◄ Glavni razgovor #47 ►

Započeo SlavicBeast, Avgust 28, 2020, 23:03:46 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Koji kurac kopirate bu jebo ja majku svoju hahahah

N.D

*

N.D

*

@dajnoxx i njegov host ompgucili Script Battle , sad nemate izgovora zasto se ne odrzi...

@SlavicBeast

Citat: N.D poslato Septembar 02, 2020, 13:00:22 POSLE PODNE
@dajnoxx i njegov host ompgucili Script Battle , sad nemate izgovora zasto se ne odrzi...

@SlavicBeast
Vidjelo se kako su prošli prethodni betlovi (+samo ponašanje pojedinaca), mislim da je sasvim jasno zašto ih nema.
I ne tagujte za svaku sitnicu.

Citat: Lyzzi poslato Septembar 02, 2020, 11:42:05 PRE PODNE
Imali neko plugin za SMF da se kreiraju Sub Forume
Npr idem Kreiram Board i posle Sub Board
Eo slicica primer  https://ibb.co/L0bpf1x

Pa ne treba ti plugin, to je rubrika u rubrici, kad praviš rubriku staviš da se nalazi unutar željene i to je to.

@Slade

I ja radim misije nesto kao na SP ima dva tjedna, a pošto i ti radiš misije na foru SP-a zanima me na koju foru ti radiš više od jedne misije. Posebno .pwn file za svaku misiju ili sve trpas u enum/array, loop i ta sranja sve u jedan ili za svaku posebno ?
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2020, 18:20:41 POSLE PODNE od Hydra.
You'll be always in my heart, the end and thanks for amazing times. #WeAreLords

Citat: Hydra. poslato Septembar 02, 2020, 18:17:18 POSLE PODNE
@Slade

I ja radim misije nesto kao na SP ima dva tjedna, a pošto i ti radiš misije na foru SP-a zanima me na koju foru ti radiš više od jedne misije. Posebno .pwn file za svaku misiju ili sve trpas u enum/array, loop i ta sranja sve u jedan ili za svaku posebno ?

Misije imaju Enum i Array,a u njemu se cuva se, vrsta misije (odnosno kojoj kategoriji pripada: Special Work ili recimo Cargo Delivery) i sl.

Već imam urađen i sistem misija kao u običnom GTA San Andreasu (pokretanje sa checkpointa kod kuća main charactera), odnosno dođeš kod kuće Sweeta u Gantonu (na mapi ikona S) i samo pritisneš ALT i pokreneš misiju.

Njih sam poredao po akteru, odnosno svaki akter je id u arrayu. A misije redam po aktivnom IDu, idu redom, ako je bila misija 7, ide 8, 9, 10, kada je aktivniid+1 = broj misija, aktivni id se vrati na 1, i tako u krug, s tim da su sve misije drukčije za svakog aktora.

Opet to nije toliko jednostavno objasniti riječima, jer sam dodao sve živo. Svaki NPC na tim SP misijama ima "ikonicu" crvenu preko sebe na mapi (kao u GTA SA), zatim funkcije koje šalju subtitlove igračima ovisno o 'Step-u" (koraku u misiji - etc etc).

Također NPCovi imaju poseban sistem, odnosno NPCovi imaju svoj array u kojem mozes podesiti heistid, misijaid, securoservid itd itd. Preko njih se također neke stvari odvijaju (npr kada je misija ubiti određenog npca), i samim time koristim funkciju koju sam napravio da stvara npca, u kojoj samo unesem određene parametre, a ona sama sve ostalo radi, pa zatim provjere dal NPC vidi igrača (barijera zida između njih), dohvat oružja koje ima i sl da bi ga počeo pucati i sl.

Ovako izgleda funkcija:

[pawn]Stvori_NPC(Float:NPC_X, Float:NPC_Y, Float:NPC_Z, Float:NPC_A, NPC_skin = 60, heistid = -1, misijaid = -1, igracid = -1, meta = INVALID_PLAYER_ID, bool:npc_Vojnik = true, NPC_OOruzije = -1, heiststep = -1, ssid = -1);[/pawn]

Slika enuma, sretno dalje, ako gdje zapneš piši mi:

Btw moraš svaku misiju pisati zasebno, nemoguće je napraviti dinamičnije nego što sam ja, jedino što možeš uraditi jeste za ove misije (nalik SPu, ne SecuroServ/Heist misije) napraviti da se čuvaju kroz sql i napraviti da ih praviš IG, ali ima tu dosta posla a lakše je ručno raditi misije, dosta jednostavnije i brže, lično meni, dodam 5-6 misija za 10-15 minuta kada napravim jezgru tog tipa misije.

Radim malo drugacije, ali hvala na objašnjenju. Ako imas discord, kasnije ti pokazem kako sam ja to zamislio, a i ako mi zatreba nekakva pomoć. Nije bajno, ali polako.

Citat: Hydra. poslato Septembar 02, 2020, 18:53:21 POSLE PODNE
Radim malo drugacije, ali hvala na objašnjenju. Ako imas discord, kasnije ti pokazem kako sam ja to zamislio, a i ako mi zatreba nekakva pomoć. Nije bajno, ali polako.

Posalji koju fotku u PM, a ako gdje zapnes javi pa cemo naci nacin da to rjesimo, uglavnom sistem nije tezak, samo jebeno ima bas puno pisanja koda, puno provjera i slicno, i trebas samo napraviti jezgro i 1 misiju i da sve radi perfektno, onda mozes dodati jos 200 misija i to jako brzo

Aha može. Ja ti ne bih radio ništa komplicirano za prvu side misiju, bez tih subtitlova i cut scena. Za početak nešto vrlo malo, pokreni misiju, ubij par aktora, ukradi vozilo i dostavi ga negdje.  ;D
Poslednja Izmena: Septembar 02, 2020, 19:13:08 POSLE PODNE od Hydra.

Citat: Hydra. poslato Septembar 02, 2020, 19:11:32 POSLE PODNE
Aha može. Ja ti ne bih radio ništa komplicirano za prvu side misiju, bez tih subtitlova i cut scena. Za početak nešto vrlo malo, pokreni misiju, ubij par aktora, ukradi vozilo i dostavi ga negdje.  ;D

Pa dobro, nemam ni ja cutscene pa i iskreno ne planiram ih dodati, subtitle-ovi su mi nekako perfekcija, bas lijepo leze na screenu, i ja sam eto dodao NPCove jer mi je bolje kada pucaju, ali definitivno se moze praviti i sa aktorima, narocito stealth misije, i razumijem naravno, praviš sebi kako ti odgovara, vremenom ćeš taj sistem svakako unaprijedit, bitno je samo da pripremiš jezgru, da ga ne moraš kasnije ponovno pisat od 0 :D