Cipovanje auta by tayloR

Započeo _tayloR, Jun 23, 2021, 23:03:22 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

BrzinaVozila ne bi trebao biti 2D array, mozes koristiti nesto kao Yless u y_vehicledata - VIM.

Mislim da je 1000ms/500ms previse za simulaciju takta rada motora i ovo bi trebalo da bude dosta vise "smooth" (tipa 50ms max.).

Imas gresku na liniji 262.
Takodje, array se koristi za neke druge stvari a ne za skracivanje duzine koda tkd Float:VelPos[3] podijeli u 3 posebne varijable.

Ostale zamjerke su vec pomenute gore.

Citat: // xunder poslato Jun 24, 2021, 18:14:20 POSLE PODNE
BrzinaVozila ne bi trebao biti 2D array, mozes koristiti nesto kao Yless u y_vehicledata - VIM.

Mislim da je 1000ms/500ms previse za simulaciju takta rada motora i ovo bi trebalo da bude dosta vise "smooth" (tipa 50ms max.).

Imas gresku na liniji 262.
Takodje, array se koristi za neke druge stvari a ne za skracivanje duzine koda tkd Float:VelPos[3] podijeli u 3 posebne varijable.

Ostale zamjerke su vec pomenute gore.
Hvala na savjetima brt

na 50ms ne moze raditi, mozda na nekom manjem boostu nisam testiro, ja sam sebi podesio onako kako mi izgleda realisticno i po mom ukusu, moze se to
malo izmjeniti kako kome odgovara, ne kazem da je savrseno ali eto koliko toliko je realisticno osjeti se da je boost ali eto

GetSpeed trebaš dodati, nije kod svakog isto mjerenje brzine, recimo kod mene je mjerenje u mph postavljeno tako da je infernus na GetSpeed mogao 120-130 max, dok je kod tebe u kmh na 220

Svakako fino je, treba još provjera, promjene angle-a recimo, da ga ne baca dok skreće/drifta jer će se desiti 99% na hostu, meni jeste

Citat: Taylor Morelli poslato Jun 24, 2021, 22:51:37 POSLE PODNE
Hvala na savjetima brt

na 50ms ne moze raditi, mozda na nekom manjem boostu nisam testiro, ja sam sebi podesio onako kako mi izgleda realisticno i po mom ukusu, moze se to
malo izmjeniti kako kome odgovara, ne kazem da je savrseno ali eto koliko toliko je realisticno osjeti se da je boost ali eto

Ubacio sam u svoj mod sve ovo, mada malo napravio par izmena. Uglavnom, na 50ms ne moze da radi, brzina postane ogromna, najbolje radi na 1000ms, pritom sam koristio ptask

Citat: 'xza poslato Jun 24, 2021, 23:22:54 POSLE PODNE
GetSpeed trebaš dodati, nije kod svakog isto mjerenje brzine, recimo kod mene je mjerenje u mph postavljeno tako da je infernus na GetSpeed mogao 120-130 max, dok je kod tebe u kmh na 220

Svakako fino je, treba još provjera, promjene angle-a recimo, da ga ne baca dok skreće/drifta jer će se desiti 99% na hostu, meni jeste
mislim da se ne moze bas podesit da bude idealno jer ono 45-50 kapak da normalno radi ne znam sad koliko si ti postavljo max stage kmh

[pawn]#define STAGE_1 50
#define STAGE_2 80
#define STAGE_3 100
#define STAGE_4 130
[/pawn]

Ostavicu ovo moje ovde :D :D

P.S. radi perfektno sve

Citat: Taylor Morelli poslato Jun 24, 2021, 22:51:37 POSLE PODNE
Hvala na savjetima brt

Naravno da bi se moralo smanjiti ubrzanje, govorim o izjednacenijem efektu ubrzanja (ne znam nasku rijec zato govorim smooth, valjda znas sta to znaci)
Mislim da je 1s pregrubo, al svako ima svoj ukus. Takodje moj nacin bi trebao i da potisne taj efekat "bacanja auta" pri driftu

Citat: // xunder poslato Jun 25, 2021, 10:06:09 PRE PODNE
Naravno da bi se moralo smanjiti ubrzanje, govorim o izjednacenijem efektu ubrzanja (ne znam nasku rijec zato govorim smooth, valjda znas sta to znaci)
Mislim da je 1s pregrubo, al svako ima svoj ukus. Takodje moj nacin bi trebao i da potisne taj efekat "bacanja auta" pri driftu
smooth kao da klizi ko po loju, to je ta naška riječ :D
CAPTAIN FOUX aka TDEGOD

Citat: // xunder poslato Jun 25, 2021, 10:06:09 PRE PODNE
svaki boost ispod 1.0 samo usporava auto a dastavim 1.1 sto je najmanje onda dostignem max brzinu u bukv  pola sekunde, a naprimjer da sad neko hoce da se primjeti razlika u startu i ubrzanju mora staviti za s1 1.1 s2 1.2 itd..

moze neko pomoc mala, meni ovo ne radi?
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

Ipak radi, sjebao sam ja nesto u vezi tajmera, uglavnom, prebacio sam u ptask i sve radi odlicno, samo ima jedan problem haha, imas tu gresku, kad ides u rikverc takodje se povecava brzina auta, takodje(bar je meni tako) na svako dugme koje pritisnem na tastaturi auto ubrzava, i ja sam takodje dodao(sto i vama preporucujem) da ostavite VelPos 3, znaci nemojte stavljati tu *1.1 jer onda kad skocite negde bukvalno letite sa autom :)
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

Citat: Taylor Morelli poslato Jun 25, 2021, 10:40:47 PRE PODNE
svaki boost ispod 1.0 samo usporava auto a dastavim 1.1 sto je najmanje onda dostignem max brzinu u bukv  pola sekunde, a naprimjer da sad neko hoce da se primjeti razlika u startu i ubrzanju mora staviti za s1 1.1 s2 1.2 itd..

Postoji prostor izmedju 1.1 i 1.0.
https://en.wikipedia.org/wiki/Single-precision_floating-point_format

Nista spec moze se naci na nekim modovima