City of Dreams

Započeo Slade, Septembar 25, 2021, 18:04:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Community

Pozdrav i poštovanje svim članovima foruma. U narednih par dana predstavit ću vam City of Dreams gamemode koji smo pripremali već dugo za samu City of Dreams zajednicu, kao i neke od osnovnih Roleplay mode sistema, do onih zbog kojih bi baš trebali doći igrati na naš server. City of Dreams server će voditi 3 osobe, te je plan stvoriti balansiranu igru za uživanje kod svih igrača koji započnu igru na serveru. Ono što trebate znati jeste da su sati odvojeni samo za računanje cijena u odnosu plate na poslovima te je ekonomija servera balansirana maksimalno.

Forum: www.cityofdreams.info
SA-MP IP: 54.36.19.104:7799
Discord: Click!

Pozivamo sve zainteresovane da se pridruže projektu. Svakako - trebat ćemo ljude na svim pozicijama dok ne uspostavimo sigurnu i zdravu zajednicu za sve što igraju.
Ispod ćemo postaviti neke od sistema, kao što sam gore naveo, od regularnih do onih što naš server čine koliko toliko jedinstvenim.
Nećemo moći objaviti sve sisteme jer je server odnosno gamemode jako opširan tako da ćete morati većinu njih sami otkriti na serveru.

Regularni poslovi

Regularni svakodnevni poslovi su oni koje možete odabrati, koji nose ugovor (koji morate ispuniti u satima prije otkaza), te koje možete uvjek raditi za regularnu platu. Ispod ćemo navesti par poslova, jer ih na serveru ima jako dosta.

Lovac

Lovac kao posao se oslanja na korištenje Lovačke puške. Zona Lova se nalazi odmah pored, nedaleko od Lovačke kućice, gdje se i zapošljava, i unutar Zone Lova posao Lovca jeste postaviti mamac kako bi namamio "divljač". Kada životinja priđe, Lovac može upucati jednu od njih, pokupiti je te odnjeti na vaganje. Ovisno o kilaži Lovac dobija novac za ulovljenu divljač.

Vatrogasac

Simuliran stvarnom životu, prost cilj Vatrogasca jeste gasiti požare širom Los Santosa. Korištenjem LALT tipke u kamionu tražite od spikera da vam potraži aktivan požar na području Vašeg grada. Ponekada, desiti će se da nema aktivnih požara pa ćete morati sačekati, a požar možete gasiti aparatom za gašenje koji dobijate sa opremom te naravno Kamionom za Vatrogasce. Kada ugasite sve plamenove na kućama/zgradama koje gore, dobijate odmah novac.

SecuroServ in SA-MP

Office

Da biste postali CEO, odnosno stvorili vlastitu organizaciju (imate opciju, i da se pridružite tuđoj organizaciji na poziv), neophodno je da imate Office. Office i jeste najskuplji dio samog ulaganja u organizaciju jer pri odabiru Office-a, dajete ime svojoj organizaciji te je zvanično kreirate i možete postati CEO iste kada god želite.
Uz Office dolazi Actor koji radi na pultu i kod kojeg možete uvjek besplatno uzeti namirnice, kao i SecuroServ systems laptop, preko kojeg pristupate mnogim poslovima i informacijama. (više na slikama ispod)

CEO

Kao CEO, vi ste glava vaše kompanije. U mogućnosti ste zaposliti ljude koji će raditi za vas, uz to stavljati svoju naknadu na poslove. Poslove pokreće isključivo CEO preko SecuroServ laptopa, ili Cargo Delivery preko AdHawk laptopa u WareHouseu.

SecuroServ Laptop

Sav posao se pokreće preko ovog laptopa. Možete vidjeti informacije o svojoj organizaciji - sekcija organization, pokrenuti posao - sekcija cargo jobs, te vidjeti Weekly Challenges.

Weekly Challenge prikazuje top 5 organizacija po zarađenom novcu u protekloj sedmici. Prvih 5 dobijaju nagradu od 250k do 50k (od 1. do 5. mjesta - po razlici od 50k).

WareHouse

Kada posjedujete organizaciju, i samim time Office, neophodno je imati Warehouse, jer svi poslovi osim Special Worka zahtjevaju Warehouse: Special Cargo, Vehicle Cargo, Cargo Delivery.
U Warehouseu cuvate produkte, te dostavljate Vehicle Cargo vozila koja tada unovcite ilegalnom prodajom.
Takodjer, WareHouse je obogacen AdHawk laptopom preko kojeg i pokrećete posao Cargo Deliverya.

Special Cargo

Special Cargo predstavlja sistem krađe kombija (1 do 3 kombija) sa produktima, kojeg čuvaju bande (NPCovi sa puškama). Kada se kombi ukrade, dostavi se u Warehouse gdje se "unovči" u produkte, koji se kasnije prevoze u Cargo Deliveryu na lokacije i time profitira organizacija.

Cargo Delivery

Produkte koje dovezete u Special Cargu, morate dostaviti koristeci Cargo Delivery na AdHawk laptopu u Warehouseu.
U ovom slučaju, na mapi su prikazane samo 2 lokacije jer sam imao samo 2 produkta koje sam dovezao gore na slikama.

Vehicle Cargo

Vehicle Cargo predstavlja sistem krađe skupocjenih vozila, koje čvrsto čuvaju bande koje su plaćene da čuvaju to vozilo od bogatih vlasnika. Posao se pokreće preko SecuroServ laptopa klikom na Vehicle Cargo, a zatim trebate ukrasti (sjesti) u vozilo i dovesti ga u WareHouse. Nakon što dođete u Warehouse, isplaćena će vam biti vrijednost vozila na crnom tržistu, te će vam se odbiti od cjene onoliko koliko ste oštetili vozilo (Value Loss).

Exports And Imports
Exports and Imports je zapravo jedan od "poslova sa strane" u singleplayer San Andreasu.
Sistem je jednostavan, na ploči imate imena sa vozilima, dovezete vozilo - dobijete nagradu od gazde dokova. Nakon što dovezete vozilo, ime tog vozila će biti prekriženo kredom.
Lista se mjenja svake sedmice, te je moguće ponovno ispuniti istu naravno sa drugačijim modelima vozila.
Ovdje možete pročitati i Singleplayer Wiki: Click!

Disco Jobs & Management in SA-MP

Ovdje se predstavlja sistem kontrole i poslova Diskoteke koju možete posjedovati kao i svaku drugu regularnu firmu (market, trafiku itd). Uz diskoteku, pored novca koji vam ostavljalju igraci, možete raditi odredene poslove koji ce vam povecati popularnost diskoteke i samim time ce vam novac svaki sat dolaziti u zavisnosti od popularnosti vaše firme.

Promocija - Reklama Letcima

Reklama letcima predstavlja sistem povećanja popularnosti kluba. Što je klub više popularan, više "aktora" koji plešu i uživaju u vašem klubu će biti. Samim time, više ćete novca obrtati po satu.

DeeJay

Postoji sistem dovođenja DeeJaya u vaš klub. Kada dovete DeeJaya, on će zamrznuti vaše stanje kluba dok god nastupa. Dakle, dok imate DeeJaya, popularnost vaša kluba neće opadati. DeeJaya ćete također moći vidjeti kao actora kod mjesta gdje se i sam laptop nalazi.

Ostalo

Diskoteka je normalna firma, kao market, trafika, itd. Sa dodatnim sistemima. Sa dodanim aktorima, atmosfera u klubu je bolja i naravno ljepše je boraviti u istom. Pored ovih sistema, moguće je kupiti svakakva pića u klubu.

Stanje: 0%

Stanje: 100%

Brutalni sistemi, brutalno odradjeno ... GL

Sheeeesh man, ovo je P R E D O B R O 100/10
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

Povrsno sam prelistao i poprilicno me asocira na gta multiplayer cz, ali svakako mi se svidja. Nije predrkano glupavim ui textdrawovima, nego je sve minimalno, a vise se vodilo racuna o samim sistemima. Pohvale ;)

Lepo izgleda. Mnogo srece i uspeha vam zelim  8)
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Bravoo , dobar dobar :D

One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

GTA-MULTIPLAYER.CZ ???? Bukvalno sistemi identicni onima sa Welcome to Los Santos 1/2/3... Opet pohvale za trud ali ono..
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

Citat: ꜱᴍᴏᴋᴇ poslato Septembar 27, 2021, 22:59:54 POSLE PODNE
GTA-MULTIPLAYER.CZ ???? Bukvalno sistemi identicni onima sa Welcome to Los Santos 1/2/3... Opet pohvale za trud ali ono..

Bukvalno koji sistem je identičan, pošalješ slike ili nesto? Ui, desni gornji ćošak? To nije sistem, već text draw. Systems UI? To su obični Gta San Andreas style textdrawi, opet nije system nego samo textdrawi, ali pretpostavit ću da nikad i nisi igrao single player jer je samp već u 2021 godini pa nove generacije igraju pa i ne znaš kako zapravo single player izgleda.
Također sam koncept ovih sistema sam davno objavio i već je neko pisao za UI I taj server,tako da ova skripta se duže radi nego što si ti član ovog foruma.
Sistemi? Vjerovatno ni GTA5 nisi igrao pa ne znaš šta je Securo serv. Dalje neću da tupim.

Hvala ostalima.
Poslednja Izmena: Septembar 28, 2021, 05:58:04 PRE PODNE od Slade

Citat: Slade poslato Septembar 28, 2021, 05:53:05 PRE PODNE
Bukvalno koji sistem je identičan, pošalješ slike ili nesto? Ui, desni gornji ćošak? To nije sistem, već text draw. Systems UI? To su obični Gta San Andreas style textdrawi, opet nije system nego samo textdrawi, ali pretpostavit ću da nikad i nisi igrao single player jer je samp već u 2021 godini pa nove generacije igraju pa i ne znaš kako zapravo single player izgleda.
Također sam koncept ovih sistema sam davno objavio i već je neko pisao za UI I taj server,tako da ova skripta se duže radi nego što si ti član ovog foruma.
Sistemi? Vjerovatno ni GTA5 nisi igrao pa ne znaš šta je Securo serv. Dalje neću da tupim.

Hvala ostalima.
Prijatelju, igram ovu igru vec 8 godina i znam sve u detaljima, niko nije ni pomenuo TextDrawove, rekao sam SISTEMI, u smislu misije i tako te stvari, nemoj me uciti jer na samom tom serveru igram preko 3 godine, same misije su prekopirane sa onog servera, kao na primer ono za dostavljanje vozila, ispustanje letaka iz aviona, nije iskopirano?

Nisam bas sve pregledao sto si ti poslao ali verujem da su svi systemi prekopirani kao i ovi koje sam dole postavio. :) Lep pozdrav!

"pošalješ slike ili nesto?" Odmah sefe.

https://www.youtube.com/watch?v=eyHUb1Ja4do

3:35 4:15 7:10
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

Citat: ꜱᴍᴏᴋᴇ poslato Septembar 28, 2021, 14:03:15 POSLE PODNE
Prijatelju, igram ovu igru vec 8 godina i znam sve u detaljima, niko nije ni pomenuo TextDrawove, rekao sam SISTEMI, u smislu misije i tako te stvari, nemoj me uciti jer na samom tom serveru igram preko 3 godine, same misije su prekopirane sa onog servera, kao na primer ono za dostavljanje vozila, ispustanje letaka iz aviona, nije iskopirano?

Nisam bas sve pregledao sto si ti poslao ali verujem da su svi systemi prekopirani kao i ovi koje sam dole postavio. :) Lep pozdrav!

"pošalješ slike ili nesto?" Odmah sefe.

https://www.youtube.com/watch?v=eyHUb1Ja4do

3:35 4:15 7:10
Neki sistemi jesu slicni ali ne verujem da je Slade imao nameru da prekopira nekog ili tome slicno, btw radjeno je na principu GTA SA Singleplayer i GTA V
dok je navedeni server gta-multiplayer.cz isto radjen na fazon GTA SA Singleplayera, i veruj mi za ovo sto je decko uradio treba mnogo mnogo truda i vremena provedeno za racunarom , zato ne vidim svrhu tvog komentara.