Profizija

Započeo Goku ^, Jul 21, 2021, 06:53:43 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Zelim da napravim kada igrac dize novac u (Banci, bankomatu) da ima proviziju tipa da od 200k da mu oduzme tipa 5 procenta, i tako dalje kad podigne tipa 20m oduzme mu tipa 300k provizija primer, zbog ekonomije.
Deo skripte:
Pawno Code: [Izaberi]//
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):///
Poslednja Izmena: Jul 23, 2021, 12:40:24 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Odradi matematicki, prosto dijeljenje sa procentima...

Citat: Galardo poslato Jul 21, 2021, 09:14:55 PRE PODNE
Odradi matematicki, prosto dijeljenje sa procentima...
Dzabe ja znam matematiku kad ne mogu da napravim u skritpi, to ti je isto kao da ti sad pitas kako da napravim posao ribara i ja ti odgovorim, odradi ljutski kao sto pravi ljudi pecaju ribe. Ja sam ovo okacio da mi mi neko pomogao ovo sto si napisao "Odradi matematicki, prosto dijeljenje sa procentima..." sam mogo i sam da kazem

Dovoljno je samo da znas matematiku da bi ovo uradio, ali izgleda da je problem i to.  ::)

Da bi uzeo proviziju, tj. neki posto od neke vrednosti to mozes uraditi na ovaj nacin:

vrednost -= vrednost * 0.02

Procente predstavljas u decimalnom zarezu, znaci 1% = 0.01, 10% = 0.1%, 50% = 0.5%, 100% = 1, 125% = 1.25.

Mozes i odmah da ovako postavis vrednost, na primer zelis da skines 3%:

vrednost = vrednost * 0.97;

( % / vrednost ) * 100

Ali...zasto?
U kom to univerzumu neko uzima % kada neko podize novac sa bilo cega? :D
Ovaj pravi severnu koreju er pi izgleda :D

Citat: Sage poslato Jul 21, 2021, 11:12:06 PRE PODNE
( % / vrednost ) * 100

Ali...zasto?
U kom to univerzumu neko uzima % kada neko podize novac sa bilo cega? :D
Ovaj pravi severnu koreju er pi izgleda :D

:D :D
Ima u Srbiji kada podizes sa bankomata od banke u kojoj nemas racun pa skine proviziju xd

Citat: tutankamon poslato Jul 21, 2021, 11:21:56 PRE PODNE
:D :D
Ima u Srbiji kada podizes sa bankomata od banke u kojoj nemas racun pa skine proviziju xd
Ima ako zivis u vranju, odavno su univerzalni bankomati svuda po gradovima,"vecim" gradovima, bukvalno sam juce u Sapcu podigao na random bankomatu i ne uzimaju proviziju :D

Citat: Sage poslato Jul 21, 2021, 11:31:56 PRE PODNE
Ima ako zivis u vranju, odavno su univerzalni bankomati svuda po gradovima,"vecim" gradovima, bukvalno sam juce u Sapcu podigao na random bankomatu i ne uzimaju proviziju :D
Buraz ovo ti nije srbija nego samp, znaci ako zelim da napravim /fly da letim po mapi ja cu to napraviti, svi dizete uzbunu zato sto zelimi Proviziju na bankomat a drugi ljudi sta prave lelelele

Citat: Sage poslato Jul 21, 2021, 11:31:56 PRE PODNE

Kaze se u Sabacu

Citat: Goku ^ poslato Jul 21, 2021, 18:57:13 POSLE PODNE
Buraz ovo ti nije srbija nego samp, znaci ako zelim da napravim /fly da letim po mapi ja cu to napraviti, svi dizete uzbunu zato sto zelimi Proviziju na bankomat a drugi ljudi sta prave lelelele
Zajebavam se, majmune

Citat: tutankamon poslato Jul 21, 2021, 10:44:45 PRE PODNE
Dovoljno je samo da znas matematiku da bi ovo uradio, ali izgleda da je problem i to.  ::)

Da bi uzeo proviziju, tj. neki posto od neke vrednosti to mozes uraditi na ovaj nacin:

Procente predstavljas u decimalnom zarezu, znaci 1% = 0.01, 10% = 0.1%, 50% = 0.5%, 100% = 1, 125% = 1.25.

Ne radi povecava novac u banci takodje ne izbacuje nacan broj tipa podignem 50 miliona izbaci proviziju 4 dolara :D

Citat: Goku ^ poslato Jul 21, 2021, 21:19:48 POSLE PODNE
Ne radi povecava novac u banci takodje ne izbacuje nacan broj tipa podignem 50 miliona izbaci proviziju 4 dolara :D
( % / vrednost ) * 100

Dobio si vec odgovor, posalji kod da vidimo sta uopste radis  ::)

Citat: Galardo poslato Jul 21, 2021, 21:20:43 POSLE PODNE
( % / vrednost ) * 100

Dobio si vec odgovor, posalji kod da vidimo sta uopste radis  ::)
Zelim da odradim ovako kako mi je obljasnio tutankamon i dodao iznos -= iznos*0.05; i nema erora medjutim ja zelim sad to da konvertujem, znaci da kad ja podignem novac da i izbaci mi listu tipa Podignut novac, Provizija, staro stanje novo stanje jelte, da sve to bude konvertovano i jeste sem provizije jer nece, Sta znaci to konvertujem, da ima . znaci 1.000.000 itd itd 500.000 i tako dalje medjutim kada ja idem
Konvertuj(iznos-= iznos*0.05)
izbaci mi ovaj warning
warning 213: tag mismatch: expected tag none ("_"), but found "Float"

Pawno Code: [Izaberi]

Pawno Code: [Izaberi]