Mysql ucitavanje

Započeo rizla, Septembar 29, 2020, 17:33:31 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Pitanje je vise, interesuje me da li postoji nacin za ucitavanje iz tabele da mi redovi krecu od 1 a ne od 0, jer mi id kuce krece od 1 pa dobijem ucitavanje kuce ispod mape, sa pogresnim koordinatama
Deo skripte:
forward UcitajKuce();
public UcitajKuce()
{
    if(!cache_num_rows()) return printf("\n[Kuce]: Kuce nisu kreirane.\n");
	new String:str;
	cache_get_row_count(TotalKuce);
	for(new i=0; i < TotalKuce; i++)
	{
        cache_get_value_name_int(i, "ID", KucaInfo[i][kID]);
        cache_get_value_name_int(i, "ProveraVlasnika", bool:KucaInfo[i][kProveraVlasnika]);
        cache_get_value_name(i, "Vlasnik", KucaInfo[i][kVlasnik], MAX_PLAYER_NAME+1);
		cache_get_value_name_float(i, "UlazX", KucaInfo[i][kUlazX]);
        cache_get_value_name_float(i, "UlazY", KucaInfo[i][kUlazY]);
        cache_get_value_name_float(i, "UlazZ", KucaInfo[i][kUlazZ]);
        cache_get_value_name_float(i, "IzlazX", KucaInfo[i][kIzlazX]);
        cache_get_value_name_float(i, "IzlazY", KucaInfo[i][kIzlazY]);
        cache_get_value_name_float(i, "IIzlazZ", KucaInfo[i][kIzlazZ]);
        cache_get_value_name_int(i, "Level", KucaInfo[i][kLevel]);
        cache_get_value_name_int(i, "Cena", KucaInfo[i][kCena]);
        cache_get_value_name_int(i, "Novac", KucaInfo[i][kNovac]);
        cache_get_value_name_int(i, "Int", KucaInfo[i][kInt]);
        cache_get_value_name_int(i, "Zatvoreno", bool:KucaInfo[i][kZatvoreno]);
        cache_get_value_name_int(i, "VW", KucaInfo[i][kVW]);
        cache_get_value_name_int(i, "Oruzije", KucaInfo[i][kOruzije]);
        cache_get_value_name_int(i, "Municija", KucaInfo[i][kMunicija]);
        cache_get_value_name_int(i, "Rent", bool:KucaInfo[i][kRent]);
        cache_get_value_name_int(i, "CenaRenta", KucaInfo[i][kCenaRenta]);
        cache_get_value_name_int(i, "Zvono", bool:KucaInfo[i][kZvono]);
        cache_get_value_name_int(i, "Heal", KucaInfo[i][kHeal]);
        cache_get_value_name_int(i, "Skin", KucaInfo[i][kSkin]);
        cache_get_value_name_int(i, "PromenaIntKuce", KucaInfo[i][kPromenaIntKuce]);
        cache_get_value_name_int(i, "Neaktivnost", KucaInfo[i][kNeaktivnost]);

if(!KucaInfo[i][kProveraVlasnika])
		{
            str = str_format("{e6ac00}[KUCA NA PRODAJU]\n{e6ac00}Cena: {ffffff}%d$\n{e6ac00}Level: {ffffff}%d\n{e6ac00}Broj kuce: {ffffff}%d\n{e6ac00}Za kupovinu /kupikucu", KucaInfo[i][kCena], KucaInfo[i][kLevel], KucaInfo[i][kID]);
			KucaInfo[i][kLabel] = CreateDynamic3DTextLabel(str, 0x33CCFFAA, KucaInfo[i][kUlazX], KucaInfo[i][kUlazY], KucaInfo[i][kUlazZ], 25, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 25, -1, 0);
			KucaInfo[i][kPickup] = CreateDynamicPickup(1273, 1, KucaInfo[i][kUlazX], KucaInfo[i][kUlazY], KucaInfo[i][kUlazZ], -1, -1, -1, 25, -1, 0);
		}
		else
		{
			if(!KucaInfo[i][kRent])
			{
			    str = str_format("{4747d1}Vlasnik: {ffffff}%s\n{4747d1}Cena: {ffffff}%d$\n{4747d1}Level: {ffffff}%d\n{4747d1}Cena renta: {ffffff}%d$\n{4747d1}Broj kuce: {ffffff}%d\n{4747d1}Neaktivnost: {ffffff}%d\n{4747d1}Rent: {ffffff}/rentajkucu",\
				KucaInfo[i][kVlasnik], KucaInfo[i][kCena], KucaInfo[i][kLevel], KucaInfo[i][kCenaRenta], KucaInfo[i][kID], KucaInfo[i][kNeaktivnost]);
			}
			else
			{
                str = str_format("{4747d1}Vlasnik: {ffffff}%s\n{4747d1}Cena: {ffffff}%d$\n{4747d1}Level: {ffffff}%d\n{4747d1}Broj kuce: {ffffff}%d\n{4747d1}Neaktivnost: {ffffff}%d",\
				KucaInfo[i][kVlasnik], KucaInfo[i][kCena], KucaInfo[i][kLevel], KucaInfo[i][kCenaRenta], KucaInfo[i][kID], KucaInfo[i][kNeaktivnost]);
			}
			KucaInfo[i][kLabel] = CreateDynamic3DTextLabel(str, 0x33CCFFAA, KucaInfo[i][kUlazX], KucaInfo[i][kUlazY], KucaInfo[i][kUlazZ], 25, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, -1, -1, -1, 25, -1, 0);
			KucaInfo[i][kPickup] = CreateDynamicPickup(19522, 1, KucaInfo[i][kUlazX], KucaInfo[i][kUlazY], KucaInfo[i][kUlazZ], -1, -1, -1, 25, -1, 0);
		}
	}
	printf("\n[Kuce]: %d Kuca je ucitano\n",TotalKuce);
	return 1;
}

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Vaš odgovor

tu gde je for(i = 0 stavi i = 1 pa pisi dal radi
Srbija RolePlay v1 - uskoro

To sam vec probao zato sam i postavio ovde temu, problem je u ovome
cache_get_value_name_int
Description:
Retrieves a value from the result set as a decimal number.

Parameters:
(row_idx, const column_name[], &destination)
row_idx	The row index (starts at '0'). // ovaj deo
const column_name[]	The column name.
&destination	The variable to store the number into.

Kad kreiram jednu kucu u tabeli sa id-om 1, funkcija nju iscitava kao 0 pa bi druga kuca bila 1 a id kuce 2

pa pise ti start at '0' stavi da se start at '1'

Citat: rizla poslato Septembar 29, 2020, 18:52:31 POSLE PODNE
To je u dokumentaciji plugina
da da sta vi mogao jos probati, jel ti se to samo kod kuca desava ili i kod pstalih stanova firmi itd?

Na firme ne prikazujem ID, firme bi radio kao citanje podataka od igraca kroz tabelu, "pronadji ime firme ucitaj podatke", ali ne znam kako da izvedem isto to da mi pretrazuje po ID-u, mozda bi bilo drugacije

Ejs

*

Citat: rizla poslato Septembar 29, 2020, 19:15:06 POSLE PODNE
Na firme ne prikazujem ID, firme bi radio kao citanje podataka od igraca kroz tabelu, "pronadji ime firme ucitaj podatke", ali ne znam kako da izvedem isto to da mi pretrazuje po ID-u, mozda bi bilo drugacije

Mozes i napravit prazan row pod id 0 u phpadminu, i stavit u for petlji i = 1... Ne kazem da je ispravno, ali bi trebalo funkcionirat :)