◄ Glavni razgovor #49 ►

Započeo Muma, Januar 01, 2022, 00:39:56 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 21 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat
Ne vidim sta je lose u define, ali ocigledno svi smo ovde "pro" skripteri pa se nakurcimo da ismijavamo druge. Ja skriptanje radim iz hobija i mislim da uopste nije lose. Pregledao sam par tvojih "modova" i mogu ti rec da je i tebi optimizacija sranje. Bolje bi bilo da svako gleda svoja posla, a ne da jedva ceka neki thread da sebi nabija poruke i dize kurac na druge. Zakljucat cu temu jer nemam zivaca pisat sa maloumcima. Ko je shvatio poruku, shvatio je. Ko nije, ostat ce glup zauvijek.
Lijep pozdrav

Da ti odgovorim @Qiyamet

Prvo, skripter nisam, samo sam ti rekao cinjenice. Niko tebe nije ismejavao u temi, trazio si da ti se kaze, receno ti je i onda se drkas lol... Pregledao si par "mojih" modova, koliko znam postoji samo jedan i to je LBS, koji sam objavio cisto da stoji jer je osnova brutalna za nastaviti rad. Moje optimizacija je na jako visokom nivou, al to ne mozes objasniti ljudima koji nisu nikada dovoljno promislili code koji pisu... Oko nabijanja poruka, kao sto rekoh imam ih i previse, to ti ne pije vodu... Ovo za maloumnike necu komentarisati jer si se upravo iznervirao zbog komentara na forumu...
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Bilo bi dobro kada se vodi takva diskusija "šta je bolje" da se obavezno dodaju ili izvori ili neki testovi koji potvrđuju iznesene tvrdnje, na taj način je lako vidjeti šta je bolje, a i ostali članovi mogu mnogo toga naučiti. Kako god, to nije mjesto za offtopic.

Veliki pozdrav svima.
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Mislim da imamo mnogo vecih problema od toga da li treba da se koristi #define... Pored toga ako zelis da ucis da programiras, nauci javascript ili nesto pawno je izumro

Citat: LoOdaK poslato Maj 14, 2022, 22:24:53 POSLE PODNE
Bilo bi dobro kada se vodi takva diskusija "šta je bolje" da se obavezno dodaju ili izvori ili neki testovi koji potvrđuju iznesene tvrdnje, na taj način je lako vidjeti šta je bolje, a i ostali članovi mogu mnogo toga naučiti. Kako god, to nije mjesto za offtopic.

Veliki pozdrav svima.

Morao sam odgovoriti momku, nije lepo ostati nedorecen  :)
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.

To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.

Ajmo zapoceti neku normalnu temu, moze?

GitHub - OMP Build4: https://github.com/openmultiplayer/server-beta/releases/tag/build4
OMP Discord - Beta Channel: https://discord.com/channels/231799104731217931/966398440051445790

Amir — 05/09/2022
open.mp beta build 4 is out, and just some extra information you might wanna know:
Those who are using the SDK please upgrade to latest since there are some breaking changes
Currently Pawn.CMD is ported to open.mp, SKY is almost done, Pawn.RakNet is work-in-progress; We are getting there slowly, the other commonly used plugins which need to be ported are sampvoice and FCNPC; So if anyone's interested in helping us doing it with using our C++ SDK, let us know, contact me or other open.mp members

Sta vi mislite o open.mp-u, beta verziji, novim karakteristikama?
Poslednja Izmena: Maj 14, 2022, 22:51:06 POSLE PODNE od skee-lo

Citat: neshallon poslato Maj 14, 2022, 15:10:59 POSLE PODNE
Da ti odgovorim @Qiyamet

Prvo, skripter nisam, samo sam ti rekao cinjenice. Niko tebe nije ismejavao u temi, trazio si da ti se kaze, receno ti je i onda se drkas lol... Pregledao si par "mojih" modova, koliko znam postoji samo jedan i to je LBS, koji sam objavio cisto da stoji jer je osnova brutalna za nastaviti rad. Moje optimizacija je na jako visokom nivou, al to ne mozes objasniti ljudima koji nisu nikada dovoljno promislili code koji pisu... Oko nabijanja poruka, kao sto rekoh imam ih i previse, to ti ne pije vodu... Ovo za maloumnike necu komentarisati jer si se upravo iznervirao zbog komentara na forumu...
Hajde da spustimo loptu sa bespotrebnom raspravom, ja sam ovde da naucim nesto novo, a ne da se prepirem i svadjam. Thread sam otvorio cisto da pocetnicima pomognem u skriptanju, a ne da mi dolaze ljudi i glume profesionalce. Ugl. nije ni bitno vise. Ja bi da zakopamo "ratne sjekire". Ugodan ostatak noci.
Alen Hadzimustafic

Citat: Qiyamet poslato Maj 14, 2022, 23:20:09 POSLE PODNE
Hajde da spustimo loptu sa bespotrebnom raspravom, ja sam ovde da naucim nesto novo, a ne da se prepirem i svadjam. Thread sam otvorio cisto da pocetnicima pomognem u skriptanju, a ne da mi dolaze ljudi i glume profesionalce. Ugl. nije ni bitno vise. Ja bi da zakopamo "ratne sjekire". Ugodan ostatak noci.
>> ja sam ovde da naucim nesto novo
>> thread sam otvorio cisto da pocetnicima pomognem u skriptanju
Sve si rekao..

Citat: aezakmi poslato Maj 14, 2022, 23:46:30 POSLE PODNE
Sve si rekao..
Ne kontam? Nigdje nisam rekao da sve znam. Covjek uci dok je ziv. Svoje znanje pokusavam da prenesem ljudima koji pocinju sa skriptanjem. Cemu negativni komentari odma?
Hajd malo procitaj sta si napiso, pa se klepi par puta sakom u glavu dok ne dodjes pameti.
Lijep pozdrav.
Alen Hadzimustafic

Citat: Qiyamet poslato Maj 14, 2022, 23:50:42 POSLE PODNE
Ne kontam? Nigdje nisam rekao da sve znam. Covjek uci dok je ziv. Svoje znanje pokusavam da prenesem ljudima koji pocinju sa skriptanjem. Cemu negativni komentari odma?
Hajd malo procitaj sta si napiso, pa se klepi par puta sakom u glavu dok ne dodjes pameti.
Lijep pozdrav.
Momak je u pravu. Ne mozes uciti nekoga nesto a da i sam ucis isto to.

Citat: Qiyamet poslato Maj 14, 2022, 23:20:09 POSLE PODNE

Ne glumim profesionalca, radim mnogo ozbiljnije jezike od pawn-langa koji cak nije ni programski jezik... Kako mozes ti da pomognes nekom ako ne znas i sam ono sto radis, tj pomazes im pogresno, na zastareo nacin...

Citat: aezakmi poslato Maj 14, 2022, 23:46:30 POSLE PODNE
Sve si rekao..

Bukv...

Citat: Qiyamet poslato Maj 14, 2022, 23:50:42 POSLE PODNE
Lijep pozdrav.

Ne mozes preneti znanje ako ga nemas, barem ne dovoljno i adekvatno... Niko ti nije dao negativan komentar, nego kritiku, koju ocito ne mozes prihvatiti... Nemas potrebe odgovarati dalje na ovo, bespotrebno je i nema smisla...

Citat: skee-lo poslato Maj 14, 2022, 22:49:16 POSLE PODNE
Ajmo zapoceti neku normalnu temu, moze?

GitHub - OMP Build4: https://github.com/openmultiplayer/server-beta/releases/tag/build4
OMP Discord - Beta Channel: https://discord.com/channels/231799104731217931/966398440051445790

Amir — 05/09/2022
open.mp beta build 4 is out, and just some extra information you might wanna know:
Those who are using the SDK please upgrade to latest since there are some breaking changes
Currently Pawn.CMD is ported to open.mp, SKY is almost done, Pawn.RakNet is work-in-progress; We are getting there slowly, the other commonly used plugins which need to be ported are sampvoice and FCNPC; So if anyone's interested in helping us doing it with using our C++ SDK, let us know, contact me or other open.mp members

Sta vi mislite o open.mp-u, beta verziji, novim karakteristikama?

Iskreno, jako lepo, ali da vidimo polako sta ce biti dalje, idu u dobrom smeru  :)

Citat: skee-lo poslato Maj 15, 2022, 00:03:26 PRE PODNE

Receno jedno 1000x i ne znam do kad ponavljati iznova i iznova...

Citat: skee-lo poslato Maj 15, 2022, 00:03:26 PRE PODNE
Ja ne smatram da sam pogresno napravio sistem i da ga tek ucim. Sistem radi kako treba i nema bugova, kako ko pise kod, to je na njemu. Vi ste ljudi stvarno udarani u glavu, ne znam zasto ste se nalozili da prozivate neduzan narod po forumu. Sasvim normalan video napravim, odma se dignu pojedini ljudi da prozivaju i pametuju. Skidam kapu svakom ko zna bolje skriptati, ali isto tako ne smatram da sam ista pogresno napravio, ko ne vjeruje nek pogleda i sam pa procjeni. OPET PONAVLJAM, DAJ DA PREKINEMO OVU BESPOTREBNU RASPRAVU, JA SE IZVINJAVAM SVAKOM KOGA SAM UVRIJEDIO NA BILO KOJI NACIN. JA SE POVLACIM IZ OVE SVADJE. lijep pozdrav svima.
Alen Hadzimustafic

Citat: Qiyamet poslato Maj 15, 2022, 00:10:01 PRE PODNE
Ja ne smatram da sam pogresno napravio sistem i da ga tek ucim. Sistem radi kako treba i nema bugova, kako ko pise kod, to je na njemu. Vi ste ljudi stvarno udarani u glavu, ne znam zasto ste se nalozili da prozivate neduzan narod po forumu. Sasvim normalan video napravim, odma se dignu pojedini ljudi da prozivaju i pametuju. Skidam kapu svakom ko zna bolje skriptati, ali isto tako ne smatram da sam ista pogresno napravio, ko ne vjeruje nek pogleda i sam pa procjeni. OPET PONAVLJAM, DAJ DA PREKINEMO OVU BESPOTREBNU RASPRAVU, JA SE IZVINJAVAM SVAKOM KOGA SAM UVRIJEDIO NA BILO KOJI NACIN. JA SE POVLACIM IZ OVE SVADJE. lijep pozdrav svima.

Nisi pogresno napravio, niko ti to nije rekao. Sistem radi, samo je tako pisanje koda zastarelo. Niko nikoga ne proziva, samo kazemo cinjenice, istinu. Niko nije ni prokomentarisao video, bukv... Niko se ne raspravlja, samo dajemo normalne odgovore na ono sto pises...  ;)

Citat: neshallon poslato Maj 15, 2022, 00:12:00 PRE PODNE
Nisi pogresno napravio, niko ti to nije rekao. Sistem radi, samo je tako pisanje koda zastarelo. Niko nikoga ne proziva, samo kazemo cinjenice, istinu. Niko nije ni prokomentarisao video, bukv... Niko se ne raspravlja, samo dajemo normalne odgovore na ono sto pises...  ;)
Hvala na komentarima i sugestijama. Ja se ovde odjavljujem. Tebi licno se izvinjavam za pogresno protumacene poruke, ostali koji su se oglasili na thread znaju da nisu cistu kritiku uputili.
Hvala jos jednom, Qiyamet out.
Alen Hadzimustafic

Citat: Qiyamet poslato Maj 15, 2022, 00:34:54 PRE PODNE
Hvala na komentarima i sugestijama. Ja se ovde odjavljujem. Tebi licno se izvinjavam za pogresno protumacene poruke, ostali koji su se oglasili na thread znaju da nisu cistu kritiku uputili.
Hvala jos jednom, Qiyamet out.

Sve pet  ;)

Utisci o evroviziji? Politika.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security