Cuvanje Gui

Započeo Goku ^, Jul 03, 2021, 00:46:45 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Napravio sam cmd /gui (105 boja) kako da napravim da se te boje cuvaju prosli put kada sam postavio ovo neko je napisao PlayerInfo[playerid][pBojaGui] = Boja; itd ali nece jer nece sacuvati boje kako treba primer 0x191970AA taj treba da sacuva i da ucita to kad se uloguje itd itd ali nece
Deo skripte://
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): //
Poslednja Izmena: Jul 04, 2021, 23:35:55 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Galardo

*

mgWhosyGD

105...

Napravi neki 5 mogucnosti, i cuvaj od 1-5 u fajlu, kada loadas kroz switch postavi boju koju treba i tjt...
Cemu komplikovanje...

Citat: Galardo poslato Jul 03, 2021, 00:49:52 PRE PODNE
105...

Napravi neki 5 mogucnosti, i cuvaj od 1-5 u fajlu, kada loadas kroz switch postavi boju koju treba i tjt...
Cemu komplikovanje...
Ima 105 jer sam boje uzimao sa Gta san andreas RGB boje, hteo sam takodje da moze i igrac sam da definise svoju boju ali mi nije islo i ostalo je tako a ovo za falj sto si napisao ne kapiram bas na sta si mislio

Galardo

*

mgWhosyGD

Citat: Dime123 poslato Jul 03, 2021, 01:17:13 PRE PODNE
Ima 105 jer sam boje uzimao sa Gta san andreas RGB boje, hteo sam takodje da moze i igrac sam da definise svoju boju ali mi nije islo i ostalo je tako a ovo za falj sto si napisao ne kapiram bas na sta si mislio
Predpostavljam da koristis ini, tako da napravis mu da ucitava/cuva unutar fajla odredjenog igraca neku varijablu koja ce po defaultu biti 0 (neka to bude glavna boja), ako promijeni boju update-as mu tu varijablu i na connectu kroz switch provjeris koja je vrijednost i postavis boju na osnovu toga.

0x191970AA je hexadecimalni zapis broja 421097642.

Ukoliko si uspio da napravis sve boje i TD se mijenja u boju koju si postavio dovoljno je da tu boju (u primjeru color varijabla) sacuvas kao obicni integer.

new color = 0x191970AA;
PlayerTextDrawColor(playerid, textdrawid, color);