Pomoc oko mape

Započeo Jovan Spasic, Novembar 09, 2021, 18:18:15 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Problem(error/warning): Imam problem sa mapama slabo mi ucitavaju Imam problem sa mapama slabo mi ucitavaju
Dodao sam jednu mapu za winter editon i od kad sam dodao mapu LSPD i banka ne ucitavaju bas odma takodje i ta ista mapa nije ucitavala skoro uopste ali ja sam gledao na ovaj forum i neki su pisali createobject smanji imas previse to sam i uradio do negde je sredilo stvar mapu koju sam ubacio ucitava ali opet ne bas sa neke daljine dodavao sam sve i svasta dodao sam neki KOD pod GameModeInit
Streamer_MaxItems(STREAMER_TYPE_OBJECT , 800);
Streamer_VisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT , 800);
Kad to povecam na 1000 pokvare se sve mape ali mi sedi na 800 stavljao sam vecinu mapa u CreateDynamicObjectEx znaci skoro vise da nema mapa sa createobject skoro sve su sa CreateDynamicObjectEx ili CreateDynamicObject a ova Winter mapa koju sam ubacio ona je na CreateDynamicObjectEx Molim vas pomagajte ljudi ne znam kako da resim ovo radio sam update plugin streamer i izbacuje nesto run time error 20 i ne valjda nista ubacivao sam novi crashdetect
ali kada se mod ucita pise da se taj plugin nije ucitao pise Failed

Deo skripte:
//

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
//

Deo skripte:

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Poslednja Izmena: Novembar 15, 2021, 15:10:55 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Izvinjavam se nisam znao kako da napisem formular prvi put sam na ovom sajtu admini ne zamerite molim vas
Napisao sam

Imam problem sa mapama slabo mi ucitavaju
Dodao sam jednu mapu za winter editon i od kad sam dodao mapu LSPD i banka ne ucitavaju bas odma takodje i ta ista mapa nije ucitavala skoro uopste ali ja sam gledao na ovaj forum i neki su pisali createobject smanji imas previse to sam i uradio do negde je sredilo stvar mapu koju sam ubacio ucitava ali opet ne bas sa neke daljine dodavao sam sve i svasta dodao sam neki KOD pod GameModeInit
Streamer_MaxItems(STREAMER_TYPE_OBJECT , 800);
Streamer_VisibleItems(STREAMER_TYPE_OBJECT , 800);
Kad to povecam na 1000 pokvare se sve mape ali mi sedi na 800 stavljao sam vecinu mapa u CreateDynamicObjectEx znaci skoro vise da nema mapa sa createobject skoro sve su sa CreateDynamicObjectEx ili CreateDynamicObject a ova Winter mapa koju sam ubacio ona je na CreateDynamicObjectEx Molim vas pomagajte ljudi ne znam kako da resim ovo radio sam update plugin streamer i izbacuje nesto run time error 20 i ne valjda nista ubacivao sam novi crashdetect
ali kada se mod ucita pise da se taj plugin nije ucitao pise Failed

Budimo realni ne treba ti veci stream distance od 300 jer je nepotrebno, default createobjecta je 300.... Kod tebe je vjerovatno problem prevelik broj objekata ili nekompatibilnost plugina i includea.

[Filterscript] Simple Treasure Hunt
[Filterscript] Sistem pecanja
[Filterscript] Meditacija
[Filterscript] Molitva
[Include] Alarm
[Include] Posao Taxi

Citat: not poslato Novembar 10, 2021, 17:44:28 POSLE PODNE
Budimo realni ne treba ti veci stream distance od 300 jer je nepotrebno, default createobjecta je 300.... Kod tebe je vjerovatno problem prevelik broj objekata ili nekompatibilnost plugina i includea.
Ali kako da resim to da imam manji broj objekata i kako da kompatibilujem pluginove? nije mi jasno

Citat: not poslato Novembar 10, 2021, 17:44:28 POSLE PODNE

Nekompabilnost plugin i include-a ne moze da se desi kada je streamer u pitanju, mod nece ucitati..

@tema

1. Pogledaj broj CreateObject, smanji na minimum
2. Pogledaj stream i drawdistance objekata, stavi slobodno veci od 300.00, ja koristim na nekim mapama i do 800.00 i nemam problema
3. Ubaci optidraw, definitivno poboljsava ucitavanje mapa bez muke :D

Citat: V01D poslato Novembar 12, 2021, 01:53:14 PRE PODNE
Nekompabilnost plugin i include-a ne moze da se desi kada je streamer u pitanju, mod nece ucitati..

@tema

1. Pogledaj broj CreateObject, smanji na minimum
2. Pogledaj stream i drawdistance objekata, stavi slobodno veci od 300.00, ja koristim na nekim mapama i do 800.00 i nemam problema
3. Ubaci optidraw, definitivno poboljsava ucitavanje mapa bez muke :D
Hoces da kazes da createobject stavim na minimum mislis na one zadnje brojke tipa 300.00 na nekim createobjectima nema to zadnje nema ni na na CDOEX i na CDO takodje meni server CFG je draw distance na 800
Takodje sada mogu npr da stavim na ovu mapu novu sto sam ubacio ovo zadnje je meni 500.00 a mogu ga staviti znaci i na na 800.00? i tako na ostale mape koje mi ucitavaju sporo

Citat: Jovan Spasic poslato Novembar 12, 2021, 02:01:42 PRE PODNE
Hoces da kazes da createobject stavim na minimum mislis na one zadnje brojke tipa 300.00 na nekim createobjectima nema to zadnje nema ni na na CDOEX i na CDO takodje meni server CFG je draw distance na 800
Takodje sada mogu npr da stavim na ovu mapu novu sto sam ubacio ovo zadnje je meni 500.00 a mogu ga staviti znaci i na na 800.00? i tako na ostale mape koje mi ucitavaju sporo

Ne ne, hocu da kazem da smanjis CreateObject na minimum, sto znaci minimalan broj objekata i da umesto toga koristis streamer uvek osim kada je u slucaju podloga gde se stvaraju vozila pri uctivanju servera ili actor ( ako mu ne resetujes poziciju )