Pomoc

Započeo Ivo_Bosnjak, Januar 25, 2022, 17:42:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pitanje/savjet: Kako da napravim cmd za policiju kao blokic u dialogu ja sam vec napravio al sam zapeo na jednom mjestu
[pawn]CMD:pb(playerid, params[])
{
    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_PBLOKIC, DIALOG_STYLE_INPUT, "Policijski blokic", "Ovdje zapisujete podatke o zlocinima", "Dalje", "Izlaz");
    return 1;
}
[/pawn]
[pawn]
CMD:opb(playerid, params[])
{
    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_PBLOKIC, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Policijski blokic", "Pregled zapisnika", "Okej", "");
    return 1;
}
[/pawn]
Opširnije: Vaš odgovor
Dodatno: Hvala unapred.
Poslednja Izmena: Februar 04, 2022, 22:24:24 POSLE PODNE od 'xza

Pa sta je problem, sta zelis sa blokicem?

U ovoj prvoj cmd /pb zelim da zapisem podatke i da sacuvam,ali kad kucam /opb da mi prikaze zapisane podatke

Mozes da cuvas u mysql/ini zavisno od toga sta koristis, pa da ga izvlacis kada je to potrebno. Druga solucija je da napravis globalnu variablu i da joj dodelis string koji igrac upisuje(inputtext[]), postoji za to funkcija cini mi se da se zove strcopy ili strcmp nadji je na netu, problem sa tim je sto kada god restartas server ona ce da se obrise...

Ajoj da ti iskren budem jos mi pravo nije jasan pawno

Kreiraj string varijablu po igraču, recimo blokZapisnik[playerid].

U upis tog dialoga, prije svega, želiš ne dozvoliti osobi da exceeda neki limit, recimo 150 karaktera.
Zatim nakon sto unese tekst, mozes formatirati string na vise nacina da ti on bude unos igraca.
Nesto tipa:
[pawn]format(blokZapisnik[playerid], sizeof(blokZapisnik[playerid]), "%s", inputtext);[/pawn]

Isti taj blok zapisnik prikazi igracu kada kuca komandu za prikazivanje.

[pawn]ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_PBLOKIC, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Policijski blokic", blokZapisnik[playerid], "Okej", "");[/pawn]

c:\Users\Windows 10\Desktop\California RolePlay\gamemodes\cal-main.pwn(1825) : error 080: unknown symbol, or not a constant symbol (symbol "playerid")
c:\Users\Windows 10\Desktop\California RolePlay\gamemodes\cal-main.pwn(1832) : error 080: unknown symbol, or not a constant symbol (symbol "playerid")

CMD:pb(playerid, params[])
{
    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_PBLOKIC, DIALOG_STYLE_INPUT, "Policijski blokic", blokZapisnik[playerid], "Spremi", "");
   format(blokZapisnik[playerid], sizeof(blokZapisnik[playerid]), "%s", inputtext);
    return 1;
}

CMD:opb(playerid, params[])
{
    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_PBLOKIC, DIALOG_STYLE_MSGBOX, "Policijski blokic", blokZapisnik[playerid], "Okej", "");
   format(blokZapisnik[playerid], sizeof(blokZapisnik[playerid]), "%s", inputtext);
    return 1;
}

Bez uvrede ali neces moci nista da uradis bez ikakvog znanja u pawnu

Radije nek mi netko pomogne kako da fixam te errore