Pomoc

Započeo Fergosonn, Jun 14, 2021, 01:49:44 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Ne ispisuje tekst na OnPlayerConnect
Deo skripte:
if(PlayerInfo[playerid][pVip] == 1 || PlayerInfo[playerid][pVip] == 2 || PlayerInfo[playerid][pVip] == 3 || PlayerInfo[playerid][pVip] == 4 || PlayerInfo[playerid][pVip] == 5 || PlayerInfo[playerid][pVip] == 6)
	{
		new godina,mesec,dan;
		getdate(godina, mesec, dan);
		new istekmesec = PlayerInfo[playerid][pVipMesec];
		new istekgodina = PlayerInfo[playerid][pVipGodina];
		new istekdan = PlayerInfo[playerid][pVipDan];
		if(dan < istekdan && mesec < istekmesec && godina < istekgodina)
		if(dan > istekdan && mesec < istekmesec && godina > istekgodina)
		if(dan > istekdan && mesec > istekmesec && godina < istekgodina)
		if(dan < istekdan && mesec > istekmesec && godina > istekgodina)
		{
			va_SendClientMessage(playerid,-1, ""ZUTA"[VIP] "BELA"Vas VIP Paket istice `%d.%d.%d`",PlayerInfo[playerid][pVipDan],PlayerInfo[playerid][pVipMesec],PlayerInfo[playerid][pVipGodina]);
	    }
		//========================={ VIP PRODUZAVANJE }===========================//
		if(dan > istekdan && mesec > istekmesec && godina > istekgodina)
		{
			SCM(playerid, -1, ""ZUTA"[VIP] "BELA"Vas VIP Paket je istekao molimo vas da ga produzite");
		    PlayerInfo[playerid][pBeforeVip] = PlayerInfo[playerid][pVip];
		    PlayerInfo[playerid][pVip] = 0;
		    PlayerInfo[playerid][pVipDan] = 0;
		    PlayerInfo[playerid][pVipMesec] = 0;
		    PlayerInfo[playerid][pVipGodina] = 0;
		}
	}

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Ovako odradio sam sistem produzivanje vipova al problem je sto ne izvrsava naredbu
Poslednja Izmena: Jun 15, 2021, 00:29:14 PRE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Gore stavi if playerinfo pvip > 0 to ili ili ili ti je nepotrebno a za provjere isteka vipa uzmes iz nekog drugog gamemoda msm sto bi rpavio nesto od 0 ako vec ima jedino ako vjezbas onda sam kompajliraj to u glavi to su samo provjerice i tjt

Citat: Taylor Morelli poslato Jun 14, 2021, 11:00:10 PRE PODNE
Gore stavi if playerinfo pvip > 0 to ili ili ili ti je nepotrebno a za provjere isteka vipa uzmes iz nekog drugog gamemoda msm sto bi rpavio nesto od 0 ako vec ima jedino ako vjezbas onda sam kompajliraj to u glavi to su samo provjerice i tjt
Sistem sam odavno napravio ali problem je sto je bio i pvip > 0 i sve i ovo sam probao nista neradi

I sto stavljate u ime Dv u pwn kad se ne razumete

Citat: stevich poslato Jun 14, 2021, 12:38:18 POSLE PODNE
I sto stavljate u ime Dv u pwn kad se ne razumete
Desi ti u mom imenu video dev i pwn?

Au sine pa ti se bodes, sta mucis sebe ovako? Nauci da koristis UNIX vreme

Svakako, izvoli.
if(PlayerInfo[playerid][pVip]) { // Da li je igrac VIP?
    new
        godina,
        mesec,
        dan;

getdate(godina, mesec, dan);

new
        istekmesec = PlayerInfo[playerid][pVipMesec],
        istekgodina = PlayerInfo[playerid][pVipGodina],
        istekdan = PlayerInfo[playerid][pVipDan];

if(dan > istekdan && mesec > istekmesec && godina >= istekgodina) {
        SCM(playerid, -1, ""ZUTA"[VIP] "BELA"Vas VIP Paket je istekao molimo vas da ga produzite");
        PlayerInfo[playerid][pBeforeVip] = PlayerInfo[playerid][pVip];
        PlayerInfo[playerid][pVip] = 0;
        PlayerInfo[playerid][pVipDan] = 0;
        PlayerInfo[playerid][pVipMesec] = 0;
        PlayerInfo[playerid][pVipGodina] = 0;
    } else {
        va_SendClientMessage(playerid,-1, ""ZUTA"[VIP] "BELA"Vas VIP Paket istice `%d.%d.%d`",PlayerInfo[playerid][pVipDan],PlayerInfo[playerid][pVipMesec],PlayerInfo[playerid][pVipGodina]);
    }
}
Poslednja Izmena: Jun 14, 2021, 13:15:25 POSLE PODNE od Sage

Kako ove ifove pravite ko vas je to naučio svega vam, ne znam kako compiler uspije i stvorit amx

Usput ako koristiš y_va dodaj i y_colors

Citat: 'xza poslato Jun 14, 2021, 13:45:52 POSLE PODNE
Kako ove ifove pravite ko vas je to naučio svega vam, ne znam kako compiler uspije i stvorit amx

Bukvalno, isuse dragi 5 if-ova vezanih nzm ni kako se compile ono

Citat: 'xza poslato Jun 14, 2021, 13:45:52 POSLE PODNE

Kako se compile? Lagano, ako razmislis malo bolje. Ukoliko je ispunjen uslov u prvom IF-u onda se poziva prva sledeca naredba. S obzirom na to da je if samo po sebi naredba bice pozvan isto ko da si koristio blok (viticaste zagrade). I u sustini blok je skup naredbi grupisanih u jednu cjelinu.

On topic: kako je vec Sage napisao iznad, koristi Unix Timestamp,  gettime() vraca timestamp i argumenti nisu obavezni. Pored toga imas masu pluginova i includova za rad sa nima to jest da konvertujes u godinu, mesec i slicno. Mozes cak da znas da li je prestupna i slicno (ako ti to treba...)

Citat: Deleted User poslato Jun 14, 2021, 18:19:50 POSLE PODNE
Kako se compile? Lagano, ako razmislis malo bolje. Ukoliko je ispunjen uslov u prvom IF-u onda se poziva prva sledeca naredba. S obzirom na to da je if samo po sebi naredba bice pozvan isto ko da si koristio blok (viticaste zagrade). I u sustini blok je skup naredbi grupisanih u jednu cjelinu.

On topic: kako je vec Sage napisao iznad, koristi Unix Timestamp,  gettime() vraca timestamp i argumenti nisu obavezni. Pored toga imas masu pluginova i includova za rad sa nima to jest da konvertujes u godinu, mesec i slicno. Mozes cak da znas da li je prestupna i slicno (ako ti to treba...)
Ne mislimo bukvalno kako se compile jebem mu miša ;-;

Citat: Deleted User poslato Jun 14, 2021, 18:19:50 POSLE PODNE

Razumijem ja da će se compile, al kažem da je debilno napisano

Citat: 'xza poslato Jun 14, 2021, 19:40:55 POSLE PODNE
Razumijem ja da će se compile, al kažem da je debilno napisano
Kolko je takvih stvari ovde... :D

Clan1[24],
Clan2[24],
...
Clan25[24]

xD

Citat: Deleted User poslato Jun 14, 2021, 19:56:41 POSLE PODNE
Kolko je takvih stvari ovde... :D

Clan1[24],
Clan2[24],
...
Clan25[24]

xD
a jebiga ajde i to nekako nebitno kad se jednom napravi, ali ovakve stvari kao što su ifovi.. :-[