Pomoc

Započeo kiselo vrhnje, Septembar 16, 2020, 23:57:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Error
Deo skripte:
CMD:orgpolje( playerid, params[], help ) {

if( PI[ playerid ][ padmin ] < 9 ) return ERROR( playerid, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu.");
    new id = GetNearestOrganization( playerid ), Float:Pos[ 3 ];

GetPlayerPos( playerid, Pos[ 0 ], Pos[ 1 ], Pos[ 2 ] );
    OI[ id ][ oDrugField ][ 0 ] = Pos[ 0 ];
    OI[ id ][ oDrugField ][ 1 ] = Pos[ 1 ];
    OI[ id ][ oDrugField ][ 2 ] = Pos[ 2 ];

if( IsValidDynamic3DTextLabel( OrgField3d[ id ] ) )
		DestroyDynamic3DTextLabel( OrgField3d[ id ] );

if( IsValidDynamicPickup( OrgFieldPickup[ id ] ) )
		DestroyDynamicPickup( OrgFieldPickup[ id ] );

new string[ 128 ];
    format( string, sizeof( string ), ""server_bijela"Poljana za sadjenje droge\n"server_boja"' %s '", OI[ id ][ oName ] );
    OrgField3d[ id ] = CreateDynamic3DTextLabel( string, -1, OI[ id ][ oDrugField ][ 0 ], OI[ id ][ oDrugField ][ 1 ], OI[ id ][ oDrugField ][ 2 ], 5, INVALID_PLAYER_ID, INVALID_VEHICLE_ID, 0, 0, 0, -1, 50.0);
	OrgFieldPickup[ id ] = CreateDynamicPickup( 1239, 1, OI[ id ][ oDrugField ][ 0 ], OI[ id ][ oDrugField ][ 1 ], OI[ id ][ oDrugField ][ 2 ], 0, 0, -1, 50.0 );

SaveOrganization( id );
	INFO( playerid, "Uspesno ste zavrsili kreiranje poljanje droge." );

PoljeDroge[ playerid ] = -1;
	return 1;
}

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): Ništa to

Moj problem je sledeći što meni ne izbaci error kad compile mode, nemam ni 1 error znači, uđem ingame  pokuašm da udarim komandu ne izbaci mi nista, ni pogrijesili ste komandu niti bilo šta, u logovima imam ovaj eror.

|komanda| marisha | orgpolje |
[debug] Run time error 4: "Array index out of bounds"
[debug] AMX backtrace:
[debug] #0 0079fa90 in main (playerid=0, params[]=@04346a2c "", help=0) at gamemodes\gurp.pwn:62716
Poslednja Izmena: Septembar 17, 2020, 10:37:21 PRE PODNE od Сараб

Ajd dok nisam zaspao , sendaj mod da resim to zacas...
Citat: Galardo poslato Januar 01, 1970, 01:00:00 PRE PODNE
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

Citat: naithanwav poslato Septembar 17, 2020, 00:00:12 PRE PODNE
Ajd dok nisam zaspao , sendaj mod da resim to zacas...
Gledaj priv brt

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Septembar 17, 2020, 18:14:40 POSLE PODNE
@naithanwav jeste resili?

Ne znam ja to , jebiga , dao sam mu predlog za drugi mod koji je strani , i bolji za njegovo znanje...

Onaj mod je ubica koliko je los za sve  8)
Citat: Galardo poslato Januar 01, 1970, 01:00:00 PRE PODNE
Ako mislis da radis mod od 0 i da uzimas tudje radove i samo krhnuti u mod i ocekivati da radi?
Ako mislis da ne mrdnes kurcem i da pravis "mod" od "0" sa tudjim radovima,molim te,pomozi nama i sebi,radi nesto drugo.
Tebi ovaj forum dodje kao "Ispuni mi zelju" pa da ti za svaki jebeni error/warning neko pomaze i da se jebe oko tebe,a kada ti nesto zatrazi ti mu neces biti u stanju poslati jer ne znas o cemu taj isti prica iako je to nesto osnovno sto bi trebao da znas. Hvala i dovidjenja

Postavi samo liniju 62716 ne mogu da pohvatam gde je problem sa arrayem :)

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Septembar 17, 2020, 18:30:16 POSLE PODNE
Postavi samo liniju 62716 ne mogu da pohvatam gde je problem sa arrayem :)

OrgFieldPickup[ id ] = CreateDynamicPickup( 1239, 1, OI[ id ][ oDrugField ][ 0 ], OI[ id ][ oDrugField ][ 1 ], OI[ id ][ oDrugField ][ 2 ], 0, 0, -1, 50.0 );

Pošalji definiciju OrgFieldPickup, odnosno kako si definirao i cijeli taj dio (org enum i to).

Joy

*

Ako koristiš Red Rose mod nagađam da ti je problem u GetNearestOrganization funkciji koja returna -1 i zato ti izbacuje "Array index out of bounds".
Pokušaj umjesto
new id = GetNearestOrganization( playerid ), Float:Pos[ 3 ];

stavit
new id = GetNearestOrganization2( playerid ), Float:Pos[ 3 ];
if(id == -1) return ERROR(playerid, "Ne nalazite se u bazi organizacije!");

GetNearestOrganization gleda da li si kod pickupa, a GetNearestOrganization2 da li si u bazi (50 metara u krugu).