Učitavanje

Započeo Boske, Septembar 17, 2020, 11:58:41 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ime na Forumu: Boske
Problem: Kad se udaljim od mape ili je ne učitava celu ili ne učita neke objekte kad se priblizlim sve je ok ne dešava se na svim mapama i primetio sam da u interijeri isto kad se udaljim ne vidim zidove. Prebacio sam objekte iz create u createdynamic skinuo sam najnoviji streamer verziju guglao dva dana i pokušao sve i svašta podešavao drawdistance i nista nikako da fixam
Slika/Video problema: https://imgur.com/a/C0IkCnY
Poslednja Izmena: April 15, 2021, 23:56:19 POSLE PODNE od Johnny Mraz

Dao sam ovdje odgovor, isto važi

Citat: Slade poslato Septembar 17, 2020, 13:43:22 POSLE PODNE
Jednostavno loša optimizacija mapa, na "našim" modovima ljudi globalno stave mapin draw distance na 500-700-900, i pored što stave zgradu, aj to i nekako, učitavaju i vaze i svašta nešto.

Optimizirati mape je dosta teško pri editovanju već starijeg moda koji ima dosta mapa koje su nasumično poubacivane i nije se vodilo računa o optimizaciji istih, jer recimo tu vjerovatno imaš u centru mape koje kada stojiš na tom mjestu i ne vidiš (interijere visoko u zraku ili ispod zemlje, koji su učitani igraču jer je blizu njih, i jedina dalja tačka je na Z osi).

Moj savjet ti je da na te važnije mape staviš priority, i da na svim mapama staviš normalan draw distance.

300 je i više nego dovoljno, 400 u vrh glave za zgrade, ali da staviš 100-150 za vaze/stolove/cvijeće i slično.

Popunjeno ti je svih 999 object slotova, i samim time ne možeš učitavati nove.

Također, da budeš siguran da je najvažnije učitano (Recimo ta Banka), stavi joj priority. Dodaj samo .priority = 8 kao parametar na nju, tj. na mapu te banke (createdynamicobject)

Ne,nisam bio kuci evo u putu sam pa će probam večeras sutra javljam dal sam uspeo da resim

Imam slican problem, jos ga nisam resio

Moze lock ovde resio sam skinuo sam optidraw i malo sam izmenio mapu ili je imala previse objekata ili textura sad mi sve ostale mape rade bez problema kao i ta mapa

Reseno
-Lock-
- Znate ono kada ljudi na instagramu stavljaju neke mudre poruke u biografiji?
E pa ja cu isto. -

"Kad zatvorim oci, ne vidim nista."