Valhalla RolePlay

Započeo V01D, Jun 22, 2021, 10:32:48 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Poceo sam da radim na jednom projektu koji se uskoro otvara pa sam odlucio da stavim par zanimljivih stvari koje ce se nalaziti na modu i koje su do sada uradjene. Fokusiranje celog moda je bilo na pucanje, bande, mafije, policiju kao i pljackanje.

Sistem Ranjavanja

Jako jednostavno objasnjeno, kada igrac padne ispod 15hp-a, vodice se kao ranjen. Pokrece se animacija i ima 180 sekundi da ga neko podigne. Igrac moze da se podigne tako sto neko drugi iskoristi na njega medkit. Kada neko iskoristi medkit, igrac se vraca na 60hp-a.

Favelle i Droga

Ovo je delimicno malo komplikovaniji sistem, ali objasnicu ukratko. Blizu Mount Chilliada se nalazi polje sa biljkama kokaina. U trenutku se nalazi 20 biljaka, i cim se jedna biljka ubere, stvara se druga na razlicitom mestu. Te biljke se beri, i kada se dostigne odredjeni broj, ta droga se moze odneti na preradu. Nakon prerade dobija se pola od toga i ta droga se prodaje na Favellama. Ukoliko igrac kod sebe ima ubrani kokain ( pre prerade ) i pritom ga drugi igrac ubije, on ispusta taj kokain koji bilo ko moze pokupiti. Prodaja na Favellama funkcionise kao DM zona, gde ucestvuje policija, mafije i bande. Prodaja traje 900 sekundi i igrac mora ostati blizu pickup-a za prodaju. Ukoliko izadje iz range, imace 15 sekundi da se vrati u suprotnom se prodaja prekida. Ukoliko umre dok prodaje kokain, drugi igrac moze da pokupi torbu sa kokainom i nastavi prodaju gde je ovaj stao. Ukoliko policajac pokupi torbu, prodaja se prekida. Kada se prodaja zavrsi, potrebno je odneti novac od prodaje u svoju organizaciju. Takodje neko drugi moze pokupiti torbu sa novcem kada igrac koji nosi torbu umre.

Kran Sistem i Materijali

Na serveru je napravljen sistem materijala, gde igraci mafije mogu za materijal napraviti odredjeno oruzije.

Materijali se mogu dobiti na vise nacina :

1) Radjenjem ilegalnog posla dostave materijala koji funkcionise tako sto se ide od checkpointa do checkpointa ( klasican posao, nista specijalno )

2) Sistem krana i broda :

U luku dolazi brod, koji na sebi ima 3 kutije materijala. Igrac mafije zatim moze koristiti komandu /kran i upravljati kranom. Kran se upravlja komandama Y ( levo ), N ( desno ) i SPACE ( spustanje kuke ). Igrac uzima kutije sa broda i spusta ih na zemlju. Kada spusti kutije, moze sesti u viljuskar i utovariti kutiju na njega komandom ( /uzmipaket ), zatim tipkom N staviti u kombi. Kombi kasnije dostavi na odredjenu lokaciju i dobija materijale u zavisnosti od toga koliko je kutija utovario u kombi, moze biti od 1 do 3 kutije.

Sistem Pucanja Gume i Realisticnije unistavanja vozila

Nista specijalno ali lepo za napomenuti. Kada igrac pukne vozilo, prvo padnu vrata, soferka, pa onda branik itd. Lepo je za videti.

Takodje, sa vremena na vreme postoji sansa da vam na kolima pukne guma.

Torba sa Novcem i Kombi

U hangaru se stvara kombi, koji kada se dostavi kod orge, dobija se novac. Nista spec..

Takodje i torba sa novcem, stvori se na lokaciji i dostavi se ( kada neko ubije igraca koji nosi torbi, neko drugi moze da je pokupi )

Rob Muzej

Ovaj Rob pokrece admin.

Sam rob traje 20 minuta, svim igracima se pojavi textdraw gde pise koliko je ostalo do kraja. U muzej stigne skupa slika. Muzej je napravljen sa vise spratova, gde policija moze da se "steka" i ceka protivnike. Ovaj "event" mogu da igraju svi. Na zadnjem spratu se nalazi slika, a do tog sprata se stize automatskim liftom koji se sam pomera gore dole. Zadatak policije je da u tih 20 minuta brani sliku. Ukoliko neki igrac pokupi sliku, pocinje igra "Capture the Flag" samo sa slikom! Ne zna se koji igrac nosi sliku. Kada se taj igrac ubije, padne pickup slike. Bilo ko moze pokupiti tu sliku i u zavisnosti od toga ko je pokupio, dobija odredjene mogucnosti. Ako je pokupio policajac, potrebno je da sliku vrati u muzej i zatim opet sve isto dok vreme od 20 minuta ne istekne. Kada sliku pokupi clan mafije ili bande, potrebno je da sliku odnese na Crno Trziste.

BitCoin WorkShop

Postoji mogucnost pasivne zarade majnovanjem kriptovaluta! Potrebno je kupiti BitCoin workshop i ostaviti ga da radi. Pocinjete sa jednim serverom, a moguce je da kupite dodatnih 10! Svaki naredni server kosta vise od prethodnog! Sto vise servera imate, veca vam je zarada. Takodje, moze se desiti da vam serveri padnu, pa je potrebno uci u workshop i resetovati ih.

Zaradjene bitcoine mozete prodati na 2 nacina :

1) Preko banke -> Siguran novac, jako mali iznos novca ( 6.000$ za jedan )
2) Preko Black Marketa -> Veci novac, ali nije sigurna prodaja! To znaci da mogu da vam se dese 3 stvari :
Prva je da zaradite veliku kolicinu novca za jedan bitcoin ( 20.000$ za jedan )
Druga je da dobijete samo pola od te sume ( 10.000$ za jedan )
I treca je da vas diler sa Black Marketa prevari i da ne dobijete nista!

Radionica

Sluzi takodje za jedan od nacina donekle pasivne zarade. Ovde vi imate vasu radionicu gde imate 2 slota za vozila. Potrebno je kupiti vozilo po niskoj ceni, dostaviti u vas workshop. Zatim kupiti delove za taj automobil. Kada su ti uslovi ispunjeni, radnici krecu da popravljaju taj automobil. Kada ga poprave, vi ga prodate po vecoj ceni. Moguce je kupiti vise dodatnih radnika i samim tim ce vreme popravljanja biti krace. Auto se nece popravljati ako nemate delova. Delova mozete imati 12 i morate ih redovno kupovati.

Smanjenje Kolicine Vozila na serveru i Org Veh Pickup

Prosto je! Svaka Organizacija na serveru ce dobiti svoj poseban Org Veh Pickup koji ce sluziti za spawnanje vozila za organizaciju. Dobijaju po 2 vozila od 4 razlicita modela koje mogu koristiti. Lider moze sa odredjenim novcem kupiti dodatne kolicine na vozila, tako da neka organizacija moze imati 2 NRG-a, a druga moze imati 15.. Time zelimo da smanjimo LAG na serveru i da samim tim napravimo nesto malo kompleksnije posto je slican sistem vec vidjen.

Sistem Misija

Za igrace koji ne zele da ucestvuju u bilo cemu sto rade mafije ili bande, ili zele malo da se opuste, napravili smo misije! Ovaj sistem je idalje u toku i trenutno imaju samo 2 misije. Uskoro cu napraviti jos. Svaka ce biti drugacije od ostalih i radice se na svoj nacin. Za njih dobijate novac na osnovu tezine misije

Clanovi Policije

Clanovi policije imaju par dodataka. Jedna od njih je FLASH. Jako prosta stvar koja radi na principu da policajac moze oslepeti igrace oko sebe. Sto je blize odredjenom igracu, to ce krace oslepljenje trajati.

Takodje smo odradili i posebne radare koji svaki policajac moze postaviti gde god pozeli. Time hvata igrace koji prekorace brzinu i oni dobijaju wanted. Da bi smo im olaksali, napravili smo tako da policajac mora ostati u blizini radara, cim izadje, on se unistava. Samim tim ne mora kucati bilo sta nego odmah moze da krene da juri za igracem koji je prekoracio brzinu.

War Sistemi

Na serveru ce postojati 2 war sistema. Jedan je onaj klasican koji se igra u zatvorenom prostoru sa vec odabranom mapom, oruzijima i igracima.

Drugi war je onaj koji traje 20 minuta, igraci se sami snalaze za oruzije, sami se ubijaju sa drugom mafijom/bandom i svi clanovi organizacije ucestvuju. Postoji textdraw gde pise ko koliko ubistava ima.

Uskoro Jos!

Na modu jos uvek ima par stvari koje hocu da zavrsim, ali ne zelim dalje da duzim ovde. Posebno cu dodavati nove stvari u ovoj temi za ovaj projekat. Ima jos dostva stvari koje jos uvek nisam otkrio, ali uglavnom, dosta truda je ulozeno u ovaj projekat. Nadam se da cete nam doci u posetu :D <3
Poslednja Izmena: Jun 22, 2021, 10:38:59 PRE PODNE od V01D

Odakle ti pravo placen sistem kopiravati ? Pod tim mislim na ovaj

Rob Muzej

Ovaj Rob pokrece admin.

Sam rob traje 20 minuta, svim igracima se pojavi textdraw gde pise koliko je ostalo do kraja. U muzej stigne skupa slika. Muzej je napravljen sa vise spratova, gde policija moze da se "steka" i ceka protivnike. Ovaj "event" mogu da igraju svi. Na zadnjem spratu se nalazi slika, a do tog sprata se stize automatskim liftom koji se sam pomera gore dole. Zadatak policije je da u tih 20 minuta brani sliku. Ukoliko neki igrac pokupi sliku, pocinje igra "Capture the Flag" samo sa slikom! Ne zna se koji igrac nosi sliku. Kada se taj igrac ubije, padne pickup slike. Bilo ko moze pokupiti tu sliku i u zavisnosti od toga ko je pokupio, dobija odredjene mogucnosti. Ako je pokupio policajac, potrebno je da sliku vrati u muzej i zatim opet sve isto dok vreme od 20 minuta ne istekne. Kada sliku pokupi clan mafije ili bande, potrebno je da sliku odnese na Crno Trziste.

Kran Sistem i Materijali

Na serveru je napravljen sistem materijala, gde igraci mafije mogu za materijal napraviti odredjeno oruzije.

Materijali se mogu dobiti na vise nacina :

1) Radjenjem ilegalnog posla dostave materijala koji funkcionise tako sto se ide od checkpointa do checkpointa ( klasican posao, nista specijalno )

2) Sistem krana i broda :

U luku dolazi brod, koji na sebi ima 3 kutije materijala. Igrac mafije zatim moze koristiti komandu /kran i upravljati kranom. Kran se upravlja komandama Y ( levo ), N ( desno ) i SPACE ( spustanje kuke ). Igrac uzima kutije sa broda i spusta ih na zemlju. Kada spusti kutije, moze sesti u viljuskar i utovariti kutiju na njega komandom ( /uzmipaket ), zatim tipkom N staviti u kombi. Kombi kasnije dostavi na odredjenu lokaciju i dobija materijale u zavisnosti od toga koliko je kutija utovario u kombi, moze biti od 1 do 3 kutije.

Dakle doticni VO1D je ove sisteme radio za ATTOX community , ti sistemi su placeni, a vjerujem da si i tim momcima naplatio za iste te sisteme, ako mislis da ce ti sve ovo prolaziti nece .Jer davati placene sisteme drugoj zajednici i plus to im ope naplatiti je totalno jadno,za sve imam dokaze i danas cu ih objaviti odi ,pa neka svi vide tko si i sto si!
Poslednja Izmena: Jun 22, 2021, 11:08:02 PRE PODNE od Necro

Citat: Necro poslato Jun 22, 2021, 11:02:45 PRE PODNE
Odakle ti pravo placen sistem kopiravati ? Pod tim mislim na ovaj

Rob Muzej

Ovaj Rob pokrece admin.

Nemoj da ti sada sve dokaze moram odi stavljati!

Napravljen novi, tako da nije kopiran. Jedino ideja koja je realizovana dosta bolje ;)

Kran koliko se secam nisi platio i nisi ga dobio?? Ne razumem u cemu je problem.

Jedino od "tvog" servera je Rob Muzeja, koji je iskopiran sistem. Druga je mapa, drugaciji princip rada, drugacije uradjen. Nijedan deo koda nije iskopiran, cak ni imena promenljivih. Tako da te ocekujem na openu ;)
Poslednja Izmena: Jun 22, 2021, 11:10:21 PRE PODNE od V01D

Citat: V01D poslato Jun 22, 2021, 11:07:50 PRE PODNE
Napravljen novi, tako da nije kopiran. Jedino ideja koja je realizovana dosta bolje ;)
Prosljedi cu ja skriptu koju si radio ,pa neka ljudi sami kazu jeli ista novo napravljeno. Kad te netko ispostuje ,ispostuj i ti njega,bas me zanima koliko si ovim momcima za indentican sistem uzeo!

Citat: V01D poslato Jun 22, 2021, 11:07:50 PRE PODNE

Kran koliko se secam nisi platio i nisi ga dobio?? Ne razumem u cemu je problem.

Jedino od "tvog" servera je Rob Muzeja, koji je iskopiran sistem. Druga je mapa, drugaciji princip rada, drugacije uradjen. Nijedan deo koda nije iskopiran, cak ni imena promenljivih. Tako da te ocekujem na openu ;)

Ne brini ti ,biti ce objava sa slikama uplata,ssova razgovora i svega ,jedna si obicna prevara.Do sada se sutilo ali ako ces se ti igrati ,onda cemo se igrati!

Citat: Necro poslato Jun 22, 2021, 11:09:31 PRE PODNE
Prosljedi cu ja skriptu koju si radio ,pa neka ljudi sami kazu jeli ista novo napravljeno. Kad te netko ispostuje ,ispostuj i ti njega,bas me zanima koliko si ovim momcima za indentican sistem uzeo!

Ljutis se sto sam uzeo ideju?? Nije mi jasno.. I misije su uzeta ideja, vidjeno je vec na drugim serverima, pa se niko nije nasao da sere po tome. Ti si ono sto si platio dobio, jel tako bilo? Iako sam se ja mucio da pravim, vecinu stvari nisi platio i nisi hteo, jedna od tih je sistem krana. Rekao si izbaci sve vezano za organizacije i da se razilazimo.

Sada sam usao na mod i proverio, apsolutno nijedan sistem nema kao sto ima na Valhalla. Rob muzeja je uzeta ideja, i rob muzeja je vec postoji na drugim serverima. Hteo sam da odradim Capture the flag i uradio sam ga. Nista nije sa tvog moda.

Zasto kopiras Rockstar Games za misije ove??  :-[ :-[ :-[ :-[

Salim se brate sve pohvale, jako mi se svidja, ovo za vozila je prejako, imam isto to na svom modu, pohvale za trud, nadam se da ce ti ovo uspeti! <3
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

Citat: ᴛʜᴇꜱᴍᴏᴋᴇ poslato Jun 22, 2021, 11:36:50 PRE PODNE
Zasto kopiras Rockstar Games za misije ove??  :-[ :-[ :-[ :-[

Salim se brate sve pohvale, jako mi se svidja, ovo za vozila je prejako, imam isto to na svom modu, pohvale za trud, nadam se da ce ti ovo uspeti! <3

Moram da kopiram zato sto sam glup i ne znam da skriptam :D :D :D

Hteo sam da uradim ovo na Miami Street na Winter update-u, ali zbog odredjenih razloga je server zatvoren. Dobra stvar!

VO1DE nemoj se praviti blesav , ti si bio preplacen za neke stvari legendo moja,sve te sisteme pola njih sto vallhala ima je copy paste sa attox moda ,tada midway moda.Ja kad sam cuo da radis za ovu zajednicu i vidio objave na FB stranici ,odma sam znao sve sto si radio za nas ,za sto si bio placen ide na njihov mod i uzeti ces opet isto .Znaci govorim poanta je ta da je meni zao ovih momaka sto vode ovu zajednicu,jer si im naplatio nesto sto je vec odradeno .Prema tebi sam imao veliko postovanje,kad si poceo raditi na modu tek tada se vidilo kako ti radis. Da ti ne govorim kakve su muke bile s tobom ,i koliko si nas puta trazio para da ti hitno treba, pa ti je bilo poslano.To da vamo prodavas spiku da sam ja odustao od tih sistema i to,to je napisano kad nisi odgovarao par dana na poruke kad smo te trazili jeli ista novo napravljeno.Ne da te se placalo ,nego te se preplatilo u odnosu sta je uradeno.Dapace dobio sam u PM da si jos ljudi zalevatio,da imaju dokaze.Nemoj se samnom raspravljati kad znas da nisi upravu!

Citat: Necro poslato Jun 22, 2021, 11:40:47 PRE PODNE
VO1DE nemoj se praviti blesav , ti si bio preplacen za neke stvari legendo moja,sve te sisteme pola njih sto vallhala ima je copy paste sa attox moda ,tada midway moda.Ja kad sam cuo da radis za ovu zajednicu i vidio objave na FB stranici ,odma sam znao sve sto si radio za nas ,za sto si bio placen ide na njihov mod i uzeti ces opet isto .Znaci govorim poanta je ta da je meni zao ovih momaka sto vode ovu zajednicu,jer si im naplatio nesto sto je vec odradeno .Prema tebi sam imao veliko postovanje,kad si poceo raditi na modu tek tada se vidilo kako ti radis. Da ti ne govorim kakve su muke bile s tobom ,i koliko si nas puta trazio para da ti hitno treba, pa ti je bilo poslano.To da vamo prodavas spiku da sam ja odustao od tih sistema i to,to je napisano kad nisi odgovarao par dana na poruke kad smo te trazili jeli ista novo napravljeno.Ne da te se placalo ,nego te se preplatilo u odnosu sta je uradeno.Dapace dobio sam u PM da si jos ljudi zalevatio,da imaju dokaze.Nemoj se samnom raspravljati kad znas da nisi upravu!

100e poslato za mod od 0 sa oko 20-25k linija koda. O cemu pricas? Ne zelim da se raspravljam iz jednog razloga, a to je da jednostavno ne zelim da gubim svoje vreme. Dobio si ono sto si platio, a koliko je bilo dogovoreno?? I to je realno jako mala cifra za sisteme koji nikada nisu vidjeni, gde je ulozeno mnogo truda i ostalo. Tvoji sistemi nisu ukradeni. Valhalla ne kopira tebe, vec je radjeno sve drugacije. Org vozila nisi trebao da dobijes, to sam ti rekao, i cini mi se da si tako i ti rekao. Jedino sto je tebi zapalo za oko je rob muzeja, koji je drugaciji, i nudio sam ti da udjes na server i da vidis da je drugaciji.

Sistem ranjavanja drugi, Favelle ideja drugog vlasnika, Kran i dobijanje materijala moj sistem koji ti nije poslat, sistem pucanja gume, samo pukne guma na odredjeni vremenski interval?? Torba sa novcem i kombi ( jedan sa MS, drugi ideja vlasnika ), BitCoin Workshop moja ideja uz dogovor vlasnika, Radionica isto tako, OrgVehPickup dovrsen i takodje ga nisi platio, rekao si da se izbrise, zaboravio sam. Sistem misija takodje moja ideja. War sistem takodje moja ideja, jedan klasican war, drugi licno onaj koji sam ja pravio i koji je ostao na MS modu. Radari su uradjeni novi, potpuno novi, uzeta MOJA ideja, imas taj sistem, samo nisam siguran koliko dobro radi. Moje je drugaciji, videces na openu...

Uzivaj

100 eura si dobio za prvi dio koji nisi napravio , a po dogovoru si treboa dobiti tek kad zavrsis taj dio,iz tog razloga ti se bilo i slalo poruke koje nisi odma odgovarao,a u međuvremenu po fbu nudio da skriptas za ske. Pozdrav

Citat: Necro poslato Jun 22, 2021, 11:53:55 PRE PODNE
100 eura si dobio za prvi dio koji nisi napravio , a po dogovoru si treboa dobiti tek kad zavrsis taj dio,iz tog razloga ti se bilo i slalo poruke koje nisi odma odgovarao,a u međuvremenu po fbu nudio da skriptas za ske. Pozdrav

Jesi li ti svestan koliko je mog vremena u roku od 2 meseca potroseno za 100 eura? Da li znas da pored testiranja koje smo radili svi zajedno po nekih sat, dva, morao neko da zapravo napravi i doradi sve to?? Da li znas da je mod stvarno zapocet od 0?? Da je stvarno trebao neko da napravi register sistem ceo, login sistem ceo, sistem firmi, kuca, organizacija, inventory sistem. Sve to je radjeno sa moje strane, od moje ruke. Zone, sve sve sve. I ja bih voleo da samo udjem na sat dva i da se igram po serveru. Znas li po koliko sati sam dnevno radio? Za sta? Za 100 eura!! Onda ti je negde u sred projekta dunuo kurac da se prebacuje u mysql, pa sam onda, posto ga tada nisam znao najbolje, zvao druge skriptere da mi pokazuju da bih tebi izasao u susret i uspeo sve da uradim kako si ocekivao. Pa sam onda ucio mysql, pa poceo polako da prebacujem sve, zatim je tebi dunuo kurac da se sa projektom prestane posto ocigledno nisam bio dovoljno dobar.. Onda na kraju nisi hteo da platis ovo sto je uradjeno pa sam ja to izbacio sa moda, razlog, citiram "sto se mene tice sistem orgi mozes izbrisati ionako nije napravljen". Sada ti je krivo sto te sisteme koje sam trebao da ti posaljem i to sisteme koji nisi platio, doradjeni u uradjeni na drugom serveru. Sta zelis ti tacno? Ne razumem te! 100 eura je mala cena za ovo sto sam radio za tebe, jako mala cena. Pritom da uracunam mozda i ovo sto je uradjeno i sto nisi hteo da platis i da izbacim??? I za to je trebalo vremena i truda, i kretanje jebenog krana levo desno tako da ne baguje. Isto tako tvoje izmene kojih je bilo milion... Treba da se pokrijes preko usiju i da cutis

Srecno sa serverom.

A ti Necro zajebi price burazeru.
Svi vi kopirate ceski server sa vasim "KUL IDEJAMA", napisete istu ideju sto vidite negde i onda posle TO JE MOJA IDEJA TO MOJE SVE, JA TO PLATIO..
Svi serveri imaju princip logina na dialog i tdove znaci svi su iskopirali te fore a?
I niko se ne zali na to?
Bezi...

One And Only
Old Member
Since AVGUST 2013. :)
GAME OVER - SCRIPTING
SINCE 2009 - 2020

Citat: Necro poslato Jun 22, 2021, 11:40:47 PRE PODNE
idi molim te ubij se i ne provaljuj se vise na bsampu
slucaj obradit sud ce druze ne budi glup