"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Citat: Lukq poslato Jul 03, 2021, 15:48:37 POSLE PODNE
Kako da napravim da mi se vide igraci u dialogu, npr imam dialog style list i pise mi ovako: DM Arena (0/10 igraca). Kako da napravim da se vidi broj igraca?

Nisam tacno razumeo??

Uglavnom, oba slucaja koristeci formatiranje stringova. Drugi je prostiji gde samo imas :

[pawn]new broj[8];
format(broj, sizeof(broj), "%d/10", promenljivaZaBrojIgraca);

//Kasnije samo prikazes broj umesto nekog argumenta dialoga ( caption[], info[], button1[], button2[] )[/pawn]

Drugi slucaj je slican fazon, samo sto moras napraviti loop kroz sve igrace i to izgleda ovako nesto :

[pawn]new imeIgraca[32];
new bigString[1024];

for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++) {

if(promenljivaAkoIgra == true) { //Znaci ako je u toj igri sto si pomenuo

format(imeIgraca, sizeof(imeIgraca), "%s\n", GetName(i)); //Formatiramo ime tog igraca
      strcat(bigString, imeIgraca);
   }
}

//Zatim samo prikazemo bigString u dialogu umesto info[] argumenta[/pawn]

Citat: V01D poslato Jul 03, 2021, 17:15:30 POSLE PODNE
Nisam tacno razumeo??

Uglavnom, oba slucaja koristeci formatiranje stringova. Drugi je prostiji gde samo imas :

[pawn]new broj[8];
format(broj, sizeof(broj), "%d/10", promenljivaZaBrojIgraca);

//Kasnije samo prikazes broj umesto nekog argumenta dialoga ( caption[], info[], button1[], button2[] )[/pawn]

Drugi slucaj je slican fazon, samo sto moras napraviti loop kroz sve igrace i to izgleda ovako nesto :

[pawn]new imeIgraca[32];
new bigString[1024];

for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++) {

if(promenljivaAkoIgra == true) { //Znaci ako je u toj igri sto si pomenuo

format(imeIgraca, sizeof(imeIgraca), "%s\n", GetName(i)); //Formatiramo ime tog igraca
      strcat(bigString, imeIgraca);
   }
}

//Zatim samo prikazemo bigString u dialogu umesto info[] argumenta[/pawn]

Hvala  :)

Zanima me da li neko ima skriptu za dinamicno kreiranje porta ?

Ne valja streamovati sta radis na discord...

Kako da napravim posto imam /tpcreate lokacije i kategorije da napravim da mogu preko tpcreate da odredjujem permisiju tipa Admin da moze ide tipa Organizije primer i ostali ne takodje da napravim da ima druga strana tipa napravim 20 porta i posle na sledecu stranu jos 10 trazio sam na netu ali nema nigde

Citat: Dime123 poslato Jul 04, 2021, 13:48:54 POSLE PODNE
Kako da napravim posto imam /tpcreate lokacije i kategorije da napravim da mogu preko tpcreate da odredjujem permisiju tipa Admin da moze ide tipa Organizije primer i ostali ne takodje da napravim da ima druga strana tipa napravim 20 porta i posle na sledecu stranu jos 10 trazio sam na netu ali nema nigde

nauci osnove pa ces znati ucenice

razumes da zelim dinamicno kreiranje a ne ono vase da budzim skriptu i da moram svaki put da bi dodao port cuvanje lokacije jebavanje po skripti nego lepo preko komande da kreiram InGame, i ako vec pricas nauci osnovno ajde napravi cmd pa mi javi kako je proslo i jesi uspeo ili si barem 60% komande odradi

Citat: zlatkobeee poslato Jul 04, 2021, 15:19:54 POSLE PODNE
nauci osnove pa ces znati ucenice
Brate interesuje me jel ti nije dosadno da budes dosadan?
Ako znas pomognes ako ne preskocis

Krenuo sam da radim dinamican port i sad ne znam gdje da ovo ubacim  :( , neko help ?

https://ibb.co/1bzBcc9

Citat: Hirkich poslato Jul 05, 2021, 14:56:45 POSLE PODNE
Krenuo sam da radim dinamican port i sad ne znam gdje da ovo ubacim  :( , neko help ?

https://ibb.co/1bzBcc9

OnGameModeInit

kako da napravim onaj bubble nick kad je neki igrac afk/esc menu?

Citat: Lukq poslato Jul 05, 2021, 18:57:00 POSLE PODNE
kako da napravim onaj bubble nick kad je neki igrac afk/esc menu?

SetPlayerChatBubble(playerid, text[], color, Float:drawdistance, expiretime)

kako da napravim td na kojem se vidi fps?