Pomoc oko dialoga

Započeo Jovan Spasic, Novembar 14, 2021, 22:02:53 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Ovako imam pitanje kako da uradim ovo kao na skill areni u dialogu da pise ime igraca ili nesto drugo ja sam dodavao nesto ali imam warninge na kraju dialoga sam dodavao ovako
", "Odaberi", "Izlaz",pu,pi,wu,wi); evo o cemu pricam sta sam video https://ibb.co/bjVS9qB
Deo skripte:
Vaš odgovor

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Vaš odgovor

Citat: Jovan Spasic poslato Novembar 14, 2021, 22:02:53 POSLE PODNE
Problem(error/warning): Ovako imam pitanje kako da uradim ovo kao na skill areni u dialogu da pise ime igraca ili nesto drugo ja sam dodavao nesto ali imam warninge na kraju dialoga sam dodavao ovako
", "Odaberi", "Izlaz",pu,pi,wu,wi); evo o cemu pricam sta sam video https://ibb.co/bjVS9qB
Deo skripte:
Vaš odgovor

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Vaš odgovor

Ovo je DIALOG_STYLE_TABLIST

E sada, posto je ovo spisak online lidera, verovatno koristi for/foreach loop kroz sve igrace i prikaze odredjene u dialog

Pritom ako ces da dodas promenljive u dialog ili ti odredjeni deo dialoga, moras da napravis jedan veci string, i jedan manji da bi ova pomenuta metoda iznad funkcionisala, ovo je samo u slucaju kada ne koristis easyDialog.

E sada, to bi izgledalo nesto na ovaj princip :

CMD:lideri(playerid) { //Ovde konkretno koristim komandu i PawnCMD

new string[128], bigString[2000]; //Jedna promenljiva za jedan tab, druga za celokupno

foreach(Player, i) { //Loopujem sve igrace 

if(PlayerInfo[i][xLider] > 0) { //Proverimo da li je igrac lider

format(string, sizeof(string), "%s[%d]\t%s\n", ImeIgraca(i), i, imeOrganizacije(PlayerInfo[i][xLider])); //1
			strcat(bigString, string); //Stavljamo string u bigString
		}
	}

ShowPlayerDialog(playerid, dialog_nekiTamo, DIALOG_STYLE_TABLIST, "Lideri Online", bigString, "Potvrdi", ""); //Prikazemo dialog

return 1;
}

//1 - Formatiramo string, pritom u njemu stavljamo ime lidera, id lidera i u novom tabu stavljamo ime organizacije
//		Racunajuci da je imeOrganizacije funkkcija koja vraca ime organizacije na osnovu ID-a iste

Nadam se da ti je malo jasnije, ako ti nesto nije jasno, pitaj

Citat: V01D poslato Novembar 14, 2021, 22:12:44 POSLE PODNE
Ovo je DIALOG_STYLE_TABLIST

E sada, posto je ovo spisak online lidera, verovatno koristi for/foreach loop kroz sve igrace i prikaze odredjene u dialog

Pritom ako ces da dodas promenljive u dialog ili ti odredjeni deo dialoga, moras da napravis jedan veci string, i jedan manji da bi ova pomenuta metoda iznad funkcionisala, ovo je samo u slucaju kada ne koristis easyDialog.

E sada, to bi izgledalo nesto na ovaj princip :

CMD:lideri(playerid) { //Ovde konkretno koristim komandu i PawnCMD

new string[128], bigString[2000]; //Jedna promenljiva za jedan tab, druga za celokupno

foreach(Player, i) { //Loopujem sve igrace 

if(PlayerInfo[i][xLider] > 0) { //Proverimo da li je igrac lider

format(string, sizeof(string), "%s[%d]\t%s\n", ImeIgraca(i), i, imeOrganizacije(PlayerInfo[i][xLider])); //1
			strcat(bigString, string); //Stavljamo string u bigString
		}
	}

ShowPlayerDialog(playerid, dialog_nekiTamo, DIALOG_STYLE_TABLIST, "Lideri Online", bigString, "Potvrdi", ""); //Prikazemo dialog

return 1;
}

//1 - Formatiramo string, pritom u njemu stavljamo ime lidera, id lidera i u novom tabu stavljamo ime organizacije
//		Racunajuci da je imeOrganizacije funkkcija koja vraca ime organizacije na osnovu ID-a iste

Nadam se da ti je malo jasnije, ako ti nesto nije jasno, pitaj
foreach(Player, i) ?

foreach(new i : Iterator za Lidere)

if(PlayerInfo[i][xLider] > 0)  Cemu provjera za lidera, molim te ?

Citat: ʟᴀᴋᴇʀɪɴɢ poslato Novembar 14, 2021, 22:46:39 POSLE PODNE
foreach(Player, i) ?

foreach(new i : Iterator za Lidere)

if(PlayerInfo[i][xLider] > 0)  Cemu provjera za lidera, molim te ?

Da, usput treba da ga naucim kako se koriste iteratori, kako da ga deklarise, ubacuje stvari u njega, izbacuje itd..

Decko je pitao za dialog, ne za iteratore, ako umes bilo kome da objasnis bolje, izvoli pa kucaj ;)

Objasnio ti je Void najlaksi nacin
Poslednja Izmena: Novembar 14, 2021, 23:59:37 POSLE PODNE od Fergosonn

Citat: V01D poslato Novembar 14, 2021, 23:48:48 POSLE PODNE
Da, usput treba da ga naucim kako se koriste iteratori, kako da ga deklarise, ubacuje stvari u njega, izbacuje itd..

Decko je pitao za dialog, ne za iteratore, ako umes bilo kome da objasnis bolje, izvoli pa kucaj ;)
Nije pitao, ali ako mu vec hoces objasnit, daj mu i neku alternativu, mzd nekad bude koristio iteratore za lidere, pa zasto bi onda loopova kroz sve igrace kad ima poseban iter za lidere, i moze kroz njih loop, u ovom slucaju kad je loop kroz sve igrace, onda okej je provjera za lidera, ali ako bude koristio Iteratore, to ce da izgleda puno bolje

Citat: ʟᴀᴋᴇʀɪɴɢ poslato Novembar 15, 2021, 09:33:53 PRE PODNE
Nije pitao, ali ako mu vec hoces objasnit, daj mu i neku alternativu, mzd nekad bude koristio iteratore za lidere, pa zasto bi onda loopova kroz sve igrace kad ima poseban iter za lidere, i moze kroz njih loop, u ovom slucaju kad je loop kroz sve igrace, onda okej je provjera za lidera, ali ako bude koristio Iteratore, to ce da izgleda puno bolje

Slazem se u potpunosti, ali vidis da ne zna osnovne stvari, kako ce onda da zna bilo sta o iteratorima? Sasvim nebitno, iteratori su bolji, ali kada pisem bilo kome ovako na forumu trudim se da ne koristim nijedan include nego iskljucivo a_samp, foreach se koristi u aspolutno svakom modu, zato je tu gde jeste :)