"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Stara Tema #3

Ova tema je namenjena korisnicima koji žele neku skriptu a da je ne znaju sami napraviti. Ovde možete napisati post i opisati šta želite i ako koji od skriptera želi, onda će vam napraviti to.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Novi Sam U Skriptanju Poceo Sam Mozda Od Prilike 2 3 Mjeseca I Treba Mi Jos Vremena Da Naucim Neke Stvari.Ali Sada Mi Treba Neko Da Mi Pomogne Oko Org Sistema Jer Nmg Nikako Da To Napravim Mucim Se Vec Sedmicu Dana

HVALA MNOGO

Treba mi system za garazu kao na fivemu, da kad stane na marker izbaci auto preko dialoga, isto tako i za vracanje.
Hvala unapred.

cao , treba mi jedna komanda , komanda je za tiho pricanje , kao sto je tipa /s za glasno meni treba za tiho , da bude sa proxdetectorom :)

Hvala.

Citat: #Clauson poslato Jun 27, 2020, 15:00:08 POSLE PODNE
cao , treba mi jedna komanda , komanda je za tiho pricanje , kao sto je tipa /s za glasno meni treba za tiho , da bude sa proxdetectorom :)

Hvala.

[pawn]
#define PROX 0xC2A2DAAA
//
CMD:tiho(playerid, params[])
{
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid, -1,""COL_RED"[Ime Servera:RP]"COL_WHITE" Niste ulogovani!");
    new poruka;
    if(sscanf(params,"s", poruka)) return SendClientMessage(playerid,-1, ""COL_RED"[Ime Servera:RP]"COL_WHITE" /tiho [Text]");
    new string[128];
    format(string, sizeof(string), "[TIHO]%s: %s", GetName(playerid), poruka);
    ProxDetector(7, playerid, string, PROX, PROX, PROX, PROX, PROX);
    return 1;
}
//
forward ProxDetector(Float:radi, playerid, string[],col1,col2,col3,col4,col5);
public ProxDetector(Float:radi, playerid, string[],col1,col2,col3,col4,col5)
{
    if(IsPlayerConnected(playerid))
    {
        new Float:posx, Float:posy, Float:posz;
        new Float:oldposx, Float:oldposy, Float:oldposz;
        new Float:tempposx, Float:tempposy, Float:tempposz;
        GetPlayerPos(playerid, oldposx, oldposy, oldposz);
        for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++)
        {
            if(IsPlayerConnected(i))
            {
                GetPlayerPos(i, posx, posy, posz);
                tempposx = (oldposx -posx);
                tempposy = (oldposy -posy);
                tempposz = (oldposz -posz);
                if(GetPlayerVirtualWorld(playerid) == GetPlayerVirtualWorld(i))
                {
                    if (((tempposx < radi/16) && (tempposx > -radi/16)) && ((tempposy < radi/16) && (tempposy > -radi/16)) && ((tempposz < radi/16) && (tempposz > -radi/16)))
                    {
                        SendClientMessage(i, col1, string);
                    }
                    else if (((tempposx < radi/8) && (tempposx > -radi/8)) && ((tempposy < radi/8) && (tempposy > -radi/8)) && ((tempposz < radi/8) && (tempposz > -radi/8)))
                    {
                        SendClientMessage(i, col2, string);
                    }
                    else if (((tempposx < radi/4) && (tempposx > -radi/4)) && ((tempposy < radi/4) && (tempposy > -radi/4)) && ((tempposz < radi/4) && (tempposz > -radi/4)))
                    {
                        SendClientMessage(i, col3, string);
                    }
                    else if (((tempposx < radi/2) && (tempposx > -radi/2)) && ((tempposy < radi/2) && (tempposy > -radi/2)) && ((tempposz < radi/2) && (tempposz > -radi/2)))
                    {
                        SendClientMessage(i, col4, string);
                    }
                    else if (((tempposx < radi) && (tempposx > -radi)) && ((tempposy < radi) && (tempposy > -radi)) && ((tempposz < radi) && (tempposz > -radi)))
                    {
                        SendClientMessage(i, col5, string);
                    }
                }
            }
        }
    }
    return 1;
}
[/pawn]

Sry za DP, moze neko da mi objasni(ne mora ceo system) kako da napravim system Sef-a za Organizacije
Ako bi mogao dar neki pocetak, posto nemam blage veze kako bi mogao da uradim taj System za ORG Sef
Poslednja Izmena: Jun 27, 2020, 23:13:21 POSLE PODNE od Teodor

Citat: Teodor poslato Jun 27, 2020, 23:11:40 POSLE PODNE
Sry za DP, moze neko da mi objasni(ne mora ceo system) kako da napravim system Sef-a za Organizacije
Ako bi mogao dar neki pocetak, posto nemam blage veze kako bi mogao da uradim taj System za ORG Sef
Ako ces kreirati sa servera onda uradis kreiranje i brisanje sefa znaci cuvas pozicije, uglove, id enterijera i virtualworld, id organizacije, novac(ili sta vec zelis da drzis u sefu), a postavljanje objekta vrsis sa OnPlayerEditObject/OnPlayerEditDynamicObject. Te podatke mozes cuvati zajedno sa delom za organizaciju, a mozes i posebno.

Uglavnom, imas primer ovoga u mnogim modovima koji su objavljeni ovde(uglavnom athlone-like modovi) pa mozes preneti u svoj.
Poslednja Izmena: Jun 28, 2020, 00:24:05 PRE PODNE od algorhitmically
[Include] > Optidraw
[Include] > Model-Sizes-SQL

Citat: algorhitmically poslato Jun 28, 2020, 00:22:55 PRE PODNE
Ako ces kreirati sa servera onda uradis kreiranje i brisanje sefa znaci cuvas pozicije, uglove, id enterijera i virtualworld, id organizacije, novac(ili sta vec zelis da drzis u sefu), a postavljanje objekta vrsis sa OnPlayerEditObject/OnPlayerEditDynamicObject. Te podatke mozes cuvati zajedno sa delom za organizaciju, a mozes i posebno.

Uglavnom, imas primer ovoga u mnogim modovima koji su objavljeni ovde(uglavnom athlone-like modovi) pa mozes preneti u svoj.
A kako da napravim cuvanje za sef?

Citat: Teodor poslato Jun 28, 2020, 23:24:53 POSLE PODNE
A kako da napravim cuvanje za sef?
Zavisi na koji nacin zelis da cuvas podatke. Sta koristis za cuvanje?
[Include] > Optidraw

Neko ko zna da fiksa ovaj bug,
Odem u auto skolu da polazem zavrsim test izadjem na gradsku voznju i nece se pokupi checkpoint
Ko zna neka mi se javi ovde PP ili na FB Direktor Pavlovic

Citat: Pavlovic poslato Jun 30, 2020, 12:18:11 POSLE PODNE
Neko ko zna da fiksa ovaj bug,
Odem u auto skolu da polazem zavrsim test izadjem na gradsku voznju i nece se pokupi checkpoint
Ko zna neka mi se javi ovde PP ili na FB Direktor Pavlovic
Kada postavis checkpoint igracu sa SetPlayerCheckpoint, trebalo bi da imas varijablu u kojoj pratis koji je to checkpoint.
Kada igrac udje u taj checkpoint poziva se callback OnPlayerEnterCheckpoint.

Evo ti primer:

Postavljanje checkpointa igracu:
[pawn]
SetPlayerCheckpoint(playerid, 1982.6150, -220.6680, -0.2432, 3.0);
pCheckpointState[playerid] = 1;
[/pawn]

Kada igrac udje u checkpoint:

[pawn]
public OnPlayerEnterCheckpoint(playerid)
{
   switch(pCheckpointState[playerid])
   {
      case 1:
      {
         SendClientMessage(playerid, -1, "Usao si u checkpoint.");
              DisablePlayerCheckpoint(playerid);

// Ako zelis da mu postavis novi checkpoint(postavis nove koordinate i novi ID)
         pCheckpointState[playerid] = 2;
         SetPlayerCheckpoint(...);
      }
   }
       return 1;
}
[/pawn]
Poslednja Izmena: Jun 30, 2020, 12:41:10 POSLE PODNE od algorhitmically
[Include] > Optidraw

;D Moze mi neko poslati celu komandu za rr vozila jer nikako je ne mogu naci u modu svom ?

Citat: Zed.pwN poslato Jul 05, 2020, 08:38:02 PRE PODNE
;D Moze mi neko poslati celu komandu za rr vozila jer nikako je ne mogu naci u modu svom ?

[pawn]YCMD:rr(playerid, params[], help)
{
   if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SendClientMessage(playerid, -1, "Moras biti u vozilu!"); //Proveravamo da li je igrac u vozilu
   new vozilo = GetPlayerVehicleID(playerid); //Pravimo novu varijablu i dodelimo joj vrednost id-a vozila u kome se igrac nalazi
   SetVehicleToRespawn(vozilo); //Respawn vozila
   SendClientMessage(playerid, -1, "Respawn si vozilo!"); //Slatka porukica iz gasa
   return 1;
}[/pawn]

Trebam system za logovanje komandi/stvari. (da nije ini/dini)....