"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 9 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Deleted User poslato Novembar 03, 2021, 19:59:32 POSLE PODNE
Ako je moguce da server i databaza budu na razlicitim kontinentima i hostovima (onako radi sigurnosti, jebes latency...) :D
Ma pisao sam im "mail"
SPEED HACK (C++) https://github.com/nouddy/samp-speed-hack
Reliant GameMode (open.mp) https://github.com/nouddy/reliant-omp
SA:MP Landing Page https://github.com/nouddy/samp-landing-page

Kolko drama ima u 7 grama

CMD:avozilo(playerid, params[])
{
    if(PI[playerid][pAdmin] == 0 ) return NemaOvlastenje(playerid);
    new Float:x, Float:y, Float:z, Float:angle;
    new Text3D:vehicle3Dtext[MAX_VEHICLES],vehicle_id;
    vehicle3Dtext[ vehicle_id ] = Create3DTextLabel( "[STAFF VOZILO]", 0xFF0000, 0.0, 0.0, 0.0, 50.0, 0, 1 );
    GetPlayerPos(playerid, x, y, z);
    GetPlayerFacingAngle(playerid, angle);
    vehicle_id = CreateVehicle(411, x, y, z, angle, 0, 0, 60);
    Attach3DTextLabelToVehicle( vehicle3Dtext[ vehicle_id ] , 60, 0.0, 0.0, 2.0);
   PutPlayerInVehicle(playerid, vehicle_id, 0);
    SCM(playerid,-1, ""ZUTA"A |"BELA" Upravo si stvorio Admin vozilo");
    Rentano[playerid] = 1;
    ChangeVehicleColor(600, 0, 0);
    return 1;
}

zasto mi ne prikazuje 3dlabel na autu?

Citat: .lukq poslato Novembar 04, 2021, 09:25:58 PRE PODNE
{
    new Float:x, Float:y, Float:z, Float:angle;
    new Text3D:vehicle3Dtext[MAX_VEHICLES],vehicle_id;
    vehicle3Dtext[ vehicle_id ] = Create3DTextLabel( "[STAFF VOZILO]", 0xFF0000, 0.0, 0.0, 0.0, 50.0, 0, 1 );
    Attach3DTextLabelToVehicle( vehicle3Dtext[ vehicle_id ] , 60, 0.0, 0.0, 2.0);
    Rentano[playerid] = 1;
    return 1;
}

zasto mi ne prikazuje 3dlabel na autu?

https://open.mp/docs/scripting/functions/Attach3DTextLabelToVehicle

Drugi argument funkcije ti je ID vozila, znaci tvoj kod bi trebao biti :

[pawn]Attach3DTextLabelToVehicle( vehicle3Dtext[ vehicle_id ] , vehicle_id, 0.0, 0.0, 2.0);[/pawn]

Citat: V01D poslato Novembar 04, 2021, 11:23:01 PRE PODNE
https://open.mp/docs/scripting/functions/Attach3DTextLabelToVehicle

Drugi argument funkcije ti je ID vozila, znaci tvoj kod bi trebao biti :

[pawn]Attach3DTextLabelToVehicle( vehicle3Dtext[ vehicle_id ] , vehicle_id, 0.0, 0.0, 2.0);[/pawn]

opet, ne radi

[pawn]new Text3D:vehicle3Dtext[MAX_VEHICLES]; // ovo ti mora biti globalna varijabla
// jer ti kreira svaki put kad koristis cmd avozilo 2000 puta, ovako ti kreira samo jednom

{
    new Float:x, Float:y, Float:z, Float:angle, vehicle_id;
    Attach3DTextLabelToVehicle( vehicle3Dtext[ vehicle_id ], vehicle_id, 0.0, 0.0, 2.0);
    Rentano[playerid] = 1;
    // ako zelis da promenis boju vozila koje si kreirao onda koristi vehicle_id, jer ne znas da li postoji vozilo
    // koje ima id 600 (ako zelis id 600 proveri sa IsValidVehicle())
    // ChangeVehicleColor(vehicle_id, 0, 0);
    // Ako su ti boje 0 i 0 onda ti ovo nije potrebno jer kad si kreirao vozilo stavio si boje 0 i 0 na CreateVehicle
    return 1;
}[/pawn]

Citat: lucius poslato Novembar 05, 2021, 00:08:52 PRE PODNE
[pawn]new Text3D:vehicle3Dtext[MAX_VEHICLES]; // ovo ti mora biti globalna varijabla
// jer ti kreira svaki put kad koristis cmd avozilo 2000 puta, ovako ti kreira samo jednom

{
    new Float:x, Float:y, Float:z, Float:angle, vehicle_id;
    Attach3DTextLabelToVehicle( vehicle3Dtext[ vehicle_id ], vehicle_id, 0.0, 0.0, 2.0);
    Rentano[playerid] = 1;
    // ako zelis da promenis boju vozila koje si kreirao onda koristi vehicle_id, jer ne znas da li postoji vozilo
    // koje ima id 600 (ako zelis id 600 proveri sa IsValidVehicle())
    // ChangeVehicleColor(vehicle_id, 0, 0);
    // Ako su ti boje 0 i 0 onda ti ovo nije potrebno jer kad si kreirao vozilo stavio si boje 0 i 0 na CreateVehicle
    return 1;
}[/pawn]

opet se ne prikazuje label

[pawn]
static
    adminVehicle[MAX_PLAYERS],
    Text3D: adminVehLabel[MAX_VEHICLES];

CMD:avozilo(playerid, const string: params[])
{
    new x, y, z, angle;
    GetPlayerPos(playerid, Float: x, Float: y, Float: z);
    GetPlayerFacingAngle(playerid, Float: angle);

adminVehicle[playerid] = CreateVehicle(411,
        Float: x, Float: y, Float: z, Float: angle, 0, 0, 0
    );

adminVehLabel[adminVehicle[playerid]] = Create3DTextLabel("Admin vozilo", 0xFF0000AA,
        Float: x, Float: y, Float: z, Float: 50.0, 0
    );

Attach3DTextLabelToVehicle(Text3D: adminVehLabel[adminVehicle[playerid]], adminVehicle[playerid], Float: 0.0, Float: 0.0, Float: 0.0);
    PutPlayerInVehicle(playerid, adminVehicle[playerid], 0);
    return 1;
}
[/pawn]

Citat: .lukq poslato Novembar 05, 2021, 00:28:28 PRE PODNE
opet se ne prikazuje label

[pawn]vehicle3Dtext[ vehicle_id ] = Create3DTextLabel( "[STAFF VOZILO]", 0xFF0000FF, 0.0, 0.0, 0.0, 50.0, 0, 1 ); // nisi boju lepo definisao (fali ti alpha zato se ne prikazuje)[/pawn]

Da li neko ima ili da li zna postoji li callback neki  za kada igrac udari autom od nesto, a vecom brzinom 40 - 200KM/H da ga izbaci iz vozila i apply-a animaciju.Radim ono kao u GTA V i IV da kada udari autom izbaci ga...pa kako bi se to moglo odraditi zna li neko?

Citat: ᴅ ɪ ɴ ᴏ poslato Novembar 06, 2021, 22:20:31 POSLE PODNE
Da li neko ima ili da li zna postoji li callback neki  za kada igrac udari autom od nesto, a vecom brzinom 40 - 200KM/H da ga izbaci iz vozila i apply-a animaciju.Radim ono kao u GTA V i IV da kada udari autom izbaci ga...pa kako bi se to moglo odraditi zna li neko?
native GetVehicleDamageStatus(vehicleid, &panels, &doors, &lights, &tires);
native UpdateVehicleDamageStatus(vehicleid, panels, doors, lights, tires);

native GetVehicleVelocity(vehicleid, &Float:X, &Float:Y, &Float:Z);
native SetVehicleVelocity(vehicleid, Float:X, Float:Y, Float:Z);

native GetVehicleHealth(vehicleid, &Float:health);

native SetVehicleParamsEx(vehicleid, engine, lights, alarm, doors, bonnet, boot, objective);
native GetVehicleParamsEx(vehicleid, &engine, &lights, &alarm, &doors, &bonnet, &boot, &objective);

native GetVehicleModelInfo(vehiclemodel, infotype, &Float:X, &Float:Y, &Float:Z);

mozda jedino da napravis tajmer koji se pokrece tek kad igrac sjedne u vozilo i koji provjerava damage vozila tipa svakih 100ms, a sad koliko se to isplati u odnosu na optimizaciju moda, mogucnosti crasha i tako to je na tebi :D
Poslednja Izmena: Novembar 07, 2021, 04:45:13 PRE PODNE od hulkberry
zvoni motorola kad je secemo na pola

Dobro to znam i ja da ima, ali kako da jas napravim da kad naglo opadne health vozila, ono bas pri jakom udaru da setam timer gdje ga izbaciva, za timer sam pokusao i radi sve samo ne mogu se nikako snac, koju funkciju da koristim

Citat: ᴅ ɪ ɴ ᴏ poslato Novembar 07, 2021, 10:52:22 PRE PODNE
Dobro to znam i ja da ima, ali kako da jas napravim da kad naglo opadne health vozila, ono bas pri jakom udaru da setam timer gdje ga izbaciva, za timer sam pokusao i radi sve samo ne mogu se nikako snac, koju funkciju da koristim
Stavi veci tajmer, i onda nece registrovati udar u nizu
1000 950 800 750
nego
1000 800 600 400
i stavis provjeru kad je damage ispod ili jednak 600 da ga izbacis iz vozila ili applyas animaciju
zvoni motorola kad je secemo na pola

Zdravo, treba mi /mute komanda
Imal' mene tu,
sistem je zaost'o radi 10%,
ima'l mene tu,
ali mi smo krivi gledaj od cega se zivi...

Citat: Tiger1921 poslato Novembar 11, 2021, 16:59:32 POSLE PODNE
Zdravo, treba mi /mute komanda
ja je ovkao pravim

YCMD:mute(playerid,params[],help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""NEKABOJA".:: "NEKABOJA"IMESRV"NEKABOJA"::. "NEKABOJA"Prvo se logirajte");
   new pid,vrijeme,razlog[128],str[128];
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 0) return SCM(playerid, -1, ""Nekaboja"Samo admini i supporteri");
    if(AdminDuty[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""Nekaboja".:: "Boja"Imesrv"boja"::. "boja"Morate biti na duznosti");
   if(sscanf(params, "uis[48]", pid,vrijeme,razlog)) return SCM(playerid,-1,""boja""boja".:: "boja"Imesrv"boja"::. Pomoc | "boja"/mute [id] [vrijeme(minut]] [razlog]");
   if(vrijeme < 1 || vrijeme > 100) return SCM(playerid,-1,""neka boja".:: "boja"Imesrv"boja"::. "boja"Ne mozes toliko dugo da ga mutiras, max 100min!");
   if(PlayerInfo[pid][pMutiran] == 1) return SCM(playerid,-1,""SIVA"(GRESKA) Taj igrac je vec mutiran!");
   if(!IsPlayerConnected(pid)) return SCM(playerid, -1, ""PLAVA".:: "BELA"Imesrv"PLAVA"::. "SIVA"Pogresan ID!");
   PlayerInfo[pid][pMutiran] = 1;
   PlayerInfo[pid][pMutiranVreme] = vrijeme * 60;
   format(str,sizeof str,""CRVENA"Mutirani ste od strane admina %s | "CRVENA"Razlog: "BELA"%s! | "CRVENA"Vrijeme :"BELA" %d minuta", GetName(playerid),razlog,vrijeme);
   SCM(pid,-1,str);
   format(str,sizeof str,""PLAVA"Mutirali ste igraca %s | Razlog: %s!", GetName(pid),razlog);
   SCM(playerid,-1,str);
   return 1;
}

Citat: Kenchii poslato Novembar 11, 2021, 17:22:40 POSLE PODNE
ja je ovkao pravim

YCMD:mute(playerid,params[],help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""NEKABOJA".:: "NEKABOJA"IMESRV"NEKABOJA"::. "NEKABOJA"Prvo se logirajte");
   new pid,vrijeme,razlog[128],str[128];
   if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 0) return SCM(playerid, -1, ""Nekaboja"Samo admini i supporteri");
    if(AdminDuty[playerid] == 0) return SCM(playerid,-1,""Nekaboja".:: "Boja"Imesrv"boja"::. "boja"Morate biti na duznosti");
   if(sscanf(params, "uis[48]", pid,vrijeme,razlog)) return SCM(playerid,-1,""boja""boja".:: "boja"Imesrv"boja"::. Pomoc | "boja"/mute [id] [vrijeme(minut]] [razlog]");
   if(vrijeme < 1 || vrijeme > 100) return SCM(playerid,-1,""neka boja".:: "boja"Imesrv"boja"::. "boja"Ne mozes toliko dugo da ga mutiras, max 100min!");
   if(PlayerInfo[pid][pMutiran] == 1) return SCM(playerid,-1,""SIVA"(GRESKA) Taj igrac je vec mutiran!");
   if(!IsPlayerConnected(pid)) return SCM(playerid, -1, ""PLAVA".:: "BELA"Imesrv"PLAVA"::. "SIVA"Pogresan ID!");
   PlayerInfo[pid][pMutiran] = 1;
   PlayerInfo[pid][pMutiranVreme] = vrijeme * 60;
   format(str,sizeof str,""CRVENA"Mutirani ste od strane admina %s | "CRVENA"Razlog: "BELA"%s! | "CRVENA"Vrijeme :"BELA" %d minuta", GetName(playerid),razlog,vrijeme);
   SCM(pid,-1,str);
   format(str,sizeof str,""PLAVA"Mutirali ste igraca %s | Razlog: %s!", GetName(pid),razlog);
   SCM(playerid,-1,str);
   return 1;
}

sta dalje, to znam kako ide jer sam to vec preko pawn.cmd uradio
Imal' mene tu,
sistem je zaost'o radi 10%,
ima'l mene tu,
ali mi smo krivi gledaj od cega se zivi...