10 rezoluciju (ili 16:9 ako ti je taj odnos na monitoru). Mozda banalno zvuci ali ima veze sa horizontalnom duzinim sto bi po ideji moglo da izazove stuttering.
Drugo, ovo iznad sto sam napisao, mozda ti je prevelik FPS i problem, probaj da dignes grafiku i ostalo da ti je average ~150fps (to jest sto blize 144 ali da imas par frejmova lufta). Posto nesto sto mi sad onako pada na pamet je da saturises protok u kablu (tacnije protokolu ali shvati kao kabal lakse je) pa ti se tu desava bottleneck (jbg neznam da li se frejmovi odbacuju na monitoru ili na GPU - freesync/gsync verovatno na GPU, zato i postoji ta sinhronizacija).
I vec sam u postu iznad napisao, igraj se sa vertical sync (v-sync), uvek probaj sa ugasenim, i upaljenim, meni je to pravilo problem u par igara, jednostavno kad okrecem se oko sebe ko da mi secka slika.

Citat: Deleted User poslato Mart 21, 2022, 20:05:50 POSLE PODNE
Mozda ti i jeste problem tih 400-500fps...
Prvo monitor ti sigurno nije 4:3, tako da bih ja stavio 16:10 rezoluciju (ili 16:9 ako ti je taj odnos na monitoru). Mozda banalno zvuci ali ima veze sa horizontalnom duzinim sto bi po ideji moglo da izazove stuttering.
Drugo, ovo iznad sto sam napisao, mozda ti je prevelik FPS i problem, probaj da dignes grafiku i ostalo da ti je average ~150fps (to jest sto blize 144 ali da imas par frejmova lufta). Posto nesto sto mi sad onako pada na pamet je da saturises protok u kablu (tacnije protokolu ali shvati kao kabal lakse je) pa ti se tu desava bottleneck (jbg neznam da li se frejmovi odbacuju na monitoru ili na GPU - freesync/gsync verovatno na GPU, zato i postoji ta sinhronizacija).
I vec sam u postu iznad napisao, igraj se sa vertical sync (v-sync), uvek probaj sa ugasenim, i upaljenim, meni je to pravilo problem u par igara, jednostavno kad okrecem se oko sebe ko da mi secka slika.

Da probali smo ja i drugar istu tu foru samo sto sam ja pustao 200 frejma , probao sam i na 16:10/16:9 fullhd eto idalje se desava isto znaci ko da mi preskace piksele ili ih teze ucitava takav osecaj
/\