Kako onemoguciti brzo trcanje

Započeo Djordjevic4, Jun 23, 2021, 10:52:41 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Zelim da kada igrac bude imao manje od neke kolicine health-a, da ne moze nikako brzo trcati i skakati. Znaci kada klikne sprint ili jump dok obicno trci da to uopste ne reaguje. Kako to mogu napraviti?
Deo skripte:
//

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
//
Poslednja Izmena: Jun 26, 2021, 19:55:29 POSLE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Mislim da nije moguće baš onemogućiti već neki fazon kao sa bunnyhopom, napraviš OnPlayerKeyStateChange kad stisne ILI drži KEY_SPRINT i KEY_JUMP, a health < 30 recimo, da mu baci neku animaciju na sekundu da prekine radnju, mislim da čak i null anim može prekinut

Mislim da nemozes da napravis da se bas nista ne desava, ali mozes da ga zaustavis ili nesto slicno
U OnPlayerUpdate proveravaj te animacije, pa ako je animacija i hp manji od XX, onda my setpos ili stavi obicnu neku animaciju ili nesto tako.

Samo kad to budes radio, vidi da to radis sa animation index a ne sa library i anim name, posto ce mnogo znaciti ta sitna optimizacija

Galardo

*

mgWhosyGD

Citat: Deleted User poslato Jun 23, 2021, 18:25:53 POSLE PODNE
Mislim da nemozes da napravis da se bas nista ne desava, ali mozes da ga zaustavis ili nesto slicno
U OnPlayerUpdate proveravaj te animacije, pa ako je animacija i hp manji od XX, onda my setpos ili stavi obicnu neku animaciju ili nesto tako.

Samo kad to budes radio, vidi da to radis sa animation index a ne sa library i anim name, posto ce mnogo znaciti ta sitna optimizacija
Jesi siguran da mu je OnPlayerUpdate dobra opcija?

Citat: Galardo poslato Jun 23, 2021, 18:28:52 POSLE PODNE
Jesi siguran da mu je OnPlayerUpdate dobra opcija?
Najbolja ako znas sta radis, tu jedino mozes nesto da napravis da bude koliko toliko realtime i da ne kasni previse.

Inace nije problem ako je koristis za neke stvari koje trebaju non stop da se proveravaju (tipa ovoga, anticheata za poziciju, mozda kratkorocno neko skeniranje u odredjenim uslovima), problem je kad nepotrebne stvari se trpaju u taj callback
A i rekao sam ovo da koristi index umesto libname i animname posto index kad koristis uporedjujes samo integere umesto stringova sto ne opterecuje server.

Izracunaj u koji ugao tj par koordinata mu je ubrzanje tj velocity i smanjuj po potrebi

potrazi: GetPlayerVelocity, SetPlayerVelocity

molim te, ako ne uspes podseti me da sutra posaljem resenje ako neko vec ne pomogne do tada
Poslednja Izmena: Jun 24, 2021, 01:57:58 PRE PODNE od dtutankamon