Havanna Project 1.3.2 by Apolo

Započeo Apolo, Februar 12, 2022, 17:04:02 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

@realshoota_ i ja se tagujemo.
Kakav spaya?

> https://www.balkan-samp.com
Aight, objasni poentu ovoga?

Ime fakticki ne moze da se ukrade ali je ruzno ...
To sto je nesto ruzno je vec druga prica, ali ne moze nista da se UKRADE u ovom modu za igricu, nazalost, stariju od vecine clanova ovog foruma.

Citat: dre poslato Februar 15, 2022, 23:04:40 POSLE PODNE
@realshoota_ i ja se tagujemo.
Kakav spaya?

> https://www.balkan-samp.com
Aight, objasni poentu ovoga?

Ime fakticki ne moze da se ukrade ali je ruzno ...
To sto je nesto ruzno je vec druga prica, ali ne moze nista da se UKRADE u ovom modu za igricu, nazalost, stariju od vecine clanova ovog foruma.
"Kakav spaya?"
a shoota izvini mamet

"Aight, objasni poentu ovoga?"
pogledaj ime stranice...

"To sto je nesto ruzno je vec druga prica, ali ne moze nista da se UKRADE u ovom modu za igricu, nazalost, stariju od vecine clanova ovog foruma."
djelimicno si upravu.
graphic designer / music producer

instagram:

last release on streaming platforms:

"Aight, objasni poentu ovoga?"
pogledaj ime stranice...
[/quote]Da, ovo je Balkanski forum, ali ne pricam o tome.
Ti si rekao da najvise deca (oprosti, ne zelim pisati onaj izraz) otvaraju SAMP servere, nisi naglasio BALKAN, sto je jako bitno. U citavom svetu se otvaraju SAMP serveri, a vecina njih vode ozbiljniji, stariji ljudi koji imaju mozak. Tako da se tvoja recenica odnosi na bilo kakve servere, sto bi onda bila netacna cinjenica.

Citat: Stevanovic.pwn poslato Februar 12, 2022, 19:56:10 POSLE PODNE
Razocarao si me sto se tice pisanja kod-a. Mod kao mod nije los, treba raditi na njemu.
Tema je 7/10 od mene dobijas pohvalu!

"ʀᴇᴛɪʀᴇᴅ ꜱᴄʀɪᴘᴛᴇʀ ᴇx ᴅᴇᴠᴇʟᴏᴘᴇʀ" zanima me sta si ti Develop-ao pa si ex developer...

---------
Citat: dre poslato Februar 13, 2022, 15:54:26 POSLE PODNE
Tehnicki nije pogresno, ali jeste ako pratis pisanje koda open.mp-a. Postoji Pawn Style Guide na docsu i nadjes podnaslov Naming, tu ti pise sve o imenovanju, u sta spadaju enumatori, nativi, callbackovi, player/global varijable, etc.

Upravo tako...

---------

Mod je solidan, moze to mnogo bolje, lepo je odradjeno ali preporucujem da se radi kod koji je savremen  8)
Poslednja Izmena: Februar 19, 2022, 01:08:21 PRE PODNE od neshallon
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Molim vas da ne lupate gluposti okej? Raspravljate se za kod igrice koja je stara 18 godina, kao da je sada to katastrofa stravično, ne radiš ti ne znam ni ja koj projekat pa to mora da bude perfektno, jebeno je dosta da samo radi i da bude funkcionalno nije bitno kako je ispisano, shvatite već jednom ovo je SAMP i APSOLUTNO NIJE BITNO KAKO JE KOD ISPISAN, BITNO JE DA RADI I DA NE PRAVI PROBLEME, šta misliš ti? Da igača mnogo zanima kako je šta napravljeno, nemojte da budete toliko istripovani, svi seru po ovom forumu o nekom "skriptanju" isti ti što seru, nemaju blage šta rade, za njih je achievement: uspešnih sedam dana bez GR, uostalom @tema 6/10

Citat: BTL | jevta poslato Februar 19, 2022, 03:06:15 PRE PODNE
Molim vas da ne lupate gluposti okej? Raspravljate se za kod igrice koja je stara 18 godina, kao da je sada to katastrofa stravično, ne radiš ti ne znam ni ja koj projekat pa to mora da bude perfektno, jebeno je dosta da samo radi i da bude funkcionalno nije bitno kako je ispisano, shvatite već jednom ovo je SAMP i APSOLUTNO NIJE BITNO KAKO JE KOD ISPISAN, BITNO JE DA RADI I DA NE PRAVI PROBLEME, šta misliš ti? Da igača mnogo zanima kako je šta napravljeno, nemojte da budete toliko istripovani, svi seru po ovom forumu o nekom "skriptanju" isti ti što seru, nemaju blage šta rade, za njih je achievement: uspešnih sedam dana bez GR, uostalom @tema 6/10
Ne zanima igraca, zanima nekog ko ce uzeti ovo.

Citat: BTL | jevta poslato Februar 19, 2022, 03:06:15 PRE PODNE

1. "Molim vas da ne lupate gluposti okej? Raspravljate se za kod igrice koja je stara 18 godina, kao da je sada to katastrofa stravično, ne radiš ti ne znam ni ja koj projekat pa to mora da bude perfektno, jebeno je dosta da samo radi i da bude funkcionalno nije bitno kako je ispisano"

Da je sve ostalo kao pre 18 godina, da se nisu unapredjivale mogucnosti i sam code, SAMP ne bi napredovao uopste nego bi ostao onakav kakav je relased. Ne postoji perfektan code, nije dosta da samo radi i da je funkcionalno, bitno je kako je uredjeno, napisano, iz razloga sto ce neko ko dodje da nastavi da radi na tom modu, morati da skonta sta i kako je uradjeno, na koji princip i nacin.

2. "shvatite već jednom ovo je SAMP i APSOLUTNO NIJE BITNO KAKO JE KOD ISPISAN, BITNO JE DA RADI I DA NE PRAVI PROBLEME, šta misliš ti? Da igača mnogo zanima kako je šta napravljeno"

Apsoulutno je bitno, jeste SAMP, ali to ne znaci da ne trebas ici u korak sa vremenom, uciti i raditi code u najsavremenijem izdanju. Igraca ne treba da zanima, ali onog ko radi, ko ce raditi potencialno treba da zanima.

3. "nemojte da budete toliko istripovani, svi seru po ovom forumu o nekom "skriptanju" isti ti što seru, nemaju blage šta rade, za njih je achievement: uspešnih sedam dana bez GR"

Da, ima ih dosta ali ima i onih koji znaju sta rade, zapravo daju savet i sugestije, ne prozivaju skriptera moda nego daju tacne naznake.

Da li je bitno na koji nacin pises kod, jeste. Da li kod trebas da usavrsavas i pises ga po najsavremenijim mogucnostima, trebas. To sto je ovo SAMP nema nikakve veze, uvek trebas teziti ka sto boljem, pisati code tako da ga i drugi mogu razumeti mnogo lakse, zato sto je po standardu, ne da se mora ubijati u glavu neko, zasto je ovo ovako imenovano, zasto je ovo onako i slicno, zato sto postoje upute u dokumentaciji koje su standard, koji se treba pratiti. Pozdrav  8)
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.

To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.

Citat: neshallon poslato Februar 19, 2022, 15:47:37 POSLE PODNE
1. "Molim vas da ne lupate gluposti okej? Raspravljate se za kod igrice koja je stara 18 godina, kao da je sada to katastrofa stravično, ne radiš ti ne znam ni ja koj projekat pa to mora da bude perfektno, jebeno je dosta da samo radi i da bude funkcionalno nije bitno kako je ispisano"

Da je sve ostalo kao pre 18 godina, da se nisu unapredjivale mogucnosti i sam code, SAMP ne bi napredovao uopste nego bi ostao onakav kakav je relased. Ne postoji perfektan code, nije dosta da samo radi i da je funkcionalno, bitno je kako je uredjeno, napisano, iz razloga sto ce neko ko dodje da nastavi da radi na tom modu, morati da skonta sta i kako je uradjeno, na koji princip i nacin.

2. "shvatite već jednom ovo je SAMP i APSOLUTNO NIJE BITNO KAKO JE KOD ISPISAN, BITNO JE DA RADI I DA NE PRAVI PROBLEME, šta misliš ti? Da igača mnogo zanima kako je šta napravljeno"

Apsoulutno je bitno, jeste SAMP, ali to ne znaci da ne trebas ici u korak sa vremenom, uciti i raditi code u najsavremenijem izdanju. Igraca ne treba da zanima, ali onog ko radi, ko ce raditi potencialno treba da zanima.

3. "nemojte da budete toliko istripovani, svi seru po ovom forumu o nekom "skriptanju" isti ti što seru, nemaju blage šta rade, za njih je achievement: uspešnih sedam dana bez GR"

Da, ima ih dosta ali ima i onih koji znaju sta rade, zapravo daju savet i sugestije, ne prozivaju skriptera moda nego daju tacne naznake.

Da li je bitno na koji nacin pises kod, jeste. Da li kod trebas da usavrsavas i pises ga po najsavremenijim mogucnostima, trebas. To sto je ovo SAMP nema nikakve veze, uvek trebas teziti ka sto boljem, pisati code tako da ga i drugi mogu razumeti mnogo lakse, zato sto je po standardu, ne da se mora ubijati u glavu neko, zasto je ovo ovako imenovano, zasto je ovo onako i slicno, zato sto postoje upute u dokumentaciji koje su standard, koji se treba pratiti. Pozdrav  8)
Apsolutno negiram sve, jer ovo ti je SAMP pogotovo na BALKANU koga boli kurac o kom mi kodu pričamo mi smo šaka jada druže, pišeš o nekom kodu a nasi modovi su SM - UP o čemu pričamo nemoj molim te da pričaš o kodu jer u današnje vreme achi je ako promene tdove tako da mani se ćorava posla, ne radiš za neku kompaniju pa da mora sve da bude tip-top, this is samp (balkaN)

I mi moramo da budemo najgori uvek, je l'?
Bas zbog takvih koji pljuju po svom se ne moze ocekivati nista bolje.

Bas zato sto su UP/ATH standardni na balkanu, postoje ljudi koji zele da to promene, da pruze novi, optimizovaniji i lepsi code, mod koji ce biti novi standard, uputiti druge da rade po novom sistemu rada, ne po starim iz 2k12/2k15. Kao sto rekoh, nema veze sto je ovo SAMP, trebas uvek raditi i truditi se da budes sto bolji, da pises sto lepsi i bolji code. Mogu da pricam o code zato sto mi je generalno code posao, van SAMP-a. To sto je za vecinu uspeh i ostvarenje samo promena TD-a, to ne znaci da svi moramo da se zadovoljimo time. Pogotovo zato sto ovo radim za sebe, mora da bude sto bolje, kao sto radim za svoje klijente van SAMP-a.

Citat: Belkenski Kye poslato Februar 20, 2022, 01:35:04 PRE PODNE
I mi moramo da budemo najgori uvek, je l'?
Bas zbog takvih koji pljuju po svom se ne moze ocekivati nista bolje.
Previše ozbiljno shvataš igricu staru 18 i kusur godina.
"Baš zbog takvih koji pljuju po svom se ne može ocekivati nista bolje."
Shvati već jednom ovo ti je tanjir govana koliko god uložio truda u nešto neće uspeti (pričamo za samp) jer igrač neće otići tamo gde je bolji kod.

Citat: neshallon poslato Februar 20, 2022, 01:41:09 PRE PODNE
Bas zato sto su UP/ATH standardni na balkanu, postoje ljudi koji zele da to promene, da pruze novi, optimizovaniji i lepsi code, mod koji ce biti novi standard, uputiti druge da rade po novom sistemu rada, ne po starim iz 2k12/2k15. Kao sto rekoh, nema veze sto je ovo SAMP, trebas uvek raditi i truditi se da budes sto bolji, da pises sto lepsi i bolji code. Mogu da pricam o code zato sto mi je generalno code posao, van SAMP-a. To sto je za vecinu uspeh i ostvarenje samo promena TD-a, to ne znaci da svi moramo da se zadovoljimo time. Pogotovo zato sto ovo radim za sebe, mora da bude sto bolje, kao sto radim za svoje klijente van SAMP-a.
Tema je ovde Samp, naravno da se slažem sa tobom samo ne razumeš poentu priče

Citat: BTL | jevta poslato Februar 20, 2022, 01:43:32 PRE PODNE
Tema je ovde Samp, naravno da se slažem sa tobom samo ne razumeš poentu priče

Razumem ja sta ti zelis reci, ali ti ne shvatas neke stvari. SAMP je star oko cetrnaest godina. Znaci da je ostalo sve isto, kada su relased update za isti, bilo bi zastarelo. Ljudi koji prave include, plugin, kako bi pruzili mogucnosti, veci spektar stvari za izvesti, cine da SAMP ide napred. Kontam da se to ovde ne ceni, ali nije lose uputiti ljude na novo, na nesto sto je bolje zbog njih samih. Ne radimo svi da bi smo otvorili server, nego da bi doprineli SAMP zajednici na balkanu, kako bi trebalo i sta bi trebalo, kako bi ispratili sve novine koje idu uz godine, na ovoj platformi. Argument za starost neke igrice ne pije vodu zato sto znam mnogo igrica koje su slicne starosti, vrede isto koliko i ova koju mi igramo.

Ne pricam o cifri igraca. Volim kada imam lep code u svom gamemodu, i kada ga releasujem negde da mogu time da se pohvalim, umesto sto ce me svi blatiti nakon sto vide neko sranje.

Zasto da ne budemo bolji? Mozemo biti bolji. Mozemo napisati bolji code nego bilo ko ako to zelimo i volimo, nebitno je sto je ovo Balkan. Mozemo biti iznad proseka, imamo ljude koji mogu preneti svoje znanje i ideje na ostale, tako da se generacije unapredjuju u sve bolje i bolje. Zasto ne bismo to uradili umesto sto cemo idalje koristiti gamemodove iz 2015-te godine, pljuvati po sebi i misliti da je to limit nasih mogucnosti?