"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Cao,da li mi mozete pomoci kako da napravim /ga chat ili ti gamemaster chat ja sam pokusavao iz drugih gamemodova ali nece.

PS:Zaboravite na moje ime :D
STANKOVIC

https://imgur.com/a/y6mgLPN
To mi pokaze kada ubacim GA chat gamemaster chat i pise Unable to compile.
STANKOVIC

Citat: PawnoUros poslato Avgust 07, 2020, 17:30:49 POSLE PODNE
Ne treba ti ništa dati, nikome od vas, kad ste bezobrazni i nećete da uđete na wiki, git, bilo gde, samo ne ovde da naučite nešto, nego vas mrzi sve pa ajde znaju ovi valjda pa ću ih pitati...

EDIT: Nemoj neko da mi piše neke gluposti na ovaj odgovor. Ne želi da se svađa ni on ni ja..
Poslednja Izmena: Avgust 07, 2020, 18:03:43 POSLE PODNE od inquisitiveemmett

Citat: inquisitiveemmett poslato Avgust 07, 2020, 18:02:41 POSLE PODNE
Ne treba ti ništa dati, nikome od vas, kad ste bezobrazni i nećete da uđete na wiki, git, bilo gde, samo ne ovde da naučite nešto, nego vas mrzi sve pa ajde znaju ovi valjda pa ću ih pitati...

EDIT: Nemoj neko da mi piše neke gluposti na ovaj odgovor. Ne želi da se svađa ni on ni ja..
ako ti neces da das onda izbrisi temu
STANKOVIC

Citat: PawnoUros poslato Avgust 07, 2020, 17:30:49 POSLE PODNE
Evo ti primer iz athlone moda , mada je slican i kod drugih modova ;)
U sustini cela poenta je da napravis proveru da ako si manje od supportera , gamemastera , helpera da ne mogu koristiti tu komandu i da postavis rankove na osnovu tvojih definicija da iskace u chatu , tipa Vodja helpera pa neki tekst i tako dalje ;)
Slican chat ovome je i admin chat :)
[pawn]CMD:so( playerid, params[], help) {
      if( PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] < 3 ) return GRESKA( playerid, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu." );
    new aotext[ 128 ], string1[ 234 ];
    if( sscanf( params, "s[128]", aotext ) ) return KORISCENJE( playerid, "/so [ text ]");

if( PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] == 3 ) {
      format( string1, sizeof( string1 ), "(( Vodja Helpera %s: %s ))", ImeIgraca( playerid ), aotext );
   }
   else if( PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] >= 1 && PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] <= 2 ) {
      format( string1, sizeof( string1 ), "(( Helper %s: %s ))", ImeIgraca( playerid ), aotext );
   }
   SCMA( HELPER, string1 );[/pawn]
Nemoj da sam te video da si samo zalepio vec idi jedno po jedno i prilagodi svome modu , tj gledaj ovo kao primer :)
A za vas koji ne zelite da mu pomognete a napisali ste nesto cisto zbog kojeg posta vise , evo vam link gde mozete da nastavite ;) https://balkan-samp.com/forum/index.php?board=235.0

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Avgust 07, 2020, 19:00:06 POSLE PODNE
Evo ti primer iz athlone moda , mada je slican i kod drugih modova ;)
U sustini cela poenta je da napravis proveru da ako si manje od supportera , gamemastera , helpera da ne mogu koristiti tu komandu i da postavis rankove na osnovu tvojih definicija da iskace u chatu , tipa Vodja helpera pa neki tekst i tako dalje ;)
Slican chat ovome je i admin chat :)
[pawn]CMD:so( playerid, params[], help) {
      if( PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] < 3 ) return GRESKA( playerid, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu." );
    if( sscanf( params, "s[128]", aotext ) ) return KORISCENJE( playerid, "/so [ text ]");

format( string1, sizeof( string1 ), "(( Vodja Helpera %s: %s ))", ImeIgraca( playerid ), aotext );
   }
   else if( PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] >= 1 && PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] <= 2 ) {
      format( string1, sizeof( string1 ), "(( Helper %s: %s ))", ImeIgraca( playerid ), aotext );
   }
   SCMA( HELPER, string1 );[/pawn]
Nemoj da sam te video da si samo zalepio vec idi jedno po jedno i prilagodi svome modu , tj gledaj ovo kao primer :)
A za vas koji ne zelite da mu pomognete a napisali ste nesto cisto zbog kojeg posta vise , evo vam link gde mozete da nastavite ;) https://balkan-samp.com/forum/index.php?board=235.0
HVALA!!
STANKOVIC

Citat: Ƭ H Σ Ʋ 1 ∏ ∏ Ψ _ poslato Avgust 07, 2020, 19:24:43 POSLE PODNE
Jesi procitao ti nekada naslov ove teme? ocigledno nisi
Trebam nesto se zove tema , ovde ljudi trazi , od sistema , nekih manjih skripti i ostalih funkcija , tvoje je ne da odredjujes kome ces pomoci a kome ne i da li je zasluzio ili nije , nego da pomognes ukoliko znas ili ukoliko zelis , ukoliko ne zelis ili ne znas , opet ti ponavljam odes u forumske naspamas se malo i uzivaj , kraj price.
Ma ne interesuje me, btw evo mali edit odozgo, zašto nebismo malko poboljšali komandu koju si poslao iz čuvenog ath moda  :)?

[pawn]
CMD:so( playerid, params[], help) {

}
   }
   SCMA( HELPER, string1 );
[/pawn]

[pawn]
YCMD:so(playerid, const params[], help)
{
    // edit ako hoćeš
    // if( PlayerInfo[ playerid ][ xSupporter ] < 3 ) return GRESKA( playerid, "Niste u mogucnosti koristiti ovu komandu." );

if (isnull(params))
       return SendClientMessage(playerid, -1, "Usage: /so [text]");

va_SendClientMessageToAll(-1, "%s (%d)%s: %s", ReturnPlayerRank(playerid), playerid, ReturnPlayerName(playerid));

return COMMAND_OK;
}
[/pawn]

EDIT: Samo napravi funkciju ReturnPlayerRank to sam ti ja tu stavio, returnaš samo, ez..  ::)
Poslednja Izmena: Avgust 07, 2020, 19:31:42 POSLE PODNE od inquisitiveemmett

Ajde prekinite keve vam shvatili smo svi da je početnik i da pojma o pojmu nema nemorate sada još i da se raspravljate ovde imate sekciju rasprava pa se tamo zajebavajte i vini glumac malo se smiri jeste svima nam je zabavno kad se neko svađa al stvarno lik je iovako ionako superioriniji od tebe u svakom pogledu programiranja i govorim ovo po koji ko zna put svako treba da prihvati kritiku jer ta kritika može da posluži u samom poboljšanju njegovog rada

ti vini ili pokusavas ili stvarno jesi lud, ako vec vidis da je neko pocetnik zasto vadis primere iz nekog moda o kojem on nema pojma, drugo koristis funkcije koje on u modu verovatno nema, trece kontam da ti je onaj 'SCMA' koji si stavio u primeru 'SendClientMessageToAll' sto nista nece da uradi kad vec pominjes da mu pomazes, cetvrto ucis coveka toliko los coding style da to nije zdravo

[pawn]if( nesto[ playerid ] == 1 )[/pawn]
pogledaj koliko je to bolesno i nemoj da ti skupljas postove kad nemas pojma o cemu pricas...

Citat: Galardo poslato Avgust 07, 2020, 20:41:58 POSLE PODNE
Oni da zele da nauce,sami bi se snasli i naucili,njima je bitno da to krhnu u mod,boli njih sta je u code-u,ako radi,suti.
Neko ce mozda pokusati nauciti iz primera?

Za razliku od vas koji mu date citavu komandu iz drugog moda, ja sam napisao sto jednostavnije tu komandu
[pawn]

CMD:ga(playerid, params[])
{
    if (PlayerInfo[playerid][pGameMaster] == 0 && PlayerInfo[playerid][pAdmin] == 0)
       return SendClientMessage(playerid, -1, "Nisi ovlascen."); // proveravam da li je igrac gm ili admin ako je oboje na 0 returna i salje mu poruku da nije ovlascen ukoliko je bar jedno od to dvoje jednako 1 nastavice komandu.

if (isnull(params) || strlen(params) > 124) // proveravam da li je params prazan tacnije da li je igrac ukucao samo "/ga " ili da li je duzina paramsa veca od 124.
      return SendClientMessage(playerid, -1, "/ga [ TEXT ]"); // ukoliko je params prazan ili veci od 124 vracam mu poruku /ga [TEXT]
   //--//
   new str[156];
   format(str, sizeof(str), "[GA] - %s: %s", GetName(playerid), params); // formatiram igracevo ime i poruku u jedan string
   foreach (new i : Player) { // radim foreach na igracima
      if (PlayerInfo[pGameMaster] >= 1 || PlayerInfo[pAdmin] >= 1) { // ukoliko je jedan igrac sa servera gm ili admin
         SendClientMessage(i, -1, str); // saljem poruku igracu.
      }
   }

return (true);
}
[/pawn]

Оvako sve poruke ne vezane za pomoć igračima su obrisane
Sledeći put ukoliko imate da kažete nešto jedan drugom jebete majku jedan drugom imate PP,Discord i raspravu koja baš služi za to da bi se vodila zdrava rasprava ubuduće momentalno brišem poruke svakome ko bi da se svađa/raspravlja ponovo nagalašavam imate PP, Discord i sekciju rasprava za to . Jedino ću ovu poruku ostaviti da svi koji bi želeli da se raspravljaju predomisle kada je pročitaju

Treba mi PWN to TDE converter za TDE Editor

[pawn]TDEditor_PTD[playerid][0] = CreatePlayerTextDraw(playerid, 164.267944, 338.750030, "LD_SPAC:white");
PlayerTextDrawLetterSize(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0.000000, 0.000000);
PlayerTextDrawTextSize(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 90.000000, 90.000000);
PlayerTextDrawAlignment(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 1);
PlayerTextDrawColor(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 170);
PlayerTextDrawSetShadow(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0);
PlayerTextDrawSetOutline(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0);
PlayerTextDrawBackgroundColor(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 255);
PlayerTextDrawFont(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 4);
PlayerTextDrawSetProportional(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0);

u

1.337052|431.150024|0.000000|0.000000|636.888916|15.460033|1|425|0|255|0|0|255|4|0|0|1|LD_SPAC:white|0|0.000000|0.000000|0.000000|0.000000|0|0[/pawn]

Citat: .agency poslato Avgust 09, 2020, 11:45:58 PRE PODNE
Treba mi PWN to TDE converter za TDE Editor

[pawn]TDEditor_PTD[playerid][0] = CreatePlayerTextDraw(playerid, 164.267944, 338.750030, "LD_SPAC:white");
PlayerTextDrawLetterSize(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0.000000, 0.000000);
PlayerTextDrawTextSize(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 90.000000, 90.000000);
PlayerTextDrawAlignment(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 1);
PlayerTextDrawColor(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 170);
PlayerTextDrawSetOutline(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0);
PlayerTextDrawBackgroundColor(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 255);
PlayerTextDrawFont(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 4);
PlayerTextDrawSetProportional(playerid, TDEditor_PTD[playerid][0], 0);

u

1.337052|431.150024|0.000000|0.000000|636.888916|15.460033|1|425|0|255|0|0|255|4|0|0|1|LD_SPAC:white|0|0.000000|0.000000|0.000000|0.000000|0|0[/pawn]

Sad sam nasao temu gde nema download link ali ima source, tako da sam sklempao u konzoli program koji mozete koristiti :

KLIKNI ME ZA DOWNLOAD
SEKSI FOTKICA
SKEN ZA VIRUSCINU

Da li mi neko moze dati CMD:
/tunecar
/skinitune
kad pokusavm iz drugih gamemodova prikazuje mi gresku
STANKOVIC