Pomoc ako moze xD

Započeo ScarfyYT, Oktobar 22, 2021, 16:04:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kae begi imam jedan problemcic i prvi put se susrecem sa ovim sranjem vec sat vremena pokusavam skontati kako da sredim nema boga znaci... Ubacujem jedan sistem i sad sta je problem znaci sve definisao kako treba sve odradio medjutim izbacuje mi error da je ovo "object_world" vec definisano, ja odem i obrisem gdje sam ga ja definisao kompajlujem ono izbaci da object_world nije definisano, ja ponovo definisem ono opet da je vec definisano jedan jebeni error sat vremena me jebe... Ako neko moze helpati zaradice sevap bgm xD
Deo skripte: [pawn]error 021: symbol already defined: "object_world"[/pawn]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Poslednja Izmena: Oktobar 25, 2021, 22:22:50 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I
~YouTube: Scarfy~
~Facebook: Scarfy YT~

Imao sam taj problem par puta, to je u mapama kako mi se cini...znaci imas tipa newMAPA123, itd, object_world; pa tako imas i ispod te mape drugi new sa imenom mape i ostalim tim sranjima, na najnovijoj mapi obrises to object_world = -1 mislim da tako pise (Tako sam ja rijesio taj prob)
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

Citat: ᴅ ɪ ɴ ᴏ poslato Oktobar 22, 2021, 16:14:54 POSLE PODNE
Imao sam taj problem par puta, to je u mapama kako mi se cini...znaci imas tipa newMAPA123, itd, object_world; pa tako imas i ispod te mape drugi new sa imenom mape i ostalim tim sranjima, na najnovijoj mapi obrises to object_world = -1 mislim da tako pise (Tako sam ja rijesio taj prob)

Pa da brate sat vremena se jebem se tim doslo mi je vise da komp kroz prozor izbacim...
Hvala provjericu sad

Samp compiler funkcionise tako da cita kod od pocetka do kraja i ide tim redosledom. Sto znaci ako neku globalnu promenljivu deklarises na dnu skripte, i probas da je iskoristis negde iznad, neces to mocu da uradis, zato sto compiler nije dosao do tog dela koda i ne zna da je ta promenljiva uopste deklarisana.

Da ne tupim previse, stavis promenljivu object_world na pocetak negde i stavis na vrednost koja ti treba ( ako ti treba ). Zatim ubacujes svaku svoju mapu ispod te deklarisane promenljive, bez ponovnog deklarisanja iste promenljive.

Citat: V01D poslato Oktobar 22, 2021, 18:06:29 POSLE PODNE
Samp compiler funkcionise tako da cita kod od pocetka do kraja i ide tim redosledom. Sto znaci ako neku globalnu promenljivu deklarises na dnu skripte, i probas da je iskoristis negde iznad, neces to mocu da uradis, zato sto compiler nije dosao do tog dela koda i ne zna da je ta promenljiva uopste deklarisana.

Da ne tupim previse, stavis promenljivu object_world na pocetak negde i stavis na vrednost koja ti treba ( ako ti treba ). Zatim ubacujes svaku svoju mapu ispod te deklarisane promenljive, bez ponovnog deklarisanja iste promenljive.

Pa na tvom modu radim xD

Citat: V01D poslato Oktobar 22, 2021, 22:36:09 POSLE PODNE
Kakve to veze ima sa bilo cim xD?

Pa nigdje nema da je vec postavljeno to hahaha, bar ne koliko sam ja vidio a prelistao sam citavu skriptu zbog jebenih NPC-eva na misiji  ::)

Citat: V01D poslato Oktobar 22, 2021, 18:06:29 POSLE PODNE

Radi hvala