Pomoc oko OnPlayerDeath

Započeo Robijas, Novembar 10, 2021, 05:36:59 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Jel neko zna kako da napravim sistem, znaci kad igrac koji je opljackao banku/zlataru/galeriju umre da na tom mjestu gdje je on umro da se spawna kao objekat id 1550 (torba sa parama) i da se vrti na tom mjestu. I onda ako clan mafije/bande ili policije/fbi prodje kroz to da se spawna torba na ledjima i da se taj objekat koji se vrti makne sa poda.
Nadam se da sam lepo objasnio sta mi treba :)
Deo skripte: //
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Poslednja Izmena: Novembar 11, 2021, 19:06:39 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Jednostavno, napravis varijablu za pickup, napravis varijablu za dok pljacka banku ili sta vec, i u onplayerdeath proveris ako pljacka banku/zlataru, da mu sacuva poziciju u varijable, i tu kreiras pickup, i onda posle napravis proveru u OnPlayerPickUpPickup kad igrac udje u taj pickup da mu se attacha objekat na ledja..

da al kako da napravim da kada lik prodje kroz to da se objekat stavi na njegova ledja i da se taj objekat makne sa poda

Citat: Kikisa poslato Novembar 10, 2021, 12:25:13 POSLE PODNE
da al kako da napravim da kada lik prodje kroz to da se objekat stavi na njegova ledja i da se taj objekat makne sa poda
pa u callback-u OnPlayerPickUpPickup napravis proveru ako je pickupid == tvojpickup, onda DestroyPickup i koristi funkciju SetPlayerAttachedObject da postavis torbu (nadji id na dev.prineside.com) na ledja i to je to. Ako ti nesto nije jasno kako se koristi, koristi open.mp ili wiki arhive itd

new pickup_Torba;

ne znam kako ti izgleda sistem pljacke, ali tamo stavis da kada opljacka pickup_Torba = 1;

public OnPlayerPickUpPickup(playerid, pickupid)
{

if(pickupid == pickup_Torba)
    {
        SetPlayerAttachedObject(playerid, id te tvoje torbe i pozicije);
    }

return 1;
}

Citat: aukl poslato Novembar 10, 2021, 12:47:53 POSLE PODNE
new pickup_Torba;

ne znam kako ti izgleda sistem pljacke, ali tamo stavis da kada opljacka pickup_Torba = 1;

public OnPlayerPickUpPickup(playerid, pickupid)
{

if(pickupid == pickup_Torba)
    {
        SetPlayerAttachedObject(playerid, id te tvoje torbe i pozicije);
    }

return 1;
}

Obavezno unisti pickup kada ga neko pokupi i takodje koristi streamer za kreiranje pickupova :)