Startanje servera na kucnom

Započeo dino12, Jun 11, 2020, 15:38:07 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Problem: Kako pokrenuti server na kucnom, a da moze prijatelj isto kad doda ip, da moze igrati? Npr. pokrenem ja server... ali samo ja vidim, a on kad upise taj ip od kucnog, ne vidi server online? Koji ip on treba upisati.... (na istom smo internetu i ne zelim hostati server... vec samo da pokrenem server i da radi oboma). Nisam siguran moze li to, ali zasto ne bih pitao i provjerio (nema mi smisla da je kucni i da smo na istom netu, a da nece)
Dio skripte:
Pawno Code: [Izaberi]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]vaš odgovor[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem):
Poslednja Izmena: Jun 15, 2020, 09:07:59 PRE PODNE od Vasic

Skinete Hamachi ili uzmes neki Free Host

Ako ste na istom internetu msm da moras da stavis lanmode na 1 (( server.cfg ))
[pawn]
lanmode 1
[/pawn]
i on doda ip
[pawn]
localhost:7777[/pawn]

Citat: //>> Vedran poslato Jun 11, 2020, 21:19:12 POSLE PODNE
Ako ste na istom internetu msm da moras da stavis lanmode na 1 (( server.cfg ))
[pawn]
lanmode 1
[/pawn]
i on doda ip
[pawn]
localhost:7777[/pawn]
nece mu raditi na localhost:7777
nego kucas cmd u startu pa ukucas ipconfig tamo ce ti pisati IP, nesto ovako (primer)132.231.213

credits: Xunder, Ino420, Muma

Citat: Pottus;3903994SetPlayerPos("dreni1998", 666.666, 666.666, 666.666, 666.666);    ///// GO IN HELL MOTHERFUCKER

https://i.imgur.com/XHLx9oj.gif
https://i.ibb.co/ZJqQKWT/NXRX.gif

Citat: ᗪ卂乂 poslato Jun 12, 2020, 23:44:30 POSLE PODNE
nece mu raditi na localhost:7777
nego kucas cmd u startu pa ukucas ipconfig tamo ce ti pisati IP, nesto ovako (primer)132.231.213

Neće ni localhost:7777 ni ip sa ipconfiga iako sam stavio lanmod na 1. Meni radi sa lanmode 1, ali njemu ne!?

Druze ides Trazilica > cmd > ipconfig > Default Gateway To ti je ip i jos ides u ((server.cfg)) i tamo ti pise port, pis out  >:(

Citat: Marko Milosevic poslato Jun 13, 2020, 18:34:52 POSLE PODNE
Druze ides Trazilica > cmd > ipconfig > Default Gateway To ti je ip i jos ides u ((server.cfg)) i tamo ti pise port, pis out  >:(

Jel nije da se ide windows+r pa upisem run, pa ipconfig pa kopiram onaj id i dodam :7777?

Otvoriš port na svom ruteru, pokrenes dedicated srw, odes na gametracker i dodas server (public ip) na gametracker. Imaš stotine tutorijala.
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security