Limit breaker | reverse engineered samp server limit breaker | 1257+ slots

Započeo nikola_knezev, Jul 29, 2020, 18:41:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Tip: Izvrsivi fajl (samp-server.exe, samp03svr)
Slike ili Video: https://imgur.com/a/SnorpdS
Opis i dodatne informacije: dole
Download link: http://www.mediafire.com/file/bm7itzrzqqt1o7g/samp-limit-breaker.rar/file
Scan link: https://www.virustotal.com/gui/url/a5b0b6e487f14290d16aa86a0b0b88fa54b6d4d471763fc05d01b16eea116af8/detection
Credits: samp team i ja

vec neko vreme sam gledao ovaj samp asm kod i na neki nacin
sam donekle uspeo da napravim limit breaker za slotove.
da bi ovo sve bilo uspesno i perfektno trebalo bi malo i clientside
reworka i istovremeno server mreze sa raknetom ali i ovo nije lose

uspesno sam probio limit slotova od 1000 do 1257 gde mi se server crashao

da bi ovo radilo odradio sam reverse engineering glavnog samp fajla i za win i za linux
naime, za linux sam uspesno testirao i uspesno je drzalo do 1257 slotova na centosu 6(malo stariji sistem)
ne znam da li bi radilo na novijima ali ako neko zeli moze da proba
za windows sam uradio po istoj metodi ali ne verujem da ce raditi zbog dosta izmenjenih permova

za koristenje ovoga u konfiguraciju vaseg servera obavezno slotove povecajte na 1200-1300, ako pokusate da stavite
preko 1500 crashovace se jer ne moze da alocira toliko memorije zbog raznih namestenih limita(a ima ih mnogo...) i
same starosti strukture sampa

obrisao sam deo koji blokira limit i promenio dosta adresa da bi se uspesno dodelila memorija za nove igrace preko 1000
u samp clientu ako predjete 1000 igraca nece ispisivati maksimalan broj igraca jer je to potrebno promeniti clientside

sto se tice npc-ova necete ih moci koristiti vise od 1000 jer koriste drugaciji blok memorije od igraca i nisam uspeo
da pronadjem taj deo do kraja tako da nisam ni hteo da pokusavam

sto se tice skripte obavezno je koristiti 3.10.9+ community compiler posebno zbog const correctnessa jer dosta zeza sa
adresama kada predjete ovaj limit i po mogucnosti codescan(samo includajte ylessov y_core bice dovoljno)

napominjem jos jednom ovo sam uspesno odradio samo na centOS 6 sistemu i ne garantujem da ce raditi na drugima i dosta
zavisi od vase skripte(ovaj rezultat sam uspesno postigao na skoro praznoj skripti), nadam se da ce biti podrske kako bih
dovrsio ovo do kraja :*

koristio sam botove za konekciju ne prave igrace naravno  :D :D

Poslednja Izmena: Jul 29, 2020, 18:44:47 POSLE PODNE od nikola_knezev

kod nas jedino bi SA imala sansu koristiti to,mada sumnjam,bolje ti ovo prezentuj rusima da se ne trpaju ljudi u 5 servera  :D

Citat: Galardo poslato Jul 29, 2020, 18:44:42 POSLE PODNE
kod nas jedino bi SA imala sansu koristiti to,mada sumnjam,bolje ti ovo prezentuje rusima da se ne trpaju ljudi u 5 servera  :D
sumnjam da bi iko koristio jer sam za sad uspeo samo za centos6 da sredim a pored toga i padanje servera..

Naravno,sve ima svoje mane,mada kada bi se udruzili ljudi koji imaju potrebno znanje,mozda bi i uspjeli srediti probleme  ;)

Citat: Galardo poslato Jul 29, 2020, 18:47:20 POSLE PODNE
Naravno,sve ima svoje mane,mada kada bi se udruzili ljudi koji imaju potrebno znanje,mozda bi i uspjeli srediti probleme  ;)
mozda i odradim nesto u rustu kao resenje
uz to bih cak i mogao da jos neki limit skinem posto sam gledao i za objekte je veoma moguce uraditi isto ovo

Citat: Galardo poslato Jul 29, 2020, 18:44:42 POSLE PODNE
kod nas jedino bi SA imala sansu koristiti to,mada sumnjam,bolje ti ovo prezentuj rusima da se ne trpaju ljudi u 5 servera  :D
Ne blamiraj se, znaju svi za ovo odavno, samo niti je stable niti išta

I jako se ne slažem sa tim da je limit 1300.
Razlog?
Lično ja sam podesio limit na blizu 10K i radilo je bez problema  (10k connected botova)

Rust, Python, TypeScript, Kotlin, WebAssembly, Swift, Clojure, Elixir, Go, SQL

mozda si i uspeo ne osporavam ali ti botovi mogu samo da se konektuju i nece moci da koriste nista
od sampa, nece slati ni key change, ni buttone, nece moci cak ni dialog da displayuje jer nece
imati memoriju za to(zato sam i rekao da sam morao posebno da postavim vise dinamicne memorije u ovom RE-u)
jer je dosta toga radjeno staticno i cak ovo sto sam uradio nema sve feature vec moze osnovno da se radi...
takodje nece moci da vrsi sinhronizaciju za kretanje ako sve ne obezbedis kao sto je i svim od 0 do 1000
Poslednja Izmena: Jul 30, 2020, 00:06:03 PRE PODNE od nikola_knezev

Hocete da vam pokazem kako vam uopste nije potrebno toliki slotovi da bi vam crashao server , dovoljan je samo 1 , a mislim da moze i sa 0 slotova ;)

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Jul 30, 2020, 00:07:54 PRE PODNE
Hocete da vam pokazem kako vam uopste nije potrebno toliki slotovi da bi vam crashao server , dovoljan je samo 1 , a mislim da moze i sa 0 slotova ;)
logicno da moze, ipak je ovo samp, ti pokazuj sta hoces a i ovo ti nije tema za "dokazivanje"

btw sa 0 ni ne mozes pokrenuti server nece ti se respondovati uopste
Poslednja Izmena: Jul 30, 2020, 00:14:22 PRE PODNE od nikola_knezev

Citat: nikola_knezev poslato Jul 30, 2020, 00:12:17 PRE PODNE
logicno da moze, ipak je ovo samp, ti pokazuj sta hoces a i ovo ti nije tema za "dokazivanje"
Sprdnja druze , iskreno misljenje sad bez zajebancije da je i ovih 1000 slotova skroz taman osim ako ste youtuber koji drzi server , tako da u skladu sa temom sam i napisao prosli komentar ;)

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Jul 30, 2020, 00:15:08 PRE PODNE
Sprdnja druze , iskreno misljenje sad bez zajebancije da je i ovih 1000 slotova skroz taman osim ako ste youtuber koji drzi server , tako da u skladu sa temom sam i napisao prosli komentar ;)
a dobro ipak niko ne voli limite, ne mora uopste biti za slotove, moze biti eto na primer za objekte

Citat: nikola_knezev poslato Jul 30, 2020, 00:17:09 PRE PODNE
a dobro ipak niko ne voli limite, ne mora uopste biti za slotove, moze biti eto na primer za objekte
Dobro da objekte to je i te kako potrebno pogotovo ako skidas mape sa .ru sajtova ;)