Oko Mape

Započeo Jovan Spasic, Novembar 28, 2021, 03:46:51 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Ubacio sam mapu opstine exterijer i sada problem je to sto kada sam malo udaljen od mape ona nestaje a kada se priblizim dovoljno ona se pojavi a kada se udaljim s jetpackom daleko od daljinu se vidi EXTRA mapa je na CreateDynamicObjectEx kao i sve druge nema nijedna mapa na CDO
Deo skripte: [pawn]Vaš odgovor[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [pawn]Vaš odgovor[/pawn]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): link slike

Previše objekata ti učitava na tom mjestu vjerovatno, dodaj u OnGameModeInit ako nemaš
[pawn]Streamer_SetVisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT, 1000);[/pawn]

i stani na to mjesto gdje ti prestane učitavat i countaj objekte koji se vide u tom trenutku ovom funkcijom(valjda je ova)
[pawn]Streamer_CountVisibleItems(playerid, STREAMER_TYPE_OBJECT)[/pawn]
možeš cmd neku najbolje i samo
[pawn]printf("%d", Streamer_CountVisibleItems(playerid, STREAMER_TYPE_OBJECT));[/pawn]

Citat: мυмα poslato Novembar 28, 2021, 14:32:36 POSLE PODNE
Previše objekata ti učitava na tom mjestu vjerovatno, dodaj u OnGameModeInit ako nemaš
[pawn]Streamer_SetVisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT, 1000);[/pawn]

i stani na to mjesto gdje ti prestane učitavat i countaj objekte koji se vide u tom trenutku ovom funkcijom(valjda je ova)
[pawn]Streamer_CountVisibleItems(playerid, STREAMER_TYPE_OBJECT)[/pawn]
možeš cmd neku najbolje i samo
[pawn]printf("%d", Streamer_CountVisibleItems(playerid, STREAMER_TYPE_OBJECT));[/pawn]
Hvala pokusacu kasnije
Poslednja Izmena: Novembar 28, 2021, 15:48:32 POSLE PODNE od мυмα

Citat: Jovan Spasic poslato Novembar 28, 2021, 15:02:57 POSLE PODNE
Hvala pokusacu kasnije

Np, kad budeš printf će ti u server.log ispisati koliko, ako bude 1000 znači da je maksimum dostigao, moraćeš ili smanjiti broj objekata na tom mjestu ili srediti stream/draw distance objekata što treba vremena, najbolje optidraw include koristiti ako ne želiš gubiti vrijeme

Citat: мυмα poslato Novembar 28, 2021, 15:55:07 POSLE PODNE
Np, kad budeš printf će ti u server.log ispisati koliko, ako bude 1000 znači da je maksimum dostigao, moraćeš ili smanjiti broj objekata na tom mjestu ili srediti stream/draw distance objekata što treba vremena, najbolje optidraw include koristiti ako ne želiš gubiti vrijeme
Ma uzeo bi ja optidraw problem je samo sto ne znam kako da skinem to i gde da ubacim sve ovo sto mi izadje i nema nigde dugme download https://github.com/algorhitmically/optidraw

Citat: Jovan Spasic poslato Novembar 28, 2021, 17:08:34 POSLE PODNE
Ma uzeo bi ja optidraw problem je samo sto ne znam kako da skinem to i gde da ubacim sve ovo sto mi izadje i nema nigde dugme download https://github.com/algorhitmically/optidraw

[Filterscript] Simple Treasure Hunt
[Filterscript] Sistem pecanja
[Filterscript] Meditacija
[Filterscript] Molitva
[Include] Alarm
[Include] Posao Taxi

Citat: Common poslato Novembar 28, 2021, 17:15:36 POSLE PODNE

sto mi uzlazi ovaj error kad ubacim sve?
[pawn]C:\Users\Korisnik\Desktop\AG\pawno\include\od_entry.inc(43) : fatal error 111: user error: Optidraw: Please define a method using OD_METHOD! Available methods are: METHOD_BOX, METHOD_SPHERE[/pawn]

[pawn]#define OD_METHOD METHOD_BOX
#include < optidraw >
[/pawn]

[pawn]C:\Users\Korisnik\Desktop\AG\pawno\include\od_entry.inc(55) : fatal error 111: user error: Optidraw: modelsizes doesn't have required functions or it's not loaded.[/pawn]