"Trebam nešto" - tema

Započeo Vasic, Jun 15, 2020, 09:33:02 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Potreban mi je sistem dostave roba
Koristim gamemode IdealGaminga
https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=136428.0
Mod ima vec sistem pljacke banke ali kad se opljacka pare idu u ruku igracu koji je pljackao
Ako nije problem jel moze neko da napravi sistem dostave roba do ORG-a posto ja stvarno ne znam kako da to podesim, pokusavao sam nesta ali ne ide
Na svojoj skripti sam uspio da napravim da pare idu automatski u sef orga ali to mi ne odgovara bas a i nije RP nekako
Pa ako nije problem da neko napravi taj system tu na ovoj skripti i da mi posalje gamemode ako nije problem
Hvala unapred

Citat: coban poslato Jun 24, 2021, 06:48:31 PRE PODNE
Potreban mi je sistem dostave roba
Koristim gamemode IdealGaminga
https://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=136428.0
Mod ima vec sistem pljacke banke ali kad se opljacka pare idu u ruku igracu koji je pljackao
Ako nije problem jel moze neko da napravi sistem dostave roba do ORG-a posto ja stvarno ne znam kako da to podesim, pokusavao sam nesta ali ne ide
Na svojoj skripti sam uspio da napravim da pare idu automatski u sef orga ali to mi ne odgovara bas a i nije RP nekako
Pa ako nije problem da neko napravi taj system tu na ovoj skripti i da mi posalje gamemode ako nije problem
Hvala unapred

E ovako, posto nisam za to da se drugima prave sistemi, vec sam za to da objasnim kako da napravis, to cu i uciniti..

Kada se oroba banka, potrebno je igracu koji je orobao postaviti checkpoint na njegovu organizaciju i da odnese taj novac tu..

Najbolje bi bilo kada bi organizacije bile dinamicne, da se kreiraju ingame, tako da mozemo uzeti koordinate ulaza organizacije na osnovu postavljene promenljive na igraca ( pMember, xMember ili pClan ili xClan )

Pre svega vidis kako su deklarisane promenljive u array-u za ulaz organizacije ( oPosX, oUlazX( Y, Z), oUlaz[0] itd itd.. )

Eh sada, ide malo koda.

[pawn]new bool:nosiNekuTorbu[MAX_PLAYERS]; //Ova promenljiva nam je potrebna da vidimo da li igrac nosi taj novac iz banke

//Kada je orobao
new orgID = PlayerInfo[playerid][xClan]; //Napravimo novu promenljivu za ID organizacije

SetPlayerCheckpoint(playerid, OrgInfo[id][oPosX], OrgInfo[id][oPosY], OrgInfo[id][oPosZ], 3.0); //Postavimo checkpoint na ulaz njegove organizacije

//Ja sam ovde koristio klasicno OrgInfo, tebi taj array moze imati drugi naziv

nosiNekuTorbu[playerid] = true; //Stavimo da mu je promenljiva na true, da bi detektovali kada udje na checkpoint

public OnPlayerEnterCheckpoint(playerid) {

//Kada udje u CP
   if(nosiNekuTorbu[playerid]) { //Proverimo promenljivu

DisablePlayerCheckpoint(playerid); //Iskljucimo mu checkpoint
      nosiNekuTorbu[playerid] = false; //Vratimo promenljivu na false

//I sada stavimo novac u sef
   }

return 1;
}[/pawn]

Ako ti nesto nije jasno, pitaj, rado cu objasniti :D

Treba mi komanda koja sama automatski seta full skill na nekog oruziju npr /setfs ID Oruzije ili jednostavno da na svim seta nije problem jer imam server sa preko 50+ igraca a nmg da setam svima preko scripfiles

Citat: DzeneX poslato Jun 26, 2021, 11:34:53 PRE PODNE
Treba mi komanda koja sama automatski seta full skill na nekog oruziju npr /setfs ID Oruzije ili jednostavno da na svim seta nije problem jer imam server sa preko 50+ igraca a nmg da setam svima preko scripfiles
https://open.mp/docs/scripting/functions/SetPlayerSkillLevel

Znas kako im svima postavis vipa kada udju na server, eh, tako i za fs.

Citat: DzeneX poslato Jun 26, 2021, 11:34:53 PRE PODNE
nije oruzije nego oruzje :D
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

VoJide kad vec pises nosiNekuTorbu mogao si i orgID u organizacijaIskaznica :D

Eto vidis sta radis sebi samo zato sto normalizujes jedan anglicizam samo zato sto da dugo vidjas i svuda, prejadno izgleda
Bas zbog toga ili jedan ili drugi jezik :)

#define SetPlayerCheckpoint PostaviKontrolnuTacku

Citat: Galardo poslato Jun 26, 2021, 13:08:36 POSLE PODNE
https://open.mp/docs/scripting/functions/SetPlayerSkillLevel

Znas kako im svima postavis vipa kada udju na server, eh, tako i za fs.

Hvala matori svega sam se sjetio samo ovog nisam hahahhah al sam mentol <3

Citat: Sage poslato Jun 26, 2021, 14:03:58 POSLE PODNE
VoJide kad vec pises nosiNekuTorbu mogao si i orgID u organizacijaIskaznica :D

Eto vidis sta radis sebi samo zato sto normalizujes jedan anglicizam samo zato sto da dugo vidjas i svuda, prejadno izgleda
Bas zbog toga ili jedan ili drugi jezik :)

#define SetPlayerCheckpoint PostaviKontrolnuTacku

Promenljive pisem na Srpskom, da bi oni koji to citaju zapravo lakse razumeli. Prekini da jedes govna po forumu i pljujes po svakom drugom clanu. Pomozi ljudima da nesto nauce za promenu ;)

Da li neko moze da mi posalje skriptu za anti invisible za pawnraknet

Citat: V01D poslato Jun 27, 2021, 18:08:01 POSLE PODNE
Promenljive pisem na Srpskom, da bi oni koji to citaju zapravo lakse razumeli. Prekini da jedes govna po forumu i pljujes po svakom drugom clanu. Pomozi ljudima da nesto nauce za promenu ;)
Apsolutno treba da te boli kurac za ovaj forum i samp, posebno ljude na njemu :D

Citat: ᴛʜᴇꜱᴍᴏᴋᴇ poslato Jun 26, 2021, 13:35:05 POSLE PODNE
nije oruzije nego oruzje :D
To je ono kad neko prica Srpski a ti ga ispravljujes na svoji "Bosanski" ili "Hrvatski" jezik

Trebaju mi animacije kako da ih dodam i ostalo

Citat: Dime123 poslato Jun 30, 2021, 08:46:44 PRE PODNE
To je ono kad neko prica Srpski a ti ga ispravljujes na svoji "Bosanski" ili "Hrvatski" jezik
ja sam iz Srbije, kod mene se pise oruzje, a koliko znam nigde se ne pise "oruzije", jednostavno mrzim kad neko ne zna neke tako osnovne stvari
https://discord.io/westmont
Westmont Roleplay — A continuation of the San Andreas singleplayer storymode.
SA-MP 0.3.DL gamemode with custom models.

Citat: ᴛʜᴇꜱᴍᴏᴋᴇ poslato Jun 30, 2021, 18:15:57 POSLE PODNE
ja sam iz Srbije, kod mene se pise oruzje, a koliko znam nigde se ne pise "oruzije", jednostavno mrzim kad neko ne zna neke tako osnovne stvari
Oruzije koristi 70% srbije a oruzje ostatak 30