Pomoc

Započeo Goku ^, Novembar 01, 2021, 21:40:25 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Cekao sam da se nakupi da kazem problema pa da okacim i sve od jednom resim da ne pravim dzaba topici 1 po 1 nego mi je lakse ovako. Imam nekoliko problema sto se tice skripte "Komande itd itd" pa bih voleo ukoliko mi neko moze pomoci.
1. Kada naprimer idem /editor i promenim skin na primer ne zelim da mi zatvori dialog i sve nego zelim tipa kad promenim skin za r1 da mi prikaze dialog gde pisu sve skinovi da kazem da me vrati dialog unazad.

2. Zone imam mnogo problema, ja sam uspeo da napravim kreiranje, zauzmi cmd itd itd ali prekida zauzimanje i ako sam unutar zone, nece da rade da kazem te kordinate zauzimanja, mogu da zauzimam i van zone i unutar zone, prekida mi zauzimanje i van zone i unutar zone takodje OnPlayerLeaveDynamicArea sam pokusao ali ne pravi veliku razliku sto se toga tice, radi bolje ali opet je zeznuto da kazem.

3. Menjanje boje f chata, menja boju f chata i radi savrseno medjutim zelim da napravim kada ja na primer stavim da bude boja F3FF02 da on automatski sacuva i 0xF3FF02, zasto, kada ja unesem F3FF02 onda na /f chat lepo radi medjutim ono vreme na timestamp bude belo a ostalo u boji i zato to zelim da i timestamp bude u boji tog chata ako me razumete.

4. Kada ja promenim poziciju sverca (INGAME Komandom) zelim da dodam da stari picup i label obrise i da kreira novi, pokusavao sam tu i tamo da napravim to medjutim ne ide mi bas pa eto bio bih zahvalan ako mi neko bude pomogao.
I to je to sto se tice da kazem moji problema koje ne znam koje kako da uradim i postoje eto poput zone koje me da kazem "Jebu u mozak. Ukoliko vam bude trebalo deo skripte da vidite na sta mislim itd itd, napisite u replay i dostavicu ima puno linija da bi vam ispisao ovde da mi je lakse 1 po 1, od kud znam mozda znate pa vam necu morati ni slati.
Deo skripte:///
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //

1. Ne razumem o cemu je rec? /editor je dialog za selekciju skinova? Ako jeste, samo kada zavrsi kod za promenu skina, stavis da ti prikaze taj isti dialog za selekciju

2. Koristi funkciju streamer-a ( CreateDynamicRectangle ) za kreiranje zona, zatim u timeru za zauzimanje zone proveris prvo da li je u dinamicnoj zoni ( IsPlayerInDynamicArea )

3. Boja timestamp-a ce ti biti u boji drugog argumenta funkcije SendClientMessage, tako da stavi svoju boju u formatu 0xF3FF02FF kao drugi argument funkcije SendClientMessage i bice ti u toj boji timestamp

4. [pawn]new nekiPickup; //Deklarisemo novi pickup

//Uzecu u obzir da si kreirao pickup

obrisiPickup(playerid) {

if(IsValidDynamicPickup(nekiPickup)) //Proverava da li taj pickup postoji
      DestroyDynamicPickup(nekiPickup); //Ako postoji, unisti ga

new Float:Pos[3]; //Nova promenljiva da uzmemo poziciju igraca gde ce pickup biti
   GetPlayerPos(playerid, Pos[0], Pos[1], Pos[2]); //Uzimamo poziciju igraca

nekiPickup = CreateDynamicPickup(modelid, type, Pos[0], Pos[1], Pos[2], worldid = -1, interiorid = -1, playerid = -1, Float:streamdistance = STREAMER_PICKUP_SD, STREAMER_TAG_AREA areaid = STREAMER_TAG_AREA -1, priority = 0); //Samo ga kreiramo na te koordinate

return 1;
}[/pawn]

Ako ti nesto od ovoga ne bude bilo jasno, pitaj :D

Citat: V01D poslato Novembar 03, 2021, 13:04:25 POSLE PODNE
1. Ne razumem o cemu je rec? /editor je dialog za selekciju skinova? Ako jeste, samo kada zavrsi kod za promenu skina, stavis da ti prikaze taj isti dialog za selekciju

2. Koristi funkciju streamer-a ( CreateDynamicRectangle ) za kreiranje zona, zatim u timeru za zauzimanje zone proveris prvo da li je u dinamicnoj zoni ( IsPlayerInDynamicArea )

3. Boja timestamp-a ce ti biti u boji drugog argumenta funkcije SendClientMessage, tako da stavi svoju boju u formatu 0xF3FF02FF kao drugi argument funkcije SendClientMessage i bice ti u toj boji timestamp

obrisiPickup(playerid) {

new Float:Pos[3]; //Nova promenljiva da uzmemo poziciju igraca gde ce pickup biti

nekiPickup = CreateDynamicPickup(modelid, type, Pos[0], Pos[1], Pos[2], worldid = -1, interiorid = -1, playerid = -1, Float:streamdistance = STREAMER_PICKUP_SD, STREAMER_TAG_AREA areaid = STREAMER_TAG_AREA -1, priority = 0); //Samo ga kreiramo na te koordinate

return 1;
}[/pawn]

1. sam sinoc resio ali ili sam corav ili ne znam gde se nalazi edit pa da editujem da sam to fixao.

2. Pokusacu to kad budem imao vremena ko zna mozda i bude radilo daj boze jos nisam tako pokusao

3. ja sam ovako bio radio, i radilo je sve timestamp je bio u boji itd itd, ali na primer kada ja ocu da editujem boju meni stoji tipa FF00FFAA, umesto FF00FF takodje na lider chat zelim da bude u toj boji ali je problem sto na lider chat isto tako pise FF0FFAA i to mi pravi problem i sad ja kad uradim i upisem samo FF00FF onda lider chat bude u toj boji i na /f chat bude u toj boji i takodje  i kad editujem bude u toj boj ali onda na /f chat time stamp nije u toj boj i to mi pravi problem.
[pawn]
      format(string, sizeof(string), "PD | %s (%s): "SIVA"%s", GetName(playerid),customrank, params[0] );
      return OrgPoruka(PlayerInfo[ playerid ][ pClan ],BojaInfo[pFBoja][1], string);
[/pawn]

4. Fixao sam takodje to sinoc nisam stavio da se labeli cuvaju i ucitavaju zato nije radilo :D brzak sam po prirodii zurim zurim i napravim ga nikakvog, a kad eto odvojim malo vreme kao sinoc resim sve
Poslednja Izmena: Novembar 03, 2021, 20:14:12 POSLE PODNE od Goku ^

3. Koliko sam shvatio zelis da embed boju stavis u string.

new color = 0xFFFF00FF; // Zuta
format(string, sizeof string, "{%06x}Bla bla", color >>> 8);
SendClientMessage(playerid, -1, string);

Citat: // xunder poslato Novembar 03, 2021, 20:22:10 POSLE PODNE
3. Koliko sam shvatio zelis da embed boju stavis u string.

new color = 0xFFFF00FF; // Zuta
format(string, sizeof string, "{%06x}Bla bla", color >>> 8);
SendClientMessage(playerid, -1, string);

Da ti obljasnim malo bolje (opsirnije).

Kada ja idem /editorg i odem menjanje boje chata, izbaci mi id org ubacim tipa 1 (Los Santos Police Deparment) i sad ja sam stavio da bude tipa ({FF00FF}Chat Boja) i da Chat Boja jelte bude te boje, i sad kad ja unesem 0xFF00FFAA primer meni f chat bude u toj boji i takodje i time stamp medjutim kada kucam na lider chat i stavim kao ti
[pawn]
format(arank, sizeof(arank), "{%6x}LSPD", BojaInfo[pFBoja][1]); }// medjutim nece da pise FF00FF nego pise {FF00FFAA} LSPD razumes[/pawn] i takodje na /editorg pise ({FF00FFAA}Chat Boja)
a kad ubacim samo FF00FF onda radi i lider chat lepo takodje i radi na editorg pise lepo ({FF00FF} Chat Boja) medjutim na /f onaj timestamp nije u boji nego je belo dok je ostalo u boji, i to je to cela ova da kazem "Komplikacija" je jer sam perfiksionista i zelim da i time stamp bude u boji kao i sve ostalo a ne belo. Nadam se da si sada razumeo

[pawn]format(arank, sizeof(arank), "{%06x}LSPD", BojaInfo[pFBoja][1] >>> 8);[/pawn]

Citat: Goku ^ poslato Novembar 03, 2021, 21:06:22 POSLE PODNE
Da ti obljasnim malo bolje (opsirnije).

Kada ja idem /editorg i odem menjanje boje chata, izbaci mi id org ubacim tipa 1 (Los Santos Police Deparment) i sad ja sam stavio da bude tipa ({FF00FF}Chat Boja) i da Chat Boja jelte bude te boje, i sad kad ja unesem 0xFF00FFAA primer meni f chat bude u toj boji i takodje i time stamp medjutim kada kucam na lider chat i stavim kao ti
[pawn]
format(arank, sizeof(arank), "{%6x}LSPD", BojaInfo[pFBoja][1]); }// medjutim nece da pise FF00FF nego pise {FF00FFAA} LSPD razumes[/pawn] i takodje na /editorg pise ({FF00FFAA}Chat Boja)
a kad ubacim samo FF00FF onda radi i lider chat lepo takodje i radi na editorg pise lepo ({FF00FF} Chat Boja) medjutim na /f onaj timestamp nije u boji nego je belo dok je ostalo u boji, i to je to cela ova da kazem "Komplikacija" je jer sam perfiksionista i zelim da i time stamp bude u boji kao i sve ostalo a ne belo. Nadam se da si sada razumeo

Nece jer moras [/b]0[/b]6x i zerofill 8 bitova ( >>> 8 )

Citat: // xunder poslato Novembar 03, 2021, 23:22:53 POSLE PODNE
Nece jer moras [/b]0[/b]6x i zerofill 8 bitova ( >>> 8 )
i kako bi ja to mogao uradit? nikad ovo nisam radio

Ahaaaaaaaa znaci tako, klk sam ja glup zapravo to sad vidim, hvala vam. Resio sam 1, 3 i 4. Jos samo 2 i gotovo sve, kad budem imao vreme probacu to sto je vo1d napisao nadam se da ce radit tako

obrisiPickup(playerid) {

return 1;
}[/pawn]

Napravio sam ovo za zone sinoc medjutim i dalje nece da radi ili sam ja retardiran ili je skripta retardirana nema drugo, pre bih rekao da sam ja, idem /zauzimi i izadjem iz zone medjutim i dalje zauzima i nece da prekine

obrisiPickup(playerid) {

return 1;
}[/pawn]

Zanimljiva stvar koju sam sad otkrio sto mi je jako cudna, kada sam unutar zone idem /zauzmi zapocne zauzimanje (unutar teritorije) posle 1 sekunde prekine, izadjem iz zone znaci van zone sam idem /zauzmi i pocne da uzima (VAN ZONE) i zauzima normalno e sad zanimljiva cinjenica je kad ja dok zauzimam (van zone) ako udjem unutar zone meni prekine zauzimanje, sto znaci da je potpuno obrnuto od onoga sto treba van zone zauzima normalno cim udjem u zonu prekine WTF.

ako ti radi obrnuto mozda negdje na provjeri imas !IsPlayerRangeOfPoint ili slicno pa ti kontra radi, u svakom slucaju posalji funkciju zauzimanja
Upwork Skills
Back-end:
• PHP Frameworks (Laravel, Symfony,Codeigniter)
• Python/Django
• Node.js

Front-end:
• HTML
• CSS pre-processing (SASS, LESS)
• Javascript (JQuery, Ajax, Vue, Angular, React, etc.)
• Bootstrap

CMS
• Wordpress (Woocommerce)
• Shopify, Magento

Citat: Grella™ poslato Novembar 05, 2021, 10:24:37 PRE PODNE
ako ti radi obrnuto mozda negdje na provjeri imas !IsPlayerRangeOfPoint ili slicno pa ti kontra radi, u svakom slucaju posalji funkciju zauzimanja
[pawn]
forward GangZone(playerid);
public GangZone(playerid)
{
   if(IsPlayerInDynamicArea(playerid, GZ[zonaid[playerid]][gZoneRectAngle]))
   {
      new id = zonaid[playerid];
      new string[256];
      GangZoneStopFlashForAll(ZonaID[id]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[0][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[1][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[2][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[3][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[4][playerid]);
      zonaid[playerid] -= 1;
      zonatime[playerid] -= 1;
      KillTimer(zonatimer[playerid]);
      zauzimaplayer[playerid] = 0;
      DeletePVar(playerid, "zauzima");
      GZ[id][Zauzima] = 0;
      SCM(playerid,NS_CRVENA,"[ERROR]: "SIVA"Zauzimanje je prekinuto zato sto ste izasli iz okvira zauzimanja.");
      new sttatus[64];
      if(GZ[id][zonaTeam] == 1) { sttatus = "The Vinci Family"; }
      if(PlayerInfo[playerid][pClan] > 0)
      {
         format(string,sizeof(string),"[TERITORIJA] "BELA"Niste uspeli da zauzmete teritoriju (%d) koja je u posedu %s.",id,sttatus);
         SendFamilyMessage(PlayerInfo[playerid][pClan],NS_CRVENA,string);
      }
      if(GZ[id][zonaTeam] == 1)   //---TVF
      {
         format(string,sizeof(string),"[TERITORIJA] "BELA"Organizacija %s nije uspjela da zauzme vasu teritoriju (%d).", ImeOrganizacije(PlayerInfo[playerid][pClan]), id);
         SendFamilyMessage(2,NS_CRVENA,string);
      }
      return true;
   }
   zonatime[playerid] -= 1;
   if(zonatime[playerid] > 240 && zonatime[playerid] < 301)
   {
      if(zonas[playerid] == 1)
      {
         zonas[playerid] = 60;
      }
      zonas[playerid] -= 1;
      new text2[126];
      format(text2, sizeof(text2), "04:%d",zonas[playerid]);
      PlayerTextDrawSetString(playerid,ZauzimanjeTD[2][playerid], text2);
      PlayerTextDrawShow(playerid, ZauzimanjeTD[2][playerid]);
   }
   if(zonatime[playerid] > 180 && zonatime[playerid] < 240)
   {
      if(zonas[playerid] == 1)
      {
         zonas[playerid] = 60;
      }
      zonas[playerid] -= 1;
      new text2[126];
      format(text2, sizeof(text2), "03:%d",zonas[playerid]);
   }
   if(zonatime[playerid] > 120 && zonatime[playerid] < 180)
   {
      if(zonas[playerid] == 1)
      {
         zonas[playerid] = 60;
      }
      zonas[playerid] -= 1;
      new text2[126];
      format(text2, sizeof(text2), "02:%d",zonas[playerid]);
   }
   if(zonatime[playerid] > 60 && zonatime[playerid] < 120)
   {
      if(zonas[playerid] == 1)
      {
         zonas[playerid] = 60;
      }
      zonas[playerid] -= 1;
      new text2[126];
      format(text2, sizeof(text2), "01:%d",zonas[playerid]);
   }
   if(zonatime[playerid] > 0 && zonatime[playerid] < 60)
   {
      if(zonas[playerid] == 1)
      {
         zonas[playerid] = 60;
      }
      zonas[playerid] -= 1;
      new text2[126];
      format(text2, sizeof(text2), "00:%d",zonas[playerid]);
   }
   if(zonatime[playerid] < 1)
   {
        PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[0][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[1][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[2][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[3][playerid]);
      PlayerTextDrawHide(playerid, ZauzimanjeTD[4][playerid]);
      new rand = random(3);
        switch(rand)
        {
            case 0:
            {
             new rasda = random(500)+1000;
            va_SendClientMessage(playerid,NS_YELLOW, "[INFO] "BELA"Zauzeli ste teritoriju i dobili "HZELENA"%dg materijala"BELA".", rasda);
            PlayerInfo[playerid][pMats] += rasda;
            }
            case 1:
            {
                new rasda = random(500)+1000;
            va_SendClientMessage(playerid,NS_YELLOW, "[INFO] "BELA"Zauzeli ste teritoriju i dobili "HZELENA"%dg droge"BELA".", rasda);
            PlayerInfo[playerid][pDroga] += rasda;
            }
            case 2:
         {
                new rasda = random(30000)+20000;
            va_SendClientMessage(playerid,NS_YELLOW, "[INFO] "BELA"Zauzeli ste teritoriju i dobili "HZELENA"$%d novca"BELA".", rasda);
            g_NovacPlus(playerid, rasda);
            }
        }
      KillTimer(zonatimer[playerid]);
      zauzimaplayer[playerid] = 0;
      DeletePVar(playerid, "zauzima");
      new clan = PlayerInfo[playerid][pClan];
      new lider = PlayerInfo[playerid][pLider];
      new id = zonaid[playerid];
      GZ[id][Zauzima] = 0;
      GangZoneStopFlashForAll(ZonaID[id]);
      new string[256];
      new sttatus[64];
      if(GZ[id][zonaTeam] == 1) { sttatus = "The Vinci Family"; }
      if(PlayerInfo[playerid][pClan] > 0)
      {
         format(string,sizeof(string),"[TERITORIJA] "BELA"Zauzeli ste teritoriju (%d) koja je bila u posjedu %s.",id,sttatus);
         SendFamilyMessage(PlayerInfo[playerid][pClan],NS_CRVENA,string);
      }
      if(GZ[id][zonaTeam] == 2 && clan == 2 || lider == 2)
      {
          format(string,sizeof(string),"[TERITORIJA] "BELA"Organizacija TVF je zauzela teritoriju (%d) koja je bila u vasem posjedu.", id);
         SendFamilyMessage(GZ[id][zonaTeam],NS_CRVENA,string);
         GZ[id][zonaTeam] = 1;
         DestroyDynamic3DTextLabel(ZonaLabel[id]);
         GangZoneHideForAll(ZonaID[id]);
         GangZoneShowForAll(ZonaID[id],0xe80d0dEE);
         new status[64];
         format(status,sizeof(status),"The Vinci Family");
         format(string,sizeof(string),"{157DEC}[ {FFFFFF}TERITORIJA {157DEC}]\nTeritorija je u vlasnistvu bande {FFFFFF}%s\n{157DEC}Ako zelis da je zauzmes kucaj {FFFFFF}/zauzmi",status);
         ZonaLabel[id] = CreateDynamic3DTextLabel(string ,0x33CCFFAA,GZ[id][gPickupx], GZ[id][gPickupy], GZ[id][gPickupz], 25, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 30.0);
         SacuvajZonu(id);
      }
      }
        return 1;
   }
   return 1;
}[/pawn]